Nem engedték be az Ugytudjuk.hu-t a szombathelyi fideszes képviselőjelölt által szervezett kézilabda szurkolói ankétra

Farkas Bazsi 2024-05-23 19:21:00
Az általunk kihívott rendőrök azt mondták, felettesükkel is előre egyeztetve lett, hogy a lap főszerkesztője nem mehet be a rendezvényre.

Nem kapja meg a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia a szombathelyi önkormányzat által korábban megítélt 55 millió forintot. Nem használhatják a kézisek az Aréna Savariát. Sárváron játssza hazai NB I-es meccseit az SZKKA - csak néhány téma, amivel a közelmúltban foglalkozott a közvélemény.

Csakhogy mást állított az ügyekkel kapcsolatban a szombathelyi városvezetés (Éljen Szombathely!), és mást állított az egyesület és Kft. elnök-ügyvezetője, Pődör Zoltán. Az SZKKA vezetősége azután kezdett el kiadni a városvezetést támadó közleményeket, miután a klub társadalmi elnöke Hende Csaba (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő lett, Pődör pedig bejelentette, hogy Fidesz-KDNP színekben önkormányzati képviselői mandátumért indul.

A városvezetés többször nehezményezte az átláthatóság hiányát a klubnál. Ennek egyik eleme az volt, hogy mindegyik fél részvételével szurkolói ankétot tartsanak. 

Ezt mára meg is hirdették. Igaz, Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester tegnapi videómeghívója után - amelyben a Városházára hívta a résztvevőket -, Pődör egy másik ankétot hirdetett meg, arra a helyszínre, ahol a kézilabda klub irodája is található.

Nemény csütörtök délelőtt oldotta fel a gordiuszi csomót és jelentette be, hogy készek átfáradni a kézisek irodájába. 

Az eseményt csütörtök 18 órára hirdették meg, az esemény meghívója nyilvánosan elérhető volt bárkinek az SZKKA, és Nemény Facebook-oldalán.

Az Ugytudjuk.hu azonban hiába akart bejutni az ankétra, a biztonsági őrök nem engedték be a lap főszerkesztőjét, Farkas Balázst.

Fotók: Farkas Bazsi

 

Mivel véleményünk szerint jogsérték történt, így a 112 segítségével rendőri intézkedést kértünk.

A rendőrök meg is érkeztek, és azzal kezdték, hogy felettesi tájékoztatás szerint, az eseményre csak és kizárólag kiküldött, személyre szabott meghívóval lehet bemenni.

Fotók: Farkas Bazsi

 

Amikor azt kértük, hogy a rendőrök kérjék el valamennyi teremben ülő meghívóját, a rendőrök külön vonultak egyeztetni a biztonsági szolgálat vezetőjével.

Néhány perc után kiderült, hogy pontosan az történt, hogy a járőrök felettesét korábban arról tájékoztatta Pődör Zoltán, hogy mivel a rendezvény szervezője ő, így ő megtiltja, hogy Farkas részt vegyen az ankéton. Ez egyébként azért érdekes, mert hívásunk előtt nem volt rendőri jelenlét az ankéton, tehát kérdés, hogy Pődör mikor és miért tájékoztatta az eseményről a rendőrséget.

A rendőrök azzal zártak, hogy egyéb intézkedési joguk nincsen, amennyiben a főszerkesztő úgy gondolja, pénteken feljelentést tehet a rendőrségen. Ezt meg is fogjuk tenni.

Fotók: Nagy Jácint/Savaria Fórum

 

Az SZKKA egyébként jelentős közpénzből működik. 226 millió 839 ezer 938 forintot kapott TAO támogatásként a 2023/2024-as évre - ez olvasható a klub weblapján. Önkormányzati támogatást kapott a csapat, és nemrég egy a nemzeti vagyon részét képező terület használatát kapta meg a városveztéstől a klub, hogy oda majd csarnokot építhessen.

