Kisebb pénzügyi csúszás van az Egis Körmendnél, de a szezon biztonságban be tudják fejezni

Farkas Bazsi 2024-04-11 08:37:00
Ferencz Csaba a szurkolói ankéton jelentette be, hogy előfordulhat, hogy nem az idei volt az utolsó szezonja.

Több száz millió forintos tartozás, kilátástalanság, a megszűnés felé táncoló, A csoportból kiszédülő klub - ilyen és ehhez hasonló pletykák keltek szárnyra az Egis Körmend csapatával kapcsolatban.

A klub vezetése egy körmenden régóta nem gyakorolt műfajt, a szurkolói ankétot vette elő, hogy a drukkerekkel szemtől szembe tudjon minden egyes felmerülő kérdésre válaszolni. 

Fotó: Farkas Bazsi

A csarnokban megtartott találkozón Kozma Gergő ügyvezető azzal nyitott, hogy a városi pletykáknak ugyan volt valami alapja, ám a szóbeszéd enyhén szólva is túlzóra sikerült.

Korábban voltak pici csúszások a fizetésekben, jelenleg a magyar játékosokon kívül mindenki megkapta a bérét, amivel tartozunk az egy havi fizetés. A most áprilisban esedékes márciusi járandóságot 10-ig kell volna rendeznünk, ezt nem tudtuk még megoldani, de néhány héten belül ezt is rendezni fogjuk. Továbbá néhány szállítói tartozásunk van, ezek kiegyenlítésén is dolgozunk - mondta Kozma. 

Elhangzott az is, hogy a 2023/2024-es szezon befejezése biztosítva van. A vezetőség már azon dolgozik, hogy a 2024/2025-ös idény anyagi fedezetét megteremtse. 

Az A-csoportos csapatok közül egyik legkisebb költségvetéssel dolgozunk, ez a klub minden évben erőn felül teljesít, ezt mindenkinek látnia kell - emelte ki Kocsis Tamás, vezetőedző. Lehet, hogy a kommunikáció ebben nem volt tiszta, de a korábbi évek eredményei nem voltak reálisak, ha az anyagi körülményeket összevetjük azzal, hogy második, vagy harmadik helyen végeztünk a bajnokságban. Sajnos az idei pont vadászatban sok apró olyan összetevő volt, ami most azt eredményezte, hogy nem jutottunk a nyolcba. Higgye el mindenki, én sajnálom a legjobban, hogy most a kiesés ellen kell küzdenünk, de amire most a csapatnak a legnagyobb szüksége van az az összetartás, és a szurkolói háttér ahhoz, hogy bent maradjunk az élvonalban - hangsúlyozta Kocsis.

A beszélgetés alatt az is elhangzott, hogy igyekszik olyan modellt kidolgozni a vezetőség, hogy a klub több lábon álljon, ám a gazdasági nehézségek a szponzorokat is megrostálta rendesen. Éppen azért nagyon fontos a csapat számára a szurkolói bérletbevételek. Az is elhangzott, hogy a tévhittel ellentétben a körmendi önkormányzat nem százmilliókkal támogatja a csapatot. 

A városnak 45 millió forintja van sportra, ebből 24 millió forint jut a kosárlabda csapatnak. Sokak szerint ez is sok, szerintem pedig a csapatnak van egy akkora városmarketing értéke, ami bőven indokolttá teszi a támogatást - mondta Ferencz Csaba, a csapat kapitánya. 

A csapat jövőjét illetően elhangzott, hogy az élvonalban maradás mellett az egyik legnagyobb feladat az, hogy Körmenden tartsák Takács Kristófot. Ahogy azt Kocsis elmondta, lehetetlen magyar játékost igazolni, ha Takács elmegy az végtelenül nehéz helyzetbe hozza a klubot. 

A folytatásról beszélve Ferencz azt mondta, hogy nem ilyen szezonnal szerette volna lezárni a pályafutását. A most következő szerda-szombat ritmus meg fogja mutatni, hogy mennyire bírja a teste a terhelést, és hogy ennek tudatában be mer-e vállalni még egy szezont. 

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.