Megérkezett a balkonszezon

ugytudjuk.hu 2024-04-16 12:51:00
Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

A kertészkedés azért is fontos, mert a külső tereket ugyanúgy szebbé és rendezettebbé kell tenni, mint a belső helyiségeket. A DekorPlaza.hu oldalán a kert és az erkély szebbé tételéhez minden megtalálható egy helyen.

Kertészkedés mint hobbi

Nem véletlen, hogy a kertészkedés sokak számára inkább hobbi, mint munka. Jó hatással van az emberekre a növények gondozása, továbbá a friss levegőn töltött idő és a testmozgás pozitívan hat az egészségre. 

Mindemellett azt is érdemes megemlíteni, hogy a növények stresszoldó hatással rendelkeznek, kitartásra és türelemre tanítanak bennünket, és csökkentik a szorongást. Már csak ezek miatt a is javasolt időt fordítani a kertészkedésre. Ráadásul csodaszép látvánnyal örvendeztet majd meg minket a végeredmény. 

Fontos feladatok

Első lépésként azt kell felmérni, hogy milyen állapotban vannak a teraszon vagy az erkélyen lévő virágok. Az elszáradt változatoktól érdemes megválni és beszerezni néhány friss példányt. A megnőtt növényekkel is törődni kell, meg kell őket szabadítani az elszáradt levelektől, illetve amennyiben szükség van rá, át kell őket ültetni nagyobb cserépbe. 

Fontos, hogy a nagyobb cserépbe friss föld kerüljön, valamint tápoldatos vízzel locsoljuk, hogy újra erőre kapjanak a növények. Külön figyelmet kell fordítani a balkonládák ellenőrzésére, ugyanis elengedhetetlen, hogy azok megfelelően legyenek rögzítve, hogy a szeles időjárás nehogy felborítsa őket. 

Eszközök és szerszámok

A kertészkedéshez néhány hasznos szerszámra és eszközre feltétlenül szükség van. Ide sorolható például a metszőolló, a növényvágó olló, a kézi ásó és a kerti kesztyű. Mindemellett gyomtalanító villára és öntözőkannára is szükség van. Természetesen ezeket nem muszáj külön-külön beszerezni, hiszen ma már kertiszerszám-szetteket is lehet vásárolni. 

Még különlegesebbé varázsolható a végeredmény, ha nagyobb hangsúly jut a virágtartókra és a cserepekre. A dekoratív, élénk színű változatok kiváló választásnak bizonyulnak abban az esetben, ha a ház külső fala fehér. Amennyiben az épület külső fala színes, érdemes inkább az egyszerű, világos árnyalatoknál maradni. Ma már a virágtartók anyagát tekintve is rendkívül széles a választék, kapható például kerámiából vagy műanyagból készült változat is. Fontos, hogy minden esetben a virág méretéhez, valamint típusához megfelelő változatra essen a választás.

A DekorPlaza.hu oldalán széles a választék virágcserepek tekintetében is, érdemes megnézni a kínálatot.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.