Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

ugytudjuk.hu 2024-04-22 14:17:27
A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

Ezért fontos a keresőoptimalizálás

Az angol Search Engine Optimization kifejezést takarja a SEO rövidítés, mely magyarul keresőoptimalizálás. Ez egy gyűjtőfogalom, ugyanis több részből áll, technikákat és stratégiákat is magába foglal.

A célja az, hogy minél nagyobb forgalmat tereljünk a weboldalra a keresőkből. Amikor a Google, Yahoo vagy Bing felületein valamire rákeresünk, akkor annak lesz egy eredménye, a találati oldalakon. A cél, hogy minél magasabb pozícióba kerüljön egy tartalom, mert annál nagyobb az esély arra, hogy rá fognak kattintani, és így eljutnak a mögötte lévő honlapig, tartalomig.

Az az egész alapja, hogy a felhasználók a lehető leggyorsabban és legkönnyebben megtalálják a számukra releváns információkat a keresőmotorok segítségével. Így növelhető a weboldal látogatottsága, egyúttal javítható az online láthatóság is.

Hol a helye a SEO-nak az online marketingen belül?

Az online marketing során stratégiában gondolkodunk, melybe kiválóan illeszkedik a SEO. A különböző keresőmotorokat (főleg a Google-t) előszeretettel használják az emberek információgyűjtésre, termékek és szolgáltatások keresésére. Ezért ha magasabb rangsorolást kapnak a tartalmak, akkor a cég könnyebben és több embert fog elérni a célközönségéből.

A keresőoptimalizálás organikus forgalmat generál. Ezáltal csökkenti a hirdetési költségeket is, valamint stabil, fenntartható eredményeket garantál, köszönhetően a folyamatos online jelenlétnek.

Miből áll a keresőoptimalizálás?

Mint már említettük is, több részből áll össze. Ezek a következők:

●    On-Page SEO: ez a közvetlenül a weboldalon található elemeket foglalja magában. Ilyenek a kulcsszavak, metaleírások, URL-struktúra és a címek optimalizálása. Ezek segítségével fogja a keresőmotor pontosan megérteni, hogy miről is szól a weboldal. Ezek segítségével tudja az egyes tartalmakat a megfelelő keresésekhez párosítani.

●    Off-Page-SEO: Azokat a tényezőket jelenti, melyek a weboldalon kívül jelentkeznek. Ilyenek például a különböző linképítési stratégiák vagy a cég hitelességét növelő tényezők. Kulcsfontosságúak például a más, megbízható webhelyektől érkező minőségi visszahivatkozások (ezt nevezzük backlinknek). Ezzel növelhető az az értékelés, amit a keresőmotor ad.

●    Tartalommarketing: SEO szempontból fontos a minőségi tartalom. A felhasználói igényeket ki kell elégíteni. Ennek megfelelően relevánsnak és értékesnek kell lennie a szövegeknek, cikkeknek. Az organikus forgalom jelentősen növelhető azáltal, hogy magas színvonalú tartalmakat állítanak elő.

Ha a cégek megfelelően használják a keresőoptimalizálás fent felsorolt elemeit, akkor javítani tudják az online jelenlétüket, jobb lesz a rangsorolásuk. Mindebben tud segíteni a Toldimarketing a szolgáltatásaival.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.