A költöztetés árát több feltétel is befolyásolja

ugytudjuk.hu 2024-05-24 12:29:02
A költözés egy több összetevős művelet, melynél a siker sok mindenen múlik. Nem csupán a helyes időzítés, de a megfelelő előkészület, a költöztető cég kiválasztása és a költségek optimalizálása is lényeges elem. Ennek megvalósítása érdekében előzetes tervezésre is szükség van, amelybe beletartozik az árajánlat kérése is. 

Ezt a mozzanatot nem szabad kihagyni, hiszen "versenyeztetnünk" kell a kínálkozó cégeket, és a nekünk legjobb szereplőt kell kiválasztani a piacról. Azonban azt is tudni kell, hogy melyek azok a tényezők, amelyek az árat befolyásolják?

A költözés távolsága

A Promove megerősített bennünket abban, hogy a költöztetés árak egyik legjelentősebb befolyásoló tényezője a távolság. Minél hosszabb a költöztető autó által megtett út, annál több üzemanyagra lesz szükség, valamint az emberi erőforrás is hosszabb ideig lesz lekötve a feladattal. Egyes cégek távolságalapú díjazással dolgoznak, itt a kilométerek számában fog jelentkezni a nagyobb díj, míg az óradíjas számlázás esetében a hosszabb idő lesz az árajánlat alapja, mivel a nagyobb távolság hosszabb menetidővel fog járni.

Az indulási vagy az érkezési helyszín problémája

Ha valamelyik helyszínen nehéz a parkolás, esetleg meg sem lehet állni, akkor a költözés ideje is elhúzódhat, valamint a költöztetőknek is sokkal nehezebb dolguk lesz. Ha az autó csak messze tud parkolni a háztól, akkor minden egyes bútort, zsákot, dobozt oda kell vinni kézi erővel, ami a költözés elhúzódását eredményezi. Ezt a költségnövelő tényezőt azonban megrendelőként ki lehet küszöbölni azzal, ha a költözés napján lefoglalunk egy parkolóhelyet az autó számára a lehető legközelebb a bejárathoz.

A környezet nehézségei

Keskeny ajtók, utólag kialakított szobák, lift nélküli társasházak, cserepekkel körbepakolt lépcsőházak – ezek bizony megnehezíthetik egy-egy nagyobb bútordarab kihozását. A bútorok lapra szerelésével sokat könnyíthetünk ezen a problémán, de a költöztető cég alapos megválasztása is segíthet, hiszen a rutinos dolgozók tudni fogják azt, hogy milyen speciális fogások, forgatások szükségesek ahhoz, hogy egy adott bútordarab kiférjen az ajtón. 

Mennyi dolog költözik?

Minél több a szállítandó holmi, annál magasabb lesz az ár, mivel több ideig tart annak lepakolása, de az is lehet, hogy nagyobb autóra lesz szükség, vagy többször kell fordulnia az autónak, esetleg több autóval kell kiszállni a helyszínre.

Szükség van-e extra szolgáltatásokra?

Az árajánlat kéréskor azt is jelezni kell a költöztető cég részére, hogy szeretnénk-e plusz szolgáltatásokat, hiszen ezek az árban is meg fognak jelenni. A bútorok lapra szerelése, a csomagolás, dobozolás, a költöztetődobozok biztosítása vagy akár a lomtalanítás növeli a költségeket, azonban sok esetben nem lehet kihagyni ezeket a szolgáltatásokat.

Látható, hogy mennyiféle tényező befolyásolja a költözés árát, ezért több árajánlatot is érdemes beszerezni, azonban a cég kiválasztásakor nemcsak az árat kell figyelembe venni, hanem a szolgáltatás színvonalát is!

Szponzorált tartalmat olvastál! 

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.