Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

ugytudjuk.hu 2024-04-23 10:24:32
Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Sokszor már nehéz utólag módosítani a kerítés kialakításán, de akkor mégis mi a megoldás? Az árnyékoló háló telepítése az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módszer a probléma elhárítására.

Többféle árnyékoló háló létezik

Az RS Ablak árnyékolástechnika kínálatában eltérő kialakítások közül lehet válogatni. Elérhetők például olyan változatok, amelyeket kifejezetten kerítésekhez találtak ki. Találkozhatunk kihúzható termékkel is, amiket falként is lehet használni, de erkélyre is felszerelhetők. Praktikusan lehet őket alkalmazni, könnyű a rögzítésük és a vágásuk is.

Az árnyékoló háló UV-állósága is több mint megfelelő. Ha valaki zavartalanul szeretné élvezni az udvaron, kertben vagy erkélyen töltött szabadidejét, kicsit elzárva a külvilágtól, kialakítva egy kisebb-nagyobb privátszférát, az nyugodtan válassza ezt a megoldást. A vásárlás során általában az árnyékoló képességüket kell figyelembe venni. Alapvetően kerítésre tervezték őket, a legtöbbször itt is használják őket praktikusságuk és egyszerű felhelyezésük miatt.

Általában négyféle típus közül lehet választani: 30%, 80%, 95% és 99%. Ez a százalékos érték azt mutatja meg, hogy mekkora takarási képességgel bírnak. A 30%-os változat tölti be a legkevésbé ezt a funkciót, nagyobb a fényáteresztő képessége, és a szél ellen sem fogja a leghatékonyabb védelmet nyújtani. Ezzel szemben egy 95%-os árnyékoló háló már extra komfortérzetet fog nyújtani, nagy szélben és erős napsugárzás esetén is kiváló védelmet ad. Magának az árnyékoló hálónak két tényező befolyásolja az élettartamát: az UV-védelem és a vastagság.

Melyiket válasszuk?

Ez természetesen leginkább az egyéni preferenciáktól, igényektől függ. Figyelembe kell venni azt, hogy hol és milyen célra akarjuk használni, egyáltalán milyen lehetőségek állnak a rendelkezésünkre. Az sem mindegy, hogy falra vagy kerítésre akarjuk telepíteni. Kis árnyékolásra, takarásra van szükségünk, vagy az erősebb szél és UV-sugárzás ellen is hatékonyan akarunk védekezni? 

A hordozhatóság is kérdés lehet. A legtöbb árnyékoló hálónak fix, stabil helye van, de már elérhetőek mozgatható típusok is.

Esztétikus kiegészítő válhat belőle

Egy jól kiválasztott, dizájnos árnyékoló háló segítségével különleges atmoszférát és klímát tudunk teremteni a kertünkben. Akár vízszintesen is fel lehet őket szerelni, amivel így a növényeknek vagy a terasznak is plusz védelmet adhatunk. 

A háló rögzítésére több lehetőség is rendelkezésünkre áll. Kerítésre egyszerűen kapoccsal, zsineggel, csipesszel vagy gyorskötözővel is megoldhatjuk a telepítést. A legfontosabb, hogy olyat válasszunk, ami megfelelően stabil, és minőségben is hosszú távon megállja majd a helyét. A szerelés egyszerűnek tűnik, de a gyakorlatban nagy odafigyelésre van szükség.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.