A költöztetés árát több feltétel is befolyásolja

ugytudjuk.hu 2024-05-24 12:29:02
A költözés egy több összetevős művelet, melynél a siker sok mindenen múlik. Nem csupán a helyes időzítés, de a megfelelő előkészület, a költöztető cég kiválasztása és a költségek optimalizálása is lényeges elem. Ennek megvalósítása érdekében előzetes tervezésre is szükség van, amelybe beletartozik az árajánlat kérése is. 

Ezt a mozzanatot nem szabad kihagyni, hiszen "versenyeztetnünk" kell a kínálkozó cégeket, és a nekünk legjobb szereplőt kell kiválasztani a piacról. Azonban azt is tudni kell, hogy melyek azok a tényezők, amelyek az árat befolyásolják?

A költözés távolsága

A Promove megerősített bennünket abban, hogy a költöztetés árak egyik legjelentősebb befolyásoló tényezője a távolság. Minél hosszabb a költöztető autó által megtett út, annál több üzemanyagra lesz szükség, valamint az emberi erőforrás is hosszabb ideig lesz lekötve a feladattal. Egyes cégek távolságalapú díjazással dolgoznak, itt a kilométerek számában fog jelentkezni a nagyobb díj, míg az óradíjas számlázás esetében a hosszabb idő lesz az árajánlat alapja, mivel a nagyobb távolság hosszabb menetidővel fog járni.

Az indulási vagy az érkezési helyszín problémája

Ha valamelyik helyszínen nehéz a parkolás, esetleg meg sem lehet állni, akkor a költözés ideje is elhúzódhat, valamint a költöztetőknek is sokkal nehezebb dolguk lesz. Ha az autó csak messze tud parkolni a háztól, akkor minden egyes bútort, zsákot, dobozt oda kell vinni kézi erővel, ami a költözés elhúzódását eredményezi. Ezt a költségnövelő tényezőt azonban megrendelőként ki lehet küszöbölni azzal, ha a költözés napján lefoglalunk egy parkolóhelyet az autó számára a lehető legközelebb a bejárathoz.

A környezet nehézségei

Keskeny ajtók, utólag kialakított szobák, lift nélküli társasházak, cserepekkel körbepakolt lépcsőházak – ezek bizony megnehezíthetik egy-egy nagyobb bútordarab kihozását. A bútorok lapra szerelésével sokat könnyíthetünk ezen a problémán, de a költöztető cég alapos megválasztása is segíthet, hiszen a rutinos dolgozók tudni fogják azt, hogy milyen speciális fogások, forgatások szükségesek ahhoz, hogy egy adott bútordarab kiférjen az ajtón. 

Mennyi dolog költözik?

Minél több a szállítandó holmi, annál magasabb lesz az ár, mivel több ideig tart annak lepakolása, de az is lehet, hogy nagyobb autóra lesz szükség, vagy többször kell fordulnia az autónak, esetleg több autóval kell kiszállni a helyszínre.

Szükség van-e extra szolgáltatásokra?

Az árajánlat kéréskor azt is jelezni kell a költöztető cég részére, hogy szeretnénk-e plusz szolgáltatásokat, hiszen ezek az árban is meg fognak jelenni. A bútorok lapra szerelése, a csomagolás, dobozolás, a költöztetődobozok biztosítása vagy akár a lomtalanítás növeli a költségeket, azonban sok esetben nem lehet kihagyni ezeket a szolgáltatásokat.

Látható, hogy mennyiféle tényező befolyásolja a költözés árát, ezért több árajánlatot is érdemes beszerezni, azonban a cég kiválasztásakor nemcsak az árat kell figyelembe venni, hanem a szolgáltatás színvonalát is!

Szponzorált tartalmat olvastál! 

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.