Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

ugytudjuk.hu 2024-04-23 10:24:32
Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Sokszor már nehéz utólag módosítani a kerítés kialakításán, de akkor mégis mi a megoldás? Az árnyékoló háló telepítése az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módszer a probléma elhárítására.

Többféle árnyékoló háló létezik

Az RS Ablak árnyékolástechnika kínálatában eltérő kialakítások közül lehet válogatni. Elérhetők például olyan változatok, amelyeket kifejezetten kerítésekhez találtak ki. Találkozhatunk kihúzható termékkel is, amiket falként is lehet használni, de erkélyre is felszerelhetők. Praktikusan lehet őket alkalmazni, könnyű a rögzítésük és a vágásuk is.

Az árnyékoló háló UV-állósága is több mint megfelelő. Ha valaki zavartalanul szeretné élvezni az udvaron, kertben vagy erkélyen töltött szabadidejét, kicsit elzárva a külvilágtól, kialakítva egy kisebb-nagyobb privátszférát, az nyugodtan válassza ezt a megoldást. A vásárlás során általában az árnyékoló képességüket kell figyelembe venni. Alapvetően kerítésre tervezték őket, a legtöbbször itt is használják őket praktikusságuk és egyszerű felhelyezésük miatt.

Általában négyféle típus közül lehet választani: 30%, 80%, 95% és 99%. Ez a százalékos érték azt mutatja meg, hogy mekkora takarási képességgel bírnak. A 30%-os változat tölti be a legkevésbé ezt a funkciót, nagyobb a fényáteresztő képessége, és a szél ellen sem fogja a leghatékonyabb védelmet nyújtani. Ezzel szemben egy 95%-os árnyékoló háló már extra komfortérzetet fog nyújtani, nagy szélben és erős napsugárzás esetén is kiváló védelmet ad. Magának az árnyékoló hálónak két tényező befolyásolja az élettartamát: az UV-védelem és a vastagság.

Melyiket válasszuk?

Ez természetesen leginkább az egyéni preferenciáktól, igényektől függ. Figyelembe kell venni azt, hogy hol és milyen célra akarjuk használni, egyáltalán milyen lehetőségek állnak a rendelkezésünkre. Az sem mindegy, hogy falra vagy kerítésre akarjuk telepíteni. Kis árnyékolásra, takarásra van szükségünk, vagy az erősebb szél és UV-sugárzás ellen is hatékonyan akarunk védekezni? 

A hordozhatóság is kérdés lehet. A legtöbb árnyékoló hálónak fix, stabil helye van, de már elérhetőek mozgatható típusok is.

Esztétikus kiegészítő válhat belőle

Egy jól kiválasztott, dizájnos árnyékoló háló segítségével különleges atmoszférát és klímát tudunk teremteni a kertünkben. Akár vízszintesen is fel lehet őket szerelni, amivel így a növényeknek vagy a terasznak is plusz védelmet adhatunk. 

A háló rögzítésére több lehetőség is rendelkezésünkre áll. Kerítésre egyszerűen kapoccsal, zsineggel, csipesszel vagy gyorskötözővel is megoldhatjuk a telepítést. A legfontosabb, hogy olyat válasszunk, ami megfelelően stabil, és minőségben is hosszú távon megállja majd a helyét. A szerelés egyszerűnek tűnik, de a gyakorlatban nagy odafigyelésre van szükség.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.