A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

ugytudjuk.hu 2024-04-18 10:35:48
Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Pénzégetés helyett profitábilis hirdetési kampányok

Nem feltétlenül kell kezdőnek lenni ahhoz, hogy eltévedjünk a fizetett hirdetések világában, ha nem vagyunk szakértők a performance marketing területén, nem árt inkább profikra bíznunk a dolgot. A 7Blog senior szakembergárdájára azonban számíthatunk, ugyanis a Google és Facebook Blueprint vizsgával rendelkező specialisták több ezer kampány sikeres lebonyolításán vannak már túl. Ráadásul nemzetközi tapasztalattal is hozzájárulhatnak a más-más országokban is tevékenykedő vállalatok sikeréhez.

Elsőre egyszerűnek tűnhet a hirdetések megtervezése, de idővel rájövünk, hogy nemcsak annyiból áll, hogy megszerkesztük egy igényes kreatívot, megírjuk a megfelelő tartalmat, hanem az eredmények folyamatos nyomon követéséből, méréséből is. Majd az adatok ismeretében a csiszolgatás, optimalizálás sem maradhat el. S ekkor még nem beszéltünk a különböző platformokról, mint Facebook, TikTok, Google, hiszen egészen más szakértelem szükséges az egyes felületekhez. 

Szöveges, képi és videós kreatívokra egyaránt szükség lehet, de vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy a célcsoportunk számára milyen kampányok, milyen szövegezési stílus, milyen típusú hirdetések a legoptimálisabbak? Például egy szépségápolással vagy egészséges életmódot támogató termékek forgalmazásával foglalkozó cég esetében?

A siker rengeteg tényezőn múlik

A performance marketingben épp az a nehéz, hogy bár egy hirdetést bárki össze tud állítani, de számos apró tényezőn állhat vagy bukhat a siker. Nem véletlenül bízhatunk meg külön erre a területre specializálódott szakértőket. Ehhez gyakorlat, sokéves tudás, rálátás, nemzetközi tapasztalat szükséges. 

Nem mindegy az sem, hogy mely felületeken szeretnénk elérni a célközönségünket, milyen terméket, szolgáltatást kínálunk. Minden apróság számít, s még mielőtt belekezdenénk a kampányok megtervezésébe, már azelőtt el kell végezni a nulladik lépéseket. Kétségtelen, hogy sok vállalkozó megpróbálja maga intézni a hirdetések mendzselését, míg rá nem jön, hogy ezt azért nem lehet “érzésre,” speciális szaktudás nélkül profitábilisen végezni.

Az online kampányokhoz állandó “felügyelet” szükséges, A/B tesztelések, optimalizálás, kisebb-nagyobb módosítások, apró finomítások, ezek mind elengedhetetlenek a sikerhez.

A vállalkozás lelkét az ügyfelek jelentik

Profit nélkül nincs stabilitás, vásárlók, ügyfelek nélkül viszont nem szerezhetünk kellő mértékű bevételt. Manapság a folyton változó, állandóan túltelített piacokon nem egyszerű megszerezni a legjobb partnereket, vevőket, azonban a performance marketing egy olyan ütős “eszköz” lehet a kezünkben, amelyet be kell vetnünk. A 7Blog senior kampánymenedzsereire pedig mindebben számíthatunk.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.