Az igényes férfiak bőrcipőt viselnek, és megfelelően gondozzák lábbelijüket

ugytudjuk.hu 2024-05-13 14:39:21
A bőrcipő viselése egyfajta presztízs a férfiak számára, de mindenképpen magas szintet képvisel a lábbelik piacán. Ez annak köszönhető, hogy a bőr megmunkálása drága, illetve az anyag rendkívül kedvező tulajdonságainak is. 

A hírekből pontosan tudjuk, hogy az infláció mára gyakorlatilag minden területet, piacot elért, így az árak adott esetben még magasabbak lehetnek. Ugyanakkor egy színvonalas bőr lábbeli sokkal hosszabb időn keresztül tud majd szolgálni bennünket.

A jó minőségű cipő tekintélyt nyújt viselőjének

A VIBA cipő webáruház férfi cipő kínálatában kizárólag minőségi és márkás termékeket találsz, melyek nagy része bőrből készül. Érdemes szemezgetni, mert a papucstól a szandálon keresztül, a túracipőkön át egészen az alkalmi modellekig fellelhetsz pompás lábbeliket. 

Mi a fontos egy lábbelinél? A kényelem mellett az esztétikum sem elhanyagolható szempont, ha szeretsz divatosan, stílusosan kinézni. Ám nem szabad elfeledkezni a strapabírásról és a tartósságról sem, hiszen ezek együtt jelentik egy cipő esetében a magas színvonalat. 

A bőr rugalmas, ezért a felsőrész megfelelő tartást biztosít járás közben, mert a terhelés igazodik a lábfejhez. Természetesen nem minden bőr egyforma, annak minősége és a lábbeli formája is meghatározza a komfortérzetet. 

Miért jó a bőrcipő?

A bőr természetes szellőző tulajdonsággal rendelkezik, így a kellemetlen izzadás is elkerülhető, ha jó minőségű bőrcipőt viselsz. A természetesség megjelenik az anyag tapintásában is, különféle bőröket használnak fel a cipőiparban, amelyeknek más és más jellegzetességei vannak. 

A legismertebbek a nappa, a nubuk és a velúr, ezeket a fajtákat alkalmazzák leggyakrabban lábbelik készítéséhez. Most nézzük meg mindhárom típust, azt is, hogy melyikre mi a jellemző, és hogyan kell kezelni őket.

A nappa

A legáltalánosabb a nappa, amely selyemfényű, sima felülettel rendelkezik. Ezen a szennyeződések kevésbé tapadnak meg, ezért könnyen tisztítható. Hordási ráncok azonban megjelenhetnek rajta, amit ápolni szükséges.

A viaszos cipőápolók a legalkalmasabbak a használatból eredő ráncok kezelésére. A bőr alapvetően nem ázik át, esetleg a varrások mentén történhet kisebb beázás, amit impregnálószerek használatával el lehet kerülni. Száradás után egy puha kefével vagy száraz ronggyal lehet fényesíteni a felületet. A bőrön keletkezett kopásokat cipőápolók segítségével csökkentheted, így tovább tudod majd viselni kedvenc lábbelidet, mert tartós marad az anyag. 

A velúr és a nubuk

A velúr a nyers bőr hús felőli oldalából készül, ezt csiszolják, hogy bársonyos legyen. Az első viselés előtt érdemes impregnálóval kezelni, ami által nemcsak a vizet, de a szennyeződéseket is taszítani fogja. 

A nubuk finom felületén apró bolyhok vannak, ezáltal jobban ellenáll a kopásnak és a szennyeződéseknek is. Erre az anyagra is igaz, hogy már az első használat előtt célszerű impregnálni, így könnyebb lesz a későbbi tisztítása is. Az apró kopásokat finom kefével vagy nubuk radírral korrigálhatod, ezt követően vesd be az impregnálószert is. 

Szponzorált tartalmat olvastál.

Szólj hozzá!

Hatalmas pusztítást végzett a tűz Csönge mellett

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók.

Dézsi Csaba András valótlanságot terjesztett az Ugytudjuk.hu-val kapcsolatban

Pedig csak a cégjegyzéket kellett volna megnéznie Győr leköszönő polgármesterének.

Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére

Pénteken a Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában lesz erőteljesebb a felhőképződés.

Bíró Attila lett a győri női vízilabdacsapat szakmai igazgatója

A korábbi szövetségi kapitány Bíró Attila lett a női vízilabda ob I/B-ben szereplő Győri VSE szakmai igazgatója.

Bemutatták az új győri gyártású Cupra Terramart

Győrben a tervek szerint naponta 770 járművet gyártanak, ennek 60 százaléka Audi Q3 lesz, 40 százaléka pedig Cupra Terramar.

Egyelőre marad a nyár

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között várható.

Úgy néz ki Dézsi Csaba András kikerült a győri egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumából

1,5 millió forintos érvágás ez a leköszönő győri polgármesternek.

Szombathelyi gázolás szemtanúit keresik

A Rohonci út és a Bartók Béla körút kereszteződésében történt a baleset.

„Unokázós” csalások miatt emeltek vádat Vasban

10 sértettnek közel 47 millió forint kárt okozott a megvádolt nő.

Idős ápoltat lopott meg egy sárvári nő

Közel másfél millió forintot zsákmányolt.

51. évadát kezdi meg a Savaria Szimfonikus Zenekar

Mozaik bérlet, Hollywood Classics, Wagner.

Te gondoltál már a nyugdíjas éveidre?

Bár a hírekben időről időre foglalkoznak a nyugdíjrendszerrel, illetve annak problematikájával, a legtöbb ember addig nem foglalkozik vele, amíg a saját bőrén meg nem érzi a rendszer hátulütőit.

Távozik a holland válogatottól a Győri Audi ETO KC vezetőedzője

Úgy érezte, már nem ő a megfelelő ember a feladatra.

Teljes útlezárás a 87-es főúton

Baleset miatt forgalomkorlátozásra kell számítani Táplánszentkereszt térségében.