Elég volt!

Farkas Bazsi 2024-04-12 13:22:00
A Petőfi Rádió úgy játssza Tóth Gabi 14 évvel ezelőtti számát, mintha nem lenne holnap. De a Beatrice 1977-es dala is naponta többször felcsendül.

Tavaly október 1-től csak és kizárólag magyar zene szól az MR2 Petőfi Rádión. Az ötlet részünkről megsüvegelendő, hiszen az ország tobzódik a tehetségesebbnél, tehetségesebb előadókban, ideje volt már teret adni nekik.

A csatorna egyébként egyszer már Horváth Gergely vezetésével nekilátott megreformálni a magyar könnyűzenei közízlést és milyen jól tette. Ebből nőttek ki azokt a kortárs magyar könnyűzenei előadók, amiket a köznyelv aztán csak “petőfis” jelzővel illetett.

Bár Horváthék teljes csapatát már évekkel ezelőtt eltávolították, azért bízni lehetett abban, hogy zenei producerekkel felvértezve bőven lesz új a nap alatt, és végre bőven lesz idő és hely tehetséget kutatni, újakat bevezetni a köztudatba. 

Ha a szándék meg is van, egyelőre az átütő eredmény még várat magára.

Tóth Gabi például az általunk vizsgált áprilisi műsor folyamban nem nagyon tudott kimaradni. Naponta legalább kétszer, de jobbára háromszor szól egy-egy dala. A csatornán nagyon nyomják 2010-es, tehát 14 évvel ezelőtti Elég volt! című dalát. Még a Petőfi ‘48 slágerlistára is bekerült. Április 6-án például háromszor csendült fel az Elég volt!

A másik nagy kedvence a zenei szerkesztőnek a Beatrice Gyere, Kislány, Gyere! című dala. Az áprilisban vizsgált napok közül egy olyant sem találtunk, ahol az előadó kimaradt volna. Volt olyan nap, hogy kétszer is lejátszották az egyébként 1977-ben született dalt.

Ákostól az Ember maradj szól szinte minden nap. Ákos nélkül egyébként nincsen nap a Petőfin, legalábbis áprilisban nem találtunk olyan napot, hogy ne szólt volna valami tőle. Volt olyan nap, hogy hétszer is adásba szerkesztették Ákos valamelyik dalát. Találtunk olyan napot is, ahol háromszor csendült fel Ákos-dal, mind a háromszor az Ember maradj című szerzemést énekelhették a rádióval együtt az autósok. 

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.