Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

ugytudjuk.hu 2024-05-27 22:08:48
Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Cikkünkben szeretnénk segítséget adni ahhoz, milyen típusú bútorokat érdemes beszerezned, de megtudod azt is, hogy mire érdemes figyelni a választás során.

Minőségi bútorok

Mindenekelőtt az a legfontosabb, hogy jó minőségű bútorokat válassz: a Kanape.net legújabb modelljei között érdemes szétnézned, hiszen ezek divatosak, tartósak, és ráadásul az áruk is nagyon kedvező.

Találsz itt nappali- és hálószobabútorokat is, étkezőbe asztalt és székeket, de gardróbszekrényeket is kínálnak. A házhoz szállítás is ingyenes, továbbá az összeszereléshez is tudnak ajánlani szakembert.

A stílus, a szín és az ágyaknál a szövet anyaga, valamint a matrac típusa lesz majd, amit át kell gondolnod. Fontos lehet a méret: erről se feledkezz meg. Például ez alapján tudod eldönteni, hogy a lakás központi helyiségébe kanapét válassz-e fotellel vagy inkább sarokkanapét, esetleg U alakú ülőgarnitúrát.

A legfontosabb nappalibútorok

A fentebb felsorolt lehetőségeken kívül a szekrény és a tévéállvány az, ami mindenképpen fontos – a többi a te ízléseden múlik. Ha itt tervezed berendezni az olvasósarkot is, akkor kell majd egy könyvespolc, elé egy fotel, kisasztal, olvasólámpa.

De ha a nappali a beszélgetések fő színtere lesz, akkor érdemes egy dohányzóasztalt is venned a garnitúrához. Helyet kaphat még itt virágállvány, esetleg egy komód, ha nem ágyneműtartós kanapét választasz. Sokaknál e helyiség a home office helyszíne is egyben: az íróasztalnak is legyen hely.

Bár a lakástextilek nem tartoznak a bútorok közé, mindenképp számít, milyenek. A függöny, a szőnyeg, a díszpárnák harmonizáljanak a főbb elemekkel!

Bútor a hálószobába

A franciaágy kiválasztásakor is fontos a méret – minél szélesebb a modell, annál jobb! Itt még a matrac fajtájára kell figyelned. Az ágy két oldalára mindenképp válassz éjjeliszekrényt, hiszen ez nagyon praktikus célokat szolgál. A legjobb, ha fiókos, így extra tárolóhelyed is lesz.

Attól függően, mekkora a helyiség, gondolj még a következőkre:
●    Fésülködőasztal székkel
●    Öltözőszekrény, gardrób
●    Komód
●    Ágyvégi tároló

Itt is lehet tévéasztal, tévéállvány, esetleg egy fotel az olvasáshoz.

Konyhai elemek

A konyhabútort érdemes kompletten beszerezni, de ha egyedi igényeid vannak, akkor elemes kialakításút válassz. Vitrinekből, polcokból, tárolókból itt sosem elég! Szerencsés vagy, ha van külön spájz, kamra, mert ott egy nagyobb polcrendszert is ki tudsz alakítani.

Az étkezőbútorokból is nagyon sok divatos modell elérhető a Kanape.net kínálatában – többféle asztal a hozzáillő székekkel. A kényelem legyen az elsődleges szempont a választáskor, de persze a stílus itt is sokat számít.

Kérd az áruház munkatársainak a segítségét, ha nem tudsz dönteni: minden kérdésre szívesen válaszolnak.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.