Mitől fél Pődör Zoltán?

Farkas Bazsi 2024-04-30 10:31:00
Kritikus hangvételű közleményt küldött szerkesztőségünknek László Győző, szombathelyi alpolgármester.

Ahogy arról múlt héten az Ugytudjuk.hu is beszámolt, közleményben tudatta a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, hogy a Kft. taggyűlése arról döntött felállítják az a három tagú felügyelő bizottságot, amelynek fő feladata a cég pénzügyi helyzetének átvizsgálása lesz.

Korábban a szombathelyi közgyűlés egyhangúlag fogadta el, hogy csakis akkor utalják át a klub - amelyben egyébként az önkormányzatnak nincsen tulajdonrésze - részére a megítélt önkormányzati támogatást, amennyiben felállítanak egy felügyelőbizottságot és annak vizsgálata igazolja a szabályos működést.

Az SZKKA múlt heti nyilatkozatára válaszul, most László Győző (Éljen Szombathely!) alpolgármester adott ki közleményt. Ezt változtatás nélkül közüljök:

Gratulálunk az SZKKA csapatának az NB I-be történő feljutásához!
Egyúttal sajnálattal olvastuk, hogy a klub vezetője, Pődör Zoltán valótlanságot állított, amikor azt mondta, hogy ezt a sikert a klub egyedül érte el és a klub másfél éve nem kapott önkormányzati támogatást.

Pődör Zoltán 2024. január 24-én még azt nyilatkozta a nyugat.hu portálnak, hogy „… az alaptámogatásunk tavaly évi 50 millióról 30 millióra csökkent, és ebből 10 millió még mindig függőben van. De még így is hálásak vagyunk az önkormányzatnak.” A valóság tehát az, hogy 20 millió forint támogatást már megkapott a klub 2023-ban, és közgyűlési döntés van róla, hogy a tavalyi évre további 15 millió forintot (azaz összesen 35 millió forintot), az idei évre pedig 40 millió forint kap a klub.

A pénz folyósításának feltétele a közgyűlés egyhangú döntése alapján az volt, hogy a klub teljesítse ígéretét és vállalja a teljes átvilágítást. Sajnos Pődör Zoltán nem engedte a teljes körű átvilágítást. Ezért a közgyűlés újabb döntésével engedményként ahhoz kötötte a kifizetést, hogy az önkormányzat felügyelőbizottsági tagot delegálhasson a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiába és a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia Sport Kft.-be. A felügyelőbizottságba való önkormányzati delegálás lehetőségét maga Pődör Zoltán ígérte meg mintegy 190 nappal ezelőtt. Az önkormányzat részéről soha fel sem merült, hogy az önkormányzat által delegált felügyelőbizottsági tag díjazásban részesüljön. Pődör Zoltán arra is ígéretet tett, hogy összehív egy szurkolói ankétot, amelyen polgármester úr részvételével a szurkolókkal és a szülőkkel együtt tisztázni lehetne a kialakult helyzetet és a klub önkormányzat általi támogatását.
Ez a mai napig nem történt meg.

Mitől fél Pődör Zoltán?

Pozitív változásnak tekintjük, hogy Pődör Zoltán nyilatkozata alapján a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia Sport Kft.-ben felállít egy felügyelőbizottságot, amelybe önkormányzatunk ígérete szerint tagot delegálhat. Felhívjuk rá Pődör Zoltán figyelmét, hogy közgyűlési döntésünk értelmében ugyanúgy szükséges az egyesület esetében is a felügyelőbizottság felállítása és az abban történő önkormányzati részvétel a további támogatások kifizetéséhez.

Mivel felügyelőbizottsági tag önkormányzati delegálásáról csak a közgyűlés dönthet, erről a soron következő május 30-ai közgyűlésen várható határozat.

Visszautasítjuk Pődör Zoltánnak azon kijelentését, hogy a városvezetés részéről „politikát csinálunk a kézilabdából”; egyetlen célunk a Fidesz frakciójával közösen az önkormányzati támogatások átlátható módon történő elköltése. Aki egy klub ügyvezetőjeként egy párt színeiben képviselőjelöltként indul, ahogyan azt Pődör Zoltán teszi, az viszi be a politikát a sportba.

Belegondolni is rossz abba, hogy mi lenne, ha egy ilyen ember döntő befolyással bírhatna a város sportegyesületeinek támogatásáról való döntésben.

dr. László Győző
Szombathely MJV alpolgármestere

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.