Nem engedték be az Ugytudjuk.hu-t a szombathelyi fideszes képviselőjelölt által szervezett kézilabda szurkolói ankétra

Farkas Bazsi 2024-05-23 19:21:00
Az általunk kihívott rendőrök azt mondták, felettesükkel is előre egyeztetve lett, hogy a lap főszerkesztője nem mehet be a rendezvényre.

Nem kapja meg a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia a szombathelyi önkormányzat által korábban megítélt 55 millió forintot. Nem használhatják a kézisek az Aréna Savariát. Sárváron játssza hazai NB I-es meccseit az SZKKA - csak néhány téma, amivel a közelmúltban foglalkozott a közvélemény.

Csakhogy mást állított az ügyekkel kapcsolatban a szombathelyi városvezetés (Éljen Szombathely!), és mást állított az egyesület és Kft. elnök-ügyvezetője, Pődör Zoltán. Az SZKKA vezetősége azután kezdett el kiadni a városvezetést támadó közleményeket, miután a klub társadalmi elnöke Hende Csaba (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő lett, Pődör pedig bejelentette, hogy Fidesz-KDNP színekben önkormányzati képviselői mandátumért indul.

A városvezetés többször nehezményezte az átláthatóság hiányát a klubnál. Ennek egyik eleme az volt, hogy mindegyik fél részvételével szurkolói ankétot tartsanak. 

Ezt mára meg is hirdették. Igaz, Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester tegnapi videómeghívója után - amelyben a Városházára hívta a résztvevőket -, Pődör egy másik ankétot hirdetett meg, arra a helyszínre, ahol a kézilabda klub irodája is található.

Nemény csütörtök délelőtt oldotta fel a gordiuszi csomót és jelentette be, hogy készek átfáradni a kézisek irodájába. 

Az eseményt csütörtök 18 órára hirdették meg, az esemény meghívója nyilvánosan elérhető volt bárkinek az SZKKA, és Nemény Facebook-oldalán.

Az Ugytudjuk.hu azonban hiába akart bejutni az ankétra, a biztonsági őrök nem engedték be a lap főszerkesztőjét, Farkas Balázst.

Fotók: Farkas Bazsi

 

Mivel véleményünk szerint jogsérték történt, így a 112 segítségével rendőri intézkedést kértünk.

A rendőrök meg is érkeztek, és azzal kezdték, hogy felettesi tájékoztatás szerint, az eseményre csak és kizárólag kiküldött, személyre szabott meghívóval lehet bemenni.

Fotók: Farkas Bazsi

 

Amikor azt kértük, hogy a rendőrök kérjék el valamennyi teremben ülő meghívóját, a rendőrök külön vonultak egyeztetni a biztonsági szolgálat vezetőjével.

Néhány perc után kiderült, hogy pontosan az történt, hogy a járőrök felettesét korábban arról tájékoztatta Pődör Zoltán, hogy mivel a rendezvény szervezője ő, így ő megtiltja, hogy Farkas részt vegyen az ankéton. Ez egyébként azért érdekes, mert hívásunk előtt nem volt rendőri jelenlét az ankéton, tehát kérdés, hogy Pődör mikor és miért tájékoztatta az eseményről a rendőrséget.

A rendőrök azzal zártak, hogy egyéb intézkedési joguk nincsen, amennyiben a főszerkesztő úgy gondolja, pénteken feljelentést tehet a rendőrségen. Ezt meg is fogjuk tenni.

Fotók: Nagy Jácint/Savaria Fórum

 

Az SZKKA egyébként jelentős közpénzből működik. 226 millió 839 ezer 938 forintot kapott TAO támogatásként a 2023/2024-as évre - ez olvasható a klub weblapján. Önkormányzati támogatást kapott a csapat, és nemrég egy a nemzeti vagyon részét képező terület használatát kapta meg a városveztéstől a klub, hogy oda majd csarnokot építhessen.

Fotók: Nagy Jácint/Savaria Fórum

 

Ezek után pláne aggályos, hogy Pődör neki nem tetsző bizonyos ember részvételét élő erővel akadályozza meg egy nyilvánosan meghirdetett ankéton. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.