Megérkezett a balkonszezon

ugytudjuk.hu 2024-04-16 12:51:00
Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

A kertészkedés azért is fontos, mert a külső tereket ugyanúgy szebbé és rendezettebbé kell tenni, mint a belső helyiségeket. A DekorPlaza.hu oldalán a kert és az erkély szebbé tételéhez minden megtalálható egy helyen.

Kertészkedés mint hobbi

Nem véletlen, hogy a kertészkedés sokak számára inkább hobbi, mint munka. Jó hatással van az emberekre a növények gondozása, továbbá a friss levegőn töltött idő és a testmozgás pozitívan hat az egészségre. 

Mindemellett azt is érdemes megemlíteni, hogy a növények stresszoldó hatással rendelkeznek, kitartásra és türelemre tanítanak bennünket, és csökkentik a szorongást. Már csak ezek miatt a is javasolt időt fordítani a kertészkedésre. Ráadásul csodaszép látvánnyal örvendeztet majd meg minket a végeredmény. 

Fontos feladatok

Első lépésként azt kell felmérni, hogy milyen állapotban vannak a teraszon vagy az erkélyen lévő virágok. Az elszáradt változatoktól érdemes megválni és beszerezni néhány friss példányt. A megnőtt növényekkel is törődni kell, meg kell őket szabadítani az elszáradt levelektől, illetve amennyiben szükség van rá, át kell őket ültetni nagyobb cserépbe. 

Fontos, hogy a nagyobb cserépbe friss föld kerüljön, valamint tápoldatos vízzel locsoljuk, hogy újra erőre kapjanak a növények. Külön figyelmet kell fordítani a balkonládák ellenőrzésére, ugyanis elengedhetetlen, hogy azok megfelelően legyenek rögzítve, hogy a szeles időjárás nehogy felborítsa őket. 

Eszközök és szerszámok

A kertészkedéshez néhány hasznos szerszámra és eszközre feltétlenül szükség van. Ide sorolható például a metszőolló, a növényvágó olló, a kézi ásó és a kerti kesztyű. Mindemellett gyomtalanító villára és öntözőkannára is szükség van. Természetesen ezeket nem muszáj külön-külön beszerezni, hiszen ma már kertiszerszám-szetteket is lehet vásárolni. 

Még különlegesebbé varázsolható a végeredmény, ha nagyobb hangsúly jut a virágtartókra és a cserepekre. A dekoratív, élénk színű változatok kiváló választásnak bizonyulnak abban az esetben, ha a ház külső fala fehér. Amennyiben az épület külső fala színes, érdemes inkább az egyszerű, világos árnyalatoknál maradni. Ma már a virágtartók anyagát tekintve is rendkívül széles a választék, kapható például kerámiából vagy műanyagból készült változat is. Fontos, hogy minden esetben a virág méretéhez, valamint típusához megfelelő változatra essen a választás.

A DekorPlaza.hu oldalán széles a választék virágcserepek tekintetében is, érdemes megnézni a kínálatot.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.