Mert rend a lelke mindennek: Effektív rendszerezés

ugytudjuk.hu 2024-05-29 13:59:00
Valószínűleg te is megtapasztaltad már: kiveszel egy felsőt a szekrényedből, és a többi darab összegyűrődik.

Zavar, így elkezded szépen kiegyenesíteni. Időbe telik, míg helyreáll a rend és a lelked megnyugszik. Ha azonban megfelelően rendezed a ruhátrad és különféle különféle tárolókat használsz a szekrényedben, nemcsak időt spórolsz, hanem csökkented a káoszt is. Ráadásul egy jól áttekinthető gardróbszekrény könnyű segítséget nyújt a megfelelő öltözék kiválasztásában. Fedezzük fel együtt a szekrény és komód rejtett zugait, amelyeket praktikusan ki tudunk használni.

Rendezés

Első lépésként nézd át a gardróbod vagy a szekrényed tartalmát. Kezdd azzal, hogy kiválogatod azokat a darabokat, amelyeket már nem viselsz, sérültek vagy nem állnak jól rajtad. Amit nem hordasz, de még jó állapotban van, adományozd el vagy hasznosítsd újra, így csökkentve a hulladék mennyiségét. Ezzel a lépéssel több helyet nyersz a fontosabb dolgoknak.

Kategorizálás

Miután átnézted a ruhatáradat, ideje osztályozni - típus, évszak vagy alkalom szerint. Tipikusan felsők, alsók, ruhák, sportruházat és alkalmi viselet szerint rendezheted el. Minden kategóriát további kisebb csoportokra oszthatsz a darabok színe, mérete, stílusa vagy használata szerint. így könnyebben kiválaszthatók lesznek a ruháid.

Tárolás

Érdemes különféle tárolási megoldásokat alkalmazni, amelyek több helyet teremtenek és rendezettebb gardróbot alakítanak ki. Használd ki a tároló dobozok, polcok, fiókok és cipőtartók rejtett lehetőségeit és zugait. Fontold meg az ágy alatti tárolók vagy ruhazsákok használatát is, több tárhelyet teremthetve például az ágyneműnek.

Kapszulagardrób

De mi is az a kapszulagardrób? Ez a fogalom, ami forradalmasította a divatvilágot, Susie Faux nevéhez fűződik. Ő alakította ki az 1970-es évek londoni butikjában. A kapszulagardrób elemi lényege az, hogy alapvető ruhadarabokat többféleképpen kombinálva különböző stílusokat teremtünk. Donna Karan divattervező tovább növelte a koncepció hírnevét, amikor 1985-ben piacra dobta a "7 Easy Pieces" nevű kapszulakollekcióját. Az így kapott kapszulagardrób olyan összeállítás, ami bármikor könnyen variálható és minden alkalomra megfelelő. Az alapdarabok időtlenek és nem mennek ki a divatból, így szezonról szezonra újra viselhetők. A cél az, hogy kevesebb ruhadarabból több kombinációt állítsunk össze, ezáltal csökkentve az újabb ruhadarabok megvételének szükségletét. Ajánlott fontolóra venni a kapszulagardrób koncepciót. Nem csak egyszerűsítheti a ruhatárad, de a csökkenő ruhamennyiség miatt fenntarthatóbbá válik a gardróbod.

Gyakorlás

Összehajtom, elrakom. Egy praktikusan és szépen elrendezett szekrény gyakorlatiasságot igényel. Szánj időt ruhatáradra átnézésére, ha valamelyik szoknya vagy nadrág javításra vagy cserére szorul, akkor tégy úgy javítsd, frissítsd, keresd a számodra a legjobb megoldást, hogy gardróbod rendezett maradjon. Légy tudatos vásárló kerüld el a felesleges vásárlásokat.

Ezekkel a fentebb említett ötletekkel és tanácsokkal létrehozhatsz egy igazán praktikus, észszerű és egyszerű ruhatárat, ami idomul a személyes stílusodhoz, előnyben részesíti a fenntarthatóságot, és praktikussá teszi a mindennapi rutinodat. Egy jó gardrób nemcsak az osztályozásról szól, hanem egy tudatos és szándékos rend kialakításáról.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.