Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

Farkas Bazsi 2024-04-15 11:32:24
A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

A tavaly a Budapest Parkban és a vidéki turnéállomásokon is telt ház előtt színpadra álló ELEFÁNT tagjai 2012 óta változatlan felállásban (Szendrői Csaba énekes, szövegíró, Tóth András gitáros, Kovács Zoltán billentyűs, Horváth B. Ede basszusgitáros és Németh Szabolcs dobos) zenélnek együtt. Egy alkotói kollektíva, ami folyamatosan a megújulás lehetőségét keresi, és hírből sem ismeri a műfaji korlátokat. Lassúzva pogózni vagy pogózva lassúzni is lehet a koncertjeiken.

Első nagylemezüket, a Vérkeringőt már stabil rajongótábornak mutatták be 2013-ban, Gomoly című második albumuk pedig 10 napig vezette a Deezer hazai hallgatottsági listáját. A 2017 tavaszán megjelent Minden című anyaguk dupla teltházas eseményen debütált az A38 Hajón. 2019. szeptemberében jelent meg negyedik nagylemezük EL címmel, melyet a vidéki klubturné mellett az Akvárium NagyHalljában szintén teltházas koncerttel ünnepeltek.

Egyediségük abban rejlik, hogy nem csak egymással, de rajongóikkal együtt is közösséget alkotnak. Az egyre bővülő közönség mellett a szakmai díjak is azt jelzik, hogy jó irányba tart az Elefánt csinos rakétája. A Fonogram-díj jelölések mellett Szendrői Csaba és a zenekar 2018-ban az „Artisjus // Év Könnyűzenei alkotója” elismerésben részesült, illetve többszörös arany- és platinalemezes is a csapat. Négy lemezzel a hátuk mögött a magyar könnyűzenei élet megkerülhetetlen szereplőivé és a hazai fesztiválok nélkülözhetetlen fellépőivé váltak.

2024-ben egy új fejezet nyílik a zenekar történetében, ötödik, SEMMI címre keresztelt albumuk a tervek szerint 2024 tavaszán jelenik meg, az új dalokat június 7-én a Budapest Parkban hallhatja majd először a közönség. Addig is járják az országot, április 20-án pedig az Alterego társaságában a Végállomás Klubban folytatják az idei koncertszezont.

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.