Fotók: Nagy Jácint/Savaria Fórum

 

Ezek után pláne aggályos, hogy Pődör neki nem tetsző bizonyos ember részvételét élő erővel akadályozza meg egy nyilvánosan meghirdetett ankéton. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Legkorábban szerdán hagyhatja el a kórházat Varga Barnabás

A játékos többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett.

Újítsd fel a teraszt, válassz időtálló és exkluzív teraszburkolatot!

Az erkélyek és teraszok nagyszerű lehetőséget kínálnak a szabadidő kellemes eltöltésére, akár pihenésről, napozásról, akár grillezésről és étkezésről van szó, hiszen egy esztétikusan és a funkciónak megfelelően kialakított kültér vonzó. 

Forray Gábor az Egis Körmend új vezetőedzője

Ferencz Csaba még egy szezont bevállalt.

Így juthat tovább a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott Skócia 1-0-s legyőzésével megszerezte a németországi Európa-bajnokság A csoportjának harmadik helyét, és a továbbjutása kedden vagy szerdán dől el.

Mi a közös Habsburg Ottóban, Seregély Istvánban, Törőcsik Mariban és Balázsy Péterben?

A  Vas megyei önkormányzat 38 éves jegyzőjét Velem díszpolgárának választották.

Elegáns és stílusos falat szeretnél? Nézd meg, mi rejlik a tapétákban!

A tapéták napjainkban már nagyon széles választékban kaphatók az üzletek polcain. Ha szeretnél valami újat és izgalmasat csempészni a szobák falára, akkor jó helyen jársz. Ebben a cikkben egy kis ajánlót találsz a tapéták típusairól és anyagáról, hogy segítséget kapj terveid megvalósításához.

Így védekezhetsz az interneten rád leselkedő veszélyek ellen

Az internet világában való biztonságos jelenlét ma már elengedhetetlen fontosságú. Az internetes bűnözők egyre kifinomultabb módszerekkel próbálják megszerezni a személyes adatainkat, banki információinkat és egyéb értékeinket.

A KDNP felé kacsingat Horváth Gábor

A szombathelyi önkormányzati képviselő rendre ki szokta jelenteni, hogy ő nem fideszes. 

A kismacskák helyes etetése

A tej az emlősök számára létfontosságú táplálékforrás, amely a korai fejlődési szakaszban biztosítani tudja a szükséges tápanyagokat az éppen a mama pocakjából kibújt és fejlődésnek induló szervezet növekedéshez és egészségéhez.

Egy férfi tökön rúgta a szentgotthárdi vasútállomás vagyonőrét

Másnap pedig lefejelte a kocsivizsgálót. Elítélte a bíróság a vasúti garázdát.

Rendszeresen megverte anyját egy sárvári férfi

Most az ügyészség vádat emelt ellene.

Szombaton nyit a szombathelyi Termálfürdő

A Szentivánéji vigasságok miatt azonban le lesz zárva a parkoló.

Védik a hőségtől a GYHG-s dolgozókat

Életbe léptette azokat az intézkedéseket a GYHG, amik a hőség ellen védik a dolgozókat.

Kiderítettük, miért fontos, hogy minden gyereknek legyen plüssmacija!

Gyakran láthatunk kisgyerekeket plüssmacit vagy valamilyen más pihe-puha figurát szorongatva, sőt sokszor egészen a hírekig eljut egy-egy elveszett mackó esete.

A dunaszerdahelyi DAC-ból érkezett az ETO első friss igazolása

Željko Gavrić erősíti majd az NB I-be jutott csapatot.

Fejre állt egy autó a szombathelyi Petőfi Sándor utcában

Információink szerint személyi sérülés nem történt.

Az Audi Hungaria 160 000 négyzetméterrel bővíti napelemparkját

A járműszerelő csarnok tetejére, valamint 75 ezer négyzetméter zöldteület helyére építenek napelemparkot.