Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

ugytudjuk.hu 2024-04-22 14:17:27
A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

Ezért fontos a keresőoptimalizálás

Az angol Search Engine Optimization kifejezést takarja a SEO rövidítés, mely magyarul keresőoptimalizálás. Ez egy gyűjtőfogalom, ugyanis több részből áll, technikákat és stratégiákat is magába foglal.

A célja az, hogy minél nagyobb forgalmat tereljünk a weboldalra a keresőkből. Amikor a Google, Yahoo vagy Bing felületein valamire rákeresünk, akkor annak lesz egy eredménye, a találati oldalakon. A cél, hogy minél magasabb pozícióba kerüljön egy tartalom, mert annál nagyobb az esély arra, hogy rá fognak kattintani, és így eljutnak a mögötte lévő honlapig, tartalomig.

Az az egész alapja, hogy a felhasználók a lehető leggyorsabban és legkönnyebben megtalálják a számukra releváns információkat a keresőmotorok segítségével. Így növelhető a weboldal látogatottsága, egyúttal javítható az online láthatóság is.

Hol a helye a SEO-nak az online marketingen belül?

Az online marketing során stratégiában gondolkodunk, melybe kiválóan illeszkedik a SEO. A különböző keresőmotorokat (főleg a Google-t) előszeretettel használják az emberek információgyűjtésre, termékek és szolgáltatások keresésére. Ezért ha magasabb rangsorolást kapnak a tartalmak, akkor a cég könnyebben és több embert fog elérni a célközönségéből.

A keresőoptimalizálás organikus forgalmat generál. Ezáltal csökkenti a hirdetési költségeket is, valamint stabil, fenntartható eredményeket garantál, köszönhetően a folyamatos online jelenlétnek.

Miből áll a keresőoptimalizálás?

Mint már említettük is, több részből áll össze. Ezek a következők:

●    On-Page SEO: ez a közvetlenül a weboldalon található elemeket foglalja magában. Ilyenek a kulcsszavak, metaleírások, URL-struktúra és a címek optimalizálása. Ezek segítségével fogja a keresőmotor pontosan megérteni, hogy miről is szól a weboldal. Ezek segítségével tudja az egyes tartalmakat a megfelelő keresésekhez párosítani.

●    Off-Page-SEO: Azokat a tényezőket jelenti, melyek a weboldalon kívül jelentkeznek. Ilyenek például a különböző linképítési stratégiák vagy a cég hitelességét növelő tényezők. Kulcsfontosságúak például a más, megbízható webhelyektől érkező minőségi visszahivatkozások (ezt nevezzük backlinknek). Ezzel növelhető az az értékelés, amit a keresőmotor ad.

●    Tartalommarketing: SEO szempontból fontos a minőségi tartalom. A felhasználói igényeket ki kell elégíteni. Ennek megfelelően relevánsnak és értékesnek kell lennie a szövegeknek, cikkeknek. Az organikus forgalom jelentősen növelhető azáltal, hogy magas színvonalú tartalmakat állítanak elő.

Ha a cégek megfelelően használják a keresőoptimalizálás fent felsorolt elemeit, akkor javítani tudják az online jelenlétüket, jobb lesz a rangsorolásuk. Mindebben tud segíteni a Toldimarketing a szolgáltatásaival.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.