Mert rend a lelke mindennek: Effektív rendszerezés

ugytudjuk.hu 2024-05-29 13:59:00
Valószínűleg te is megtapasztaltad már: kiveszel egy felsőt a szekrényedből, és a többi darab összegyűrődik.

Zavar, így elkezded szépen kiegyenesíteni. Időbe telik, míg helyreáll a rend és a lelked megnyugszik. Ha azonban megfelelően rendezed a ruhátrad és különféle különféle tárolókat használsz a szekrényedben, nemcsak időt spórolsz, hanem csökkented a káoszt is. Ráadásul egy jól áttekinthető gardróbszekrény könnyű segítséget nyújt a megfelelő öltözék kiválasztásában. Fedezzük fel együtt a szekrény és komód rejtett zugait, amelyeket praktikusan ki tudunk használni.

Rendezés

Első lépésként nézd át a gardróbod vagy a szekrényed tartalmát. Kezdd azzal, hogy kiválogatod azokat a darabokat, amelyeket már nem viselsz, sérültek vagy nem állnak jól rajtad. Amit nem hordasz, de még jó állapotban van, adományozd el vagy hasznosítsd újra, így csökkentve a hulladék mennyiségét. Ezzel a lépéssel több helyet nyersz a fontosabb dolgoknak.

Kategorizálás

Miután átnézted a ruhatáradat, ideje osztályozni - típus, évszak vagy alkalom szerint. Tipikusan felsők, alsók, ruhák, sportruházat és alkalmi viselet szerint rendezheted el. Minden kategóriát további kisebb csoportokra oszthatsz a darabok színe, mérete, stílusa vagy használata szerint. így könnyebben kiválaszthatók lesznek a ruháid.

Tárolás

Érdemes különféle tárolási megoldásokat alkalmazni, amelyek több helyet teremtenek és rendezettebb gardróbot alakítanak ki. Használd ki a tároló dobozok, polcok, fiókok és cipőtartók rejtett lehetőségeit és zugait. Fontold meg az ágy alatti tárolók vagy ruhazsákok használatát is, több tárhelyet teremthetve például az ágyneműnek.

Kapszulagardrób

De mi is az a kapszulagardrób? Ez a fogalom, ami forradalmasította a divatvilágot, Susie Faux nevéhez fűződik. Ő alakította ki az 1970-es évek londoni butikjában. A kapszulagardrób elemi lényege az, hogy alapvető ruhadarabokat többféleképpen kombinálva különböző stílusokat teremtünk. Donna Karan divattervező tovább növelte a koncepció hírnevét, amikor 1985-ben piacra dobta a "7 Easy Pieces" nevű kapszulakollekcióját. Az így kapott kapszulagardrób olyan összeállítás, ami bármikor könnyen variálható és minden alkalomra megfelelő. Az alapdarabok időtlenek és nem mennek ki a divatból, így szezonról szezonra újra viselhetők. A cél az, hogy kevesebb ruhadarabból több kombinációt állítsunk össze, ezáltal csökkentve az újabb ruhadarabok megvételének szükségletét. Ajánlott fontolóra venni a kapszulagardrób koncepciót. Nem csak egyszerűsítheti a ruhatárad, de a csökkenő ruhamennyiség miatt fenntarthatóbbá válik a gardróbod.

Gyakorlás

Összehajtom, elrakom. Egy praktikusan és szépen elrendezett szekrény gyakorlatiasságot igényel. Szánj időt ruhatáradra átnézésére, ha valamelyik szoknya vagy nadrág javításra vagy cserére szorul, akkor tégy úgy javítsd, frissítsd, keresd a számodra a legjobb megoldást, hogy gardróbod rendezett maradjon. Légy tudatos vásárló kerüld el a felesleges vásárlásokat.

Ezekkel a fentebb említett ötletekkel és tanácsokkal létrehozhatsz egy igazán praktikus, észszerű és egyszerű ruhatárat, ami idomul a személyes stílusodhoz, előnyben részesíti a fenntarthatóságot, és praktikussá teszi a mindennapi rutinodat. Egy jó gardrób nemcsak az osztályozásról szól, hanem egy tudatos és szándékos rend kialakításáról.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Hatalmas pusztítást végzett a tűz Csönge mellett

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók.

Dézsi Csaba András valótlanságot terjesztett az Ugytudjuk.hu-val kapcsolatban

Pedig csak a cégjegyzéket kellett volna megnéznie Győr leköszönő polgármesterének.

Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére

Pénteken a Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában lesz erőteljesebb a felhőképződés.

Bíró Attila lett a győri női vízilabdacsapat szakmai igazgatója

A korábbi szövetségi kapitány Bíró Attila lett a női vízilabda ob I/B-ben szereplő Győri VSE szakmai igazgatója.

Bemutatták az új győri gyártású Cupra Terramart

Győrben a tervek szerint naponta 770 járművet gyártanak, ennek 60 százaléka Audi Q3 lesz, 40 százaléka pedig Cupra Terramar.

Egyelőre marad a nyár

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között várható.

Úgy néz ki Dézsi Csaba András kikerült a győri egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumából

1,5 millió forintos érvágás ez a leköszönő győri polgármesternek.

Szombathelyi gázolás szemtanúit keresik

A Rohonci út és a Bartók Béla körút kereszteződésében történt a baleset.

„Unokázós” csalások miatt emeltek vádat Vasban

10 sértettnek közel 47 millió forint kárt okozott a megvádolt nő.

Idős ápoltat lopott meg egy sárvári nő

Közel másfél millió forintot zsákmányolt.

51. évadát kezdi meg a Savaria Szimfonikus Zenekar

Mozaik bérlet, Hollywood Classics, Wagner.

Te gondoltál már a nyugdíjas éveidre?

Bár a hírekben időről időre foglalkoznak a nyugdíjrendszerrel, illetve annak problematikájával, a legtöbb ember addig nem foglalkozik vele, amíg a saját bőrén meg nem érzi a rendszer hátulütőit.

Távozik a holland válogatottól a Győri Audi ETO KC vezetőedzője

Úgy érezte, már nem ő a megfelelő ember a feladatra.

Teljes útlezárás a 87-es főúton

Baleset miatt forgalomkorlátozásra kell számítani Táplánszentkereszt térségében.