Honlapépítés lépésről lépésre: az alapoktól a befejezésig

ugytudjuk.hu 2024-04-10 15:43:02
Egy weboldal elkészítését érdemes profikra bíznia annak, aki nem járatos a webprogramozásban.

Egy weboldal elkészítését érdemes profikra bíznia annak, aki nem járatos a webprogramozásban. Tény, hogy vannak ingyenes keretrendszerek, ám ezeknek is megvannak a maguk buktatói. Rutin nélkül temérdek időt emészthet fel, mire az ember saját maga kipofoz egy díjmentes sablon segítségével egy WordPressre vagy Drupalra épülő honlapot, és nincs is rá garancia, hogy a várakozásoknak megfelelően fog kinézni, működni.

Az első lépés: ajánlatkérés

Számos hazai cég foglalkozik honlapkészítéssel, hiszen manapság a webes jelenlét szinte minden vállalkozás számára megkerülhetetlen. Az AB Plusz honlapkészítő szolgáltatása jó választás lehet, mivel már az ajánlat elkészültekor egyértelműen kiderül, mi mennyibe kerül, és nem kell rejtett költségektől tartani.

Az ajánlatkérést megfogalmazó e-mailben érdemes minél pontosabban leírni, hogy milyen weboldalról lenne szó: mivel foglalkozik, milyen funkciókat kellene leprogramozni, milyen menüpontok, oldalak kialakítására volna szükség. Ha van egy vagy több olyan honlap, amihez hasonlót szeretnél, azokat célszerű ugyanebben az e-mailben elküldeni, hogy legyen némi kiindulási alap a kinézet kapcsán.

Az ajánlatkérés beérkezése után az AB Plusznál összegzik a költségeket, majd küldeni fognak először egy hozzávetőleges ajánlatot. Ebben az e-mailben azt is megírják, hogy mennyