Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

ugytudjuk.hu 2024-04-15 09:33:34
Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

A KerékpárWebshop kínálatában kapható biciklis nadrágok viselése komfortos bringázást tesz lehetővé. A nadrág a kerékpáros öltözék legfontosabb része, hiszen egész úton a hátsó felünk érintkezik a nyereggel. Nem elég tehát, hogy a nyereg párnázott, kényelmes legyen, hanem az is lényeges, hogy megfelelő nadrágot viseljünk.

Ezért kulcskérdés, hogy jó minőségű kerékpáros nadrágot válasszunk

A tekerés hosszú távon komoly fizikai igénybevételt jelent, amelynek során bizony meg is izzadhatunk. Ennek fényében értelemszerűen nem mindegy, hogy a nadrág anyaga képes-e elvezetni az izzadságot vagy sem.

A poliészterből készült nadrág jó választás, mivel a szárazságot megtartja, az izzadságot viszont elvezeti. Azt is hangsúlyozni kell, hogy a megfelelő méretű nadrág nem túlságosan laza, de nem is kellemetlenül feszes. Egyik szélsőség sem jó, hiszen a rosszul megválasztott nadrág akadályozó tényezővé válhat a tekerésben.

Kell-e betét a biciklis nadrágba?

A kerékpáros nadrágban lévő betét egy vastag anyag, amelynek az a funkciója, hogy tompítsa a hátsónk és a nyereg közötti nyomást és súrlódást az út során. Míg egy pár perces bicajozás esetén aligha dörzsölődhet ki a fenekünk, ha több tíz kilométeres túrára indulunk, akkor ennek az esélye jelentősen megnő, ha nem megfelelő nadrágban teljesítjük a távot.

Egy betéttel rendelkező kerékpáros nadrágban sokkal kényelmesebb a biciklizés. Ugyanakkor betétes aláöltözetre már nem jó betétes bringás nadrágot húzni, az ugyanis nem komfortos viselet.

A kantáros kerékpáros nadrág előnyei

Egyaránt lehet vásárolni kantár nélküli és kantáros kerékpáros nadrágokat. Vannak, akik semmiképp sem szeretnének kantáros változatot viselni, ám sokan inkább ezt a verziót preferálják. Ennek oka, hogy a kantár megakadályozza, hogy mozgás közben lecsússzon a nadrág, így nem kell azt igazgatni út közben.

További fontos tippek a biciklis nadrág kiválasztásához

Az unisex kerékpáros nadrágokat bármely nem képviselői hordhatják. Ugyanakkor mivel a nők és a férfiak anatómiailag különböznek egymástól, érdemes lehet a nőknek inkább női, a férfiaknak pedig férfi kerékpáros nadrágot vásárolni.

Aki megteheti, annak érdemes nem a legolcsóbb változatot megvennie. A kerékpáros ruházatnak ez a legfontosabb eleme, így a rendelkezésre álló büdzsé legnagyobb részét a nadrágra érdemes fordítani. A drágább nadrágok esetében többnyire nem csak a márkát kell megfizetni. A tapasztalatok szerint azok a nadrágok, amelyekért több pénzt kérnek, kényelmesebbek is.

Szponzorált tartamat olvastál!

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.