Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

ugytudjuk.hu 2024-05-14 18:01:26
Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Nemcsak az esztétika, hanem a használhatóság, a higiénia, a könnyű tisztíthatóság is lényeges alapelvek a tervezés során, ugyanis csak ezek együttes figyelembe vételével hozhatunk létre az életmódunknak, tisztálkodási szokásainknak maximálisan megfelelő helyiséget. 

Ha új házba költözöl vagy a fürdőszoba felújítása előtt állsz, és nem tudod, hogy egy zuhanykabin vagy kád felelne meg jobban az életmódodnak, ahogyan arról sem tudsz dönteni, milyen anyagú szaniter lenne a legjobb választás, ez a cikk neked szól!

Fürdőkádak a pihentető élményért

A fürdőszobák az otthonok leggyakrabban használt helyiségei, amelyek ideális esetben tökéletes kikapcsolódást kínálnak, valamint gyönyörű helyet biztosítanak a nap kezdéséhez és befejezéséhez. A rendelkezésre álló alapterület, az előnyben részesített stílus, valamint igényeink függvényében választhatunk a gyors tisztálkodásnak teret adó zuhanykabinok és a spa élményt nyújtó kádak közül. 

Elegendő hely esetén érdemes mindkettőt beépíteni, hogy a család minden tagjának, az aktuális elvárásoknak megfelelő kényeztetést nyújthassuk. 

A Zuhanykabin.hu kínálatában is találsz hagyományos, helytakarékos kádakat, valamint látványos és napjainkban divatos szabadon álló, valamint a fürdők élményét nyújtó hidromasszázs kádakat. Számos gyártó többféle alapanyagú kádjai közül választhatod ki a neked megfelelőt. Hogy melyik a legjobb választás, az több tényező függvénye. 

Milyen anyagú kádat válasszunk?

Az óriási kínálatnak köszönhetően nem egyszerű a választás, sok mindent figyelembe kell venni, például a fürdőkád típusát, anyagát, méreteit és formáit. A kádak költséges elemei a vizes helyiségeknek, ráadásul beépítés után a cseréjük is nehézkes, ezért fontos, hogy a megfelelőt válasszuk. 

Minden anyagnak megvannak az előnyei és a hátrányai, amelyeket ismerve dönthetünk az otthonunkhoz és életstílusunkhoz tökéletesen illő kádról. 

A fürdőkádak különböző anyagokból készülnek, amelyek meghatározzák az árukat, az élettartamukat és a karbantartási igényüket. Ha kis költségvetéssel rendelkezünk, akkor a kerámia és az üvegszál erősítésű műanyag kádak jelenthetnek megfizethető alternatívát. Viszonylagos olcsóságuk ellenére meglehetősen tartósak és jó hőtartással rendelkeznek, azonban kissé porózusak és nehezen tisztíthatók.

A masszív és nem porózus anyagok, mint az utóbbi években népszerűvé vált öntött márvány és a zománcbevonatú öntöttvas az árskála felső határán helyezkednek el, cserében rendkívül tartósak, könnyen tisztíthatók és hosszú ideig megőrzik a hőt. 

A hosszú élet titka

A fürdőkádak a felhasznált anyagtól függően jellemzően 10-30 évig tartanak, a modern és olcsó akril és üvegszálas kádak 10-15 évig bírják, a zománcozott öntöttvas és műmárvány kádak pedig jóval tovább élnek. 

Szponzorált tartalmat olvastál!

PR

Szólj hozzá!

Hatalmas pusztítást végzett a tűz Csönge mellett

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók.

Dézsi Csaba András valótlanságot terjesztett az Ugytudjuk.hu-val kapcsolatban

Pedig csak a cégjegyzéket kellett volna megnéznie Győr leköszönő polgármesterének.

Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére

Pénteken a Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában lesz erőteljesebb a felhőképződés.

Bíró Attila lett a győri női vízilabdacsapat szakmai igazgatója

A korábbi szövetségi kapitány Bíró Attila lett a női vízilabda ob I/B-ben szereplő Győri VSE szakmai igazgatója.

Bemutatták az új győri gyártású Cupra Terramart

Győrben a tervek szerint naponta 770 járművet gyártanak, ennek 60 százaléka Audi Q3 lesz, 40 százaléka pedig Cupra Terramar.

Egyelőre marad a nyár

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között várható.

Úgy néz ki Dézsi Csaba András kikerült a győri egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumából

1,5 millió forintos érvágás ez a leköszönő győri polgármesternek.

Szombathelyi gázolás szemtanúit keresik

A Rohonci út és a Bartók Béla körút kereszteződésében történt a baleset.

„Unokázós” csalások miatt emeltek vádat Vasban

10 sértettnek közel 47 millió forint kárt okozott a megvádolt nő.

Idős ápoltat lopott meg egy sárvári nő

Közel másfél millió forintot zsákmányolt.

51. évadát kezdi meg a Savaria Szimfonikus Zenekar

Mozaik bérlet, Hollywood Classics, Wagner.

Te gondoltál már a nyugdíjas éveidre?

Bár a hírekben időről időre foglalkoznak a nyugdíjrendszerrel, illetve annak problematikájával, a legtöbb ember addig nem foglalkozik vele, amíg a saját bőrén meg nem érzi a rendszer hátulütőit.

Távozik a holland válogatottól a Győri Audi ETO KC vezetőedzője

Úgy érezte, már nem ő a megfelelő ember a feladatra.

Teljes útlezárás a 87-es főúton

Baleset miatt forgalomkorlátozásra kell számítani Táplánszentkereszt térségében.