Az igényes férfiak bőrcipőt viselnek, és megfelelően gondozzák lábbelijüket

ugytudjuk.hu 2024-05-13 14:39:21
A bőrcipő viselése egyfajta presztízs a férfiak számára, de mindenképpen magas szintet képvisel a lábbelik piacán. Ez annak köszönhető, hogy a bőr megmunkálása drága, illetve az anyag rendkívül kedvező tulajdonságainak is. 

A hírekből pontosan tudjuk, hogy az infláció mára gyakorlatilag minden területet, piacot elért, így az árak adott esetben még magasabbak lehetnek. Ugyanakkor egy színvonalas bőr lábbeli sokkal hosszabb időn keresztül tud majd szolgálni bennünket.

A jó minőségű cipő tekintélyt nyújt viselőjének

A VIBA cipő webáruház férfi cipő kínálatában kizárólag minőségi és márkás termékeket találsz, melyek nagy része bőrből készül. Érdemes szemezgetni, mert a papucstól a szandálon keresztül, a túracipőkön át egészen az alkalmi modellekig fellelhetsz pompás lábbeliket. 

Mi a fontos egy lábbelinél? A kényelem mellett az esztétikum sem elhanyagolható szempont, ha szeretsz divatosan, stílusosan kinézni. Ám nem szabad elfeledkezni a strapabírásról és a tartósságról sem, hiszen ezek együtt jelentik egy cipő esetében a magas színvonalat. 

A bőr rugalmas, ezért a felsőrész megfelelő tartást biztosít járás közben, mert a terhelés igazodik a lábfejhez. Természetesen nem minden bőr egyforma, annak minősége és a lábbeli formája is meghatározza a komfortérzetet. 

Miért jó a bőrcipő?

A bőr természetes szellőző tulajdonsággal rendelkezik, így a kellemetlen izzadás is elkerülhető, ha jó minőségű bőrcipőt viselsz. A természetesség megjelenik az anyag tapintásában is, különféle bőröket használnak fel a cipőiparban, amelyeknek más és más jellegzetességei vannak. 

A legismertebbek a nappa, a nubuk és a velúr, ezeket a fajtákat alkalmazzák leggyakrabban lábbelik készítéséhez. Most nézzük meg mindhárom típust, azt is, hogy melyikre mi a jellemző, és hogyan kell kezelni őket.

A nappa

A legáltalánosabb a nappa, amely selyemfényű, sima felülettel rendelkezik. Ezen a szennyeződések kevésbé tapadnak meg, ezért könnyen tisztítható. Hordási ráncok azonban megjelenhetnek rajta, amit ápolni szükséges.

A viaszos cipőápolók a legalkalmasabbak a használatból eredő ráncok kezelésére. A bőr alapvetően nem ázik át, esetleg a varrások mentén történhet kisebb beázás, amit impregnálószerek használatával el lehet kerülni. Száradás után egy puha kefével vagy száraz ronggyal lehet fényesíteni a felületet. A bőrön keletkezett kopásokat cipőápolók segítségével csökkentheted, így tovább tudod majd viselni kedvenc lábbelidet, mert tartós marad az anyag. 

A velúr és a nubuk

A velúr a nyers bőr hús felőli oldalából készül, ezt csiszolják, hogy bársonyos legyen. Az első viselés előtt érdemes impregnálóval kezelni, ami által nemcsak a vizet, de a szennyeződéseket is taszítani fogja. 

A nubuk finom felületén apró bolyhok vannak, ezáltal jobban ellenáll a kopásnak és a szennyeződéseknek is. Erre az anyagra is igaz, hogy már az első használat előtt célszerű impregnálni, így könnyebb lesz a későbbi tisztítása is. Az apró kopásokat finom kefével vagy nubuk radírral korrigálhatod, ezt követően vesd be az impregnálószert is. 

Szponzorált tartalmat olvastál.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.