Megállapodtak a bérekről az Audiban

Pintér Bence 2024-04-16 09:29:39
650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Egyhetes intenzív tárgyalásokat, egyeztetéseket követően az Audi Hungaria képviselői a hétfői napon átadták utolsó bérmegállapodási ajánlatukat a szakszervezet részére. Az elmúlt hét tárgyalás sorozatára azzal a felhatalmazással ment a szakszervezeti delegáció, hogy a tárgyalóasztalnál elérhető legjobb ajánlatot érje el, a Michael Breme úrral kiegészült munkáltatói tárgyalódelegációnál. Több ponton is sikerült elmozdítaniuk az elmúlt napokban jelentősen megrekedt munkáltatói álláspontokat és az elképzeléseik szerint alakítani az ajánlatot – írták a beszámolóban.

Az április 15-re összehívott Bizalmi Értekezlet az ajánlatot alaposan átbeszélve meghozta a döntését és egyhangúlag elfogadta azt, amivel megszületett a bérmegállapodás.

A Bizalmi Értekezlet döntéséről értesítették a munkáltatói oldal képviselőit, akikkel még a héten elkészítjük a bérmegállapodás pontos szövegezését és megvalósul a hivatalos aláírása is.

Háromi László, az AHFSZ elnöke elmondta:

„Nagyon nehéz tárgyalási sorozaton vagyunk túl. Az autóipari átalakulás jelentősen befolyásolja a konszern, az anyavállalat és így természetesen az Audi Hungaria mozgásterét is. A kialakult helyzet és legfőképp tagjaink jogos elvárása ránk is nagy terhet rakott a bértárgyalás során. Eredményesnek ítélem meg a megállapodást, mert a legfőbb célunk az volt, hogy az alapbéreink értékére fókuszáljunk és az egyszeri kifizetéssel kedvezőbb helyzetbe hozzuk tagjaink jelentős részét. Ezt elértük! Az alapbéreink, a várható fogyasztói árindex felett növekednek a két év során, az egyszeri kifizetés mértékében pedig még az első követelésünk feletti összeget is sikerült elérnünk, amelyet már júniusban, egy összegben megkap mindenki. Az, hogy sikerült a tárgyalóasztal mellett megállapodnunk, ráadásul két évre, nagy eredmény és fontos biztosítéka a kiszámítható jövedelmeinknek úgy, hogy versenyképesek is maradjunk a konszern más gyáraihoz képest összevetve.”

Az így létrejött bérmegállapodás időben létrejött ahhoz, hogy még az áprilisi bérszámfejtés alkalmával érvényesíthessék.

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.