Megállapodtak a bérekről az Audiban

Pintér Bence 2024-04-16 09:29:39
650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Egyhetes intenzív tárgyalásokat, egyeztetéseket követően az Audi Hungaria képviselői a hétfői napon átadták utolsó bérmegállapodási ajánlatukat a szakszervezet részére. Az elmúlt hét tárgyalás sorozatára azzal a felhatalmazással ment a szakszervezeti delegáció, hogy a tárgyalóasztalnál elérhető legjobb ajánlatot érje el, a Michael Breme úrral kiegészült munkáltatói tárgyalódelegációnál. Több ponton is sikerült elmozdítaniuk az elmúlt napokban jelentősen megrekedt munkáltatói álláspontokat és az elképzeléseik szerint alakítani az ajánlatot – írták a beszámolóban.

Az április 15-re összehívott Bizalmi Értekezlet az ajánlatot alaposan átbeszélve meghozta a döntését és egyhangúlag elfogadta azt, amivel megszületett a bérmegállapodás.

A Bizalmi Értekezlet döntéséről értesítették a munkáltatói oldal képviselőit, akikkel még a héten elkészítjük a bérmegállapodás pontos szövegezését és megvalósul a hivatalos aláírása is.

Háromi László, az AHFSZ elnöke elmondta:

„Nagyon nehéz tárgyalási sorozaton vagyunk túl. Az autóipari átalakulás jelentősen befolyásolja a konszern, az anyavállalat és így természetesen az Audi Hungaria mozgásterét is. A kialakult helyzet és legfőképp tagjaink jogos elvárása ránk is nagy terhet rakott a bértárgyalás során. Eredményesnek ítélem meg a megállapodást, mert a legfőbb célunk az volt, hogy az alapbéreink értékére fókuszáljunk és az egyszeri kifizetéssel kedvezőbb helyzetbe hozzuk tagjaink jelentős részét. Ezt elértük! Az alapbéreink, a várható fogyasztói árindex felett növekednek a két év során, az egyszeri kifizetés mértékében pedig még az első követelésünk feletti összeget is sikerült elérnünk, amelyet már júniusban, egy összegben megkap mindenki. Az, hogy sikerült a tárgyalóasztal mellett megállapodnunk, ráadásul két évre, nagy eredmény és fontos biztosítéka a kiszámítható jövedelmeinknek úgy, hogy versenyképesek is maradjunk a konszern más gyáraihoz képest összevetve.”

Az így létrejött bérmegállapodás időben létrejött ahhoz, hogy még az áprilisi bérszámfejtés alkalmával érvényesíthessék.

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.