Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Farkas Bazsi 2024-05-15 13:30:54
Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

Főpolgármesteri vitát szervez, vagyis inkább csak szervezne az ATV, ám egy ma reggel a Media1 birtokába jutott levél szerint Karácsony Gergely (Párbeszéd, DK, MSZP) jelenlegi főpolgármester lemondta a csatorna meghívását. Karácsony többek között ezt írta:

 „senki nem tudja garantálni, hogy az FVB-által nyilvántartásba vett négy főpolgármester-jelöltből hányan vállalnak valóban vitát a Partizán műsorában és másutt”, márpedig ha Karácsony több főpolgármester-jelölti vitában is részt venne ugyanazon egy, esetleg két jelölt társaságában, „az azt a hamis látszatot keltheti, mintha mindössze két, esetleg három jelölt lenne”.

Az ATV mellett a Partizán is szervez élő vitát a jelöltek között, erre elfogadta a meghívást Karácsony, csakhogy a csupán az interneten elérhető csatorna nem mindenki számára ismert és nézett. Az ATV pedig az a földi sugárzású legnézettebb adó, amelynek nézői megszokták, hogy tartalmas közéleti beszélgetéseket nézhetnek.

Karácsony kihátrálására reagálva Vitézy Dávid (Vitézy Dáviddal Budapestért, LMP – Zöldek) főpolgármester-jelölt. Vitézy azt írja:

"(...) Karácsony Gergely tegnap teljesen mondvacsinált indokokkal lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát. Miközben Dobrev Klára napi öt posztban kéri számon Magyar Pétert azért, hogy miért nem vitázik minden ezt felajánló jelentősebb csatornán, a DK saját főpolgármester-jelöltje csak kibúvókat keres a viták elől." 

Vitézy hozzátette azt is, hogy megkéri Karácsonyt, hogy ne meneküljön a viták elől, és fogadja el akár a most visszautasított ATV, vagy akár a korábban már általa elhárított RTL felkérését. 

Nem sokkal később Ungár Péter az LMP társelnöke rúgott még egyet a témán. Ő azt írta, hogy Dobrev Klára azzal támadja Magyar Pétert, hogy felelős jelöltnek kötelessége minden vitát vállalnia. Konkrétan erről beszélt tegnap az Egyenes Beszédben, amikor elmondta, hogy elfogadhatatlan, hogy Magyar Péter nem vállalta az ATV vitafelkérését, mert nem lehet politikai szempontok alapján mérlegelni, és minden egyes helyzetben azt kell mutatni, hogy az ellenzék egy magasabb minőségű politikai kultúrát képvisel. 

Majd néhány órával később megjelenik a hír, hogy Karácsony Gergely, a Demokratikus Koalíció jelötje nevetséges érvekre hivatkozva lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát. 

Ungár azzal zár, hogy a Méda1 által nyilvánosságra hozott indokok teljesen értelmetlen mondatok, a mondvacsinált ok iskolapéldája. Az pedig azért a politikai bűvésztrükkök egészen új szintjét jelenti, hogy miközben a Demokratikus Koalíció egyik jelöltje bent ül az ATV-ben, és elmondja, hogy ide kell jönni vitázni, addig a Demokratikus Koalíció másik jelöltje ennek pontosan az ellenkezőjét teszi.

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.