A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Farkas Bazsi 2024-05-15 15:19:00
Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Helyenként személyekedéstől sem mentes közlemény jelent meg a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia weblapján. Ebben azt írják, hogy:

"A fantasztikus szezonunk, az NB I-es feljutást és a bajnoki címet beárnyékolja, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség már előre jelezte, hogy jelen állás szerint nem kapunk a licencet a következő, NB I-es szezonra. Le kell szögeznünk, hogy a klubnál gazdaságilag minden rendben van, az egyetlen ok csupán, hogy a szövetség előírásai szerint a Haladás Sportkomplexum csarnoka nem alkalmas NB I-es mérkőzések megrendezésére. Az MKSZ június 5-ig adott határidőt klubunknak, hogy egy másik, megfelelő helyszín kijelölésével megoldjuk ezt a problémát és megkapjuk az NB I-es induláshoz szükséges licencet.

Ma Vas vármegyében és Szombathelyen egyedül a Schaeffler Aréna Savaria az egyetlen alkalmas helyszín NB I-es bajnoki meccsek megrendezésére. Ezért múlt hét hétfőn levélben megkerestük és kértük Dr. Nemény Andrást, Szombathely MJV polgármesterét, hogy a 2019-es önkormányzati határozat alapján biztosítsa az SZKKA számára, hogy a Schaeffler Aréna Savariában rendezhessük a hazai NB I-es mérkőzéseinket.

Minden szombathelyi polgármestere azonban már másfél hete nem reagál a megkeresésünkre. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a szombathelyiekből álló csapatunk úgy nyert bajnokságot, hogy a mostani szezonban nem kaptunk egy fillér városi támogatást sem, akkor ténylegesen csak bízni tudunk abban, hogy nem az a városvezetés célja, hogy ellehetetlenítse az SZKKA-t, ahol több száz gyerek sportol, ahol példaképeket nevelünk és ahol egy egész közösség álma volt az NB I-es visszajutás. Mindezek tudatában az a félelmünk, hogy a jelenlegi városvezetés nem szeretne NB I-es női kézilabdát Szombathelyen, és ezért nem fogják rendelkezésre bocsátani a Schaeffler Aréna Savariát.

A Szombathelyi KKA első embere, Pődör Zoltán próbál más megoldást találni, hiszen klubunk törekedik arra, hogy a város segítsége nélkül is megoldjuk a felmerülő problémát. Ha bármilyen fejlemény, vagy előrelépés történik az ügyben, természetesen azonnal tájékoztatjuk szurkolóinkat, az SZKKA közösségét, és a szombathelyi embereket."

Fontos információ, és talán illene is egy ilyen helyzetben a közleményben lábjegyzetként megjegyzeni, hogy Pődör Zoltán jelenleg a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltje. 

A városvezetés válasza nem váratott sokat magára. László Győző (Éljen Szombathely!) alpolgármester a következő közleményben reagált:

"Pődör Zoltán ismét nem hazudtolta meg önmagát. A mai napon kiadott sajtóközleményében azt az egy apróságot felejtette el megemlíteni, hogy ingyenes csarnokhasználatot kért az SZKKA számára. Ezt eldönteni azonban nem Szombathely MJV polgármestere, hanem a városi Közgyűlés jogosult, amely májusi ülésén tud és fog döntést hozni a kérdésben. 

Pődör Zoltán másfél hét késedelmet ró fel nekünk, miközben megkeresésében határidőt nem közölt, ugyanakkor saját maga 8 hónapja blokkolja a klub teljes közgyűlés által egyhangúlag megszavazott átvilágítását, és 4 hónapja nem hívja össze a város által kért szurkolói ankétot, ahol minden kérdést nyilvánosan meg tudnánk beszélni. 

A város 55 millió forint összeg támogatást tart az SZKKA rendelkezésére, ennek felszabadításának egyetlen gátja Pődör Zoltán késlekedése az egyhangúlag elfogadott feltételek és saját vállalásainak teljesítése vonatkozásában.

Továbbra is kérdezzük: Mitől fél Pődör Zoltán?"

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.