Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

ugytudjuk.hu 2024-05-27 10:40:42
Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.

A konyhai szőnyeg egyre elterjedtebb, mert az emberek életstílusa is változóban van. Minél több időt töltenek a konyhában, annál inkább próbálják kényelmesebbé tenni ezt a helyiséget. Ennek egyik eszköze egy praktikus kárpit, aminek sok funkciója és rengeteg előnye van. Írásunkban kitérünk a konyhai szőnyeg szerepére, rendeltetésére, illetve arra, hogy milyen szempontokat érdemes mérlegelni a vásárlás előtt.

Biztonság és kényelem

A konyhában a padlóburkolatok többnyire hidegek és kemények. Ott ácsorogni rajtuk a rántott hús vagy a palacsinta mellett igencsak embert próbáló feladat. Azonban egy puha, meleg szőnyegen sokkal kellemesebb a sütés és főzés folyamata.

Előfordulhat, hogy kicsúszik a kezedből egy nehezebb edény, ami a padlózaton sérülést okozhat. De ha van lent borítás, akkor az megvédi a táltól, ráadásul sokkal olcsóbb a szőnyeget lecserélni, mint a teljes padlót.

Ez fordítva is igaz, hiszen ha például üvegből vagy kerámiából készült az a bizonyos leeső edény, nagy valószínűséggel a szemetesben fog landolni, de sok apró darabban. Viszont a konyhai szőnyeg tompítja az ütést, így könnyen lehet, hogy megmenekül a tál töréstől.

Színek, minták és stílusirányzatok

Természetesen a konyhában is érvényes a szín- és stílusszabály, itt is oda kell figyelni az összhangra. Ha sikerül jól kombinálni az árnyalatokat és a mintázatot a többi berendezési tárggyal, akkor otthonos és barátságos lesz a helyiség hangulata.

Az sem egy utolsó szempont, hogy a konyhai szőnyeg bármikor lecserélhető, nem jár magas költséggel. Ha nem tetszik már, mert meguntad, vagy csak új színt vinnél az arculatba, szerezz be egy új darabot Szőnyeg textil webáruházból!

Játszani is tudsz a színekkel, egy világos szőnyeggel feldobhatod a sötétebb helyiséget is. A mintákkal optikai csalódást idézhetsz elő, amelyekkel előnyösebb lesz a konyha kinézete. Egy élénk színű konyhai szőnyeg egészen más dimenzióba helyezi a fehér vagy halovány árnyalatú konyhabútort is.

Mire érdemes figyelni?

A praktikum, a kényelem és az esztétikum is fontosak. A szőnyeg anyaga legyen ellenálló, strapabíró és könnyen takarítható. A stabilitását is célszerű az alapkövetelményeknél figyelembe venni, úgyhogy a csúszásgátlós alj elengedhetetlen.

A világosabb szőnyegen jobban meglátszanak a szennyeződések, de egy halvány konyhabútor mellett meg sem fog látszani egy ilyen kárpit. Vedd számításba, hogy milyen a konyha stílusa, mert az sem mindegy, hiszen hiába tetszik egy szőnyeg a katalógusban, ha nem lesz mutatós a lakásodban.

Leegyszerűsíti a karbantartást, ha mosógépben is mosható az anyag, de mindig olvasd el a használati utasítást. Mérd meg a helyet, ahol szeretnéd elhelyezni, majd ennek megfelelően válassz méretet. A legforgalmasabb munkaterületre célszerű szőnyeget tenni, de máshol is tetszetős lesz.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Kara Ákos gratulált Pintér Bencének

A fideszes képviselő Győr érdekében felajánlotta együttműködését.

A következő napokban beköszönt a kánikula

A déli vármegyékre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Ne etessük a vízimadarakat!

Figyelmeztet a Magyar Madártani Társaság.

Hétfő este szúnyogot gyérítenek Győrben

Melegködös és ULV technológiával működő gyérítés is lesz.

Megölték a prostitúcióra kényszerített sértettet Győrben, a testét pedig elrejtették

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség emberölés és minősített emberkereskedelem miatt emelt vádat egy házaspárral szemben.

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.