Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

Farkas Bazsi 2024-04-15 11:32:24
A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

A tavaly a Budapest Parkban és a vidéki turnéállomásokon is telt ház előtt színpadra álló ELEFÁNT tagjai 2012 óta változatlan felállásban (Szendrői Csaba énekes, szövegíró, Tóth András gitáros, Kovács Zoltán billentyűs, Horváth B. Ede basszusgitáros és Németh Szabolcs dobos) zenélnek együtt. Egy alkotói kollektíva, ami folyamatosan a megújulás lehetőségét keresi, és hírből sem ismeri a műfaji korlátokat. Lassúzva pogózni vagy pogózva lassúzni is lehet a koncertjeiken.

Első nagylemezüket, a Vérkeringőt már stabil rajongótábornak mutatták be 2013-ban, Gomoly című második albumuk pedig 10 napig vezette a Deezer hazai hallgatottsági listáját. A 2017 tavaszán megjelent Minden című anyaguk dupla teltházas eseményen debütált az A38 Hajón. 2019. szeptemberében jelent meg negyedik nagylemezük EL címmel, melyet a vidéki klubturné mellett az Akvárium NagyHalljában szintén teltházas koncerttel ünnepeltek.

Egyediségük abban rejlik, hogy nem csak egymással, de rajongóikkal együtt is közösséget alkotnak. Az egyre bővülő közönség mellett a szakmai díjak is azt jelzik, hogy jó irányba tart az Elefánt csinos rakétája. A Fonogram-díj jelölések mellett Szendrői Csaba és a zenekar 2018-ban az „Artisjus // Év Könnyűzenei alkotója” elismerésben részesült, illetve többszörös arany- és platinalemezes is a csapat. Négy lemezzel a hátuk mögött a magyar könnyűzenei élet megkerülhetetlen szereplőivé és a hazai fesztiválok nélkülözhetetlen fellépőivé váltak.

2024-ben egy új fejezet nyílik a zenekar történetében, ötödik, SEMMI címre keresztelt albumuk a tervek szerint 2024 tavaszán jelenik meg, az új dalokat június 7-én a Budapest Parkban hallhatja majd először a közönség. Addig is járják az országot, április 20-án pedig az Alterego társaságában a Végállomás Klubban folytatják az idei koncertszezont.

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.