Kisebb pénzügyi csúszás van az Egis Körmendnél, de a szezon biztonságban be tudják fejezni

Farkas Bazsi 2024-04-11 08:37:00
Ferencz Csaba a szurkolói ankéton jelentette be, hogy előfordulhat, hogy nem az idei volt az utolsó szezonja.

Több száz millió forintos tartozás, kilátástalanság, a megszűnés felé táncoló, A csoportból kiszédülő klub - ilyen és ehhez hasonló pletykák keltek szárnyra az Egis Körmend csapatával kapcsolatban.

A klub vezetése egy körmenden régóta nem gyakorolt műfajt, a szurkolói ankétot vette elő, hogy a drukkerekkel szemtől szembe tudjon minden egyes felmerülő kérdésre válaszolni. 

Fotó: Farkas Bazsi

A csarnokban megtartott találkozón Kozma Gergő ügyvezető azzal nyitott, hogy a városi pletykáknak ugyan volt valami alapja, ám a szóbeszéd enyhén szólva is túlzóra sikerült.

Korábban voltak pici csúszások a fizetésekben, jelenleg a magyar játékosokon kívül mindenki megkapta a bérét, amivel tartozunk az egy havi fizetés. A most áprilisban esedékes márciusi járandóságot 10-ig kell volna rendeznünk, ezt nem tudtuk még megoldani, de néhány héten belül ezt is rendezni fogjuk. Továbbá néhány szállítói tartozásunk van, ezek kiegyenlítésén is dolgozunk - mondta Kozma. 

Elhangzott az is, hogy a 2023/2024-es szezon befejezése biztosítva van. A vezetőség már azon dolgozik, hogy a 2024/2025-ös idény anyagi fedezetét megteremtse. 

Az A-csoportos csapatok közül egyik legkisebb költségvetéssel dolgozunk, ez a klub minden évben erőn felül teljesít, ezt mindenkinek látnia kell - emelte ki Kocsis Tamás, vezetőedző. Lehet, hogy a kommunikáció ebben nem volt tiszta, de a korábbi évek eredményei nem voltak reálisak, ha az anyagi körülményeket összevetjük azzal, hogy második, vagy harmadik helyen végeztünk a bajnokságban. Sajnos az idei pont vadászatban sok apró olyan összetevő volt, ami most azt eredményezte, hogy nem jutottunk a nyolcba. Higgye el mindenki, én sajnálom a legjobban, hogy most a kiesés ellen kell küzdenünk, de amire most a csapatnak a legnagyobb szüksége van az az összetartás, és a szurkolói háttér ahhoz, hogy bent maradjunk az élvonalban - hangsúlyozta Kocsis.

A beszélgetés alatt az is elhangzott, hogy igyekszik olyan modellt kidolgozni a vezetőség, hogy a klub több lábon álljon, ám a gazdasági nehézségek a szponzorokat is megrostálta rendesen. Éppen azért nagyon fontos a csapat számára a szurkolói bérletbevételek. Az is elhangzott, hogy a tévhittel ellentétben a körmendi önkormányzat nem százmilliókkal támogatja a csapatot. 

A városnak 45 millió forintja van sportra, ebből 24 millió forint jut a kosárlabda csapatnak. Sokak szerint ez is sok, szerintem pedig a csapatnak van egy akkora városmarketing értéke, ami bőven indokolttá teszi a támogatást - mondta Ferencz Csaba, a csapat kapitánya. 

A csapat jövőjét illetően elhangzott, hogy az élvonalban maradás mellett az egyik legnagyobb feladat az, hogy Körmenden tartsák Takács Kristófot. Ahogy azt Kocsis elmondta, lehetetlen magyar játékost igazolni, ha Takács elmegy az végtelenül nehéz helyzetbe hozza a klubot. 

A folytatásról beszélve Ferencz azt mondta, hogy nem ilyen szezonnal szerette volna lezárni a pályafutását. A most következő szerda-szombat ritmus meg fogja mutatni, hogy mennyire bírja a teste a terhelést, és hogy ennek tudatában be mer-e vállalni még egy szezont. 

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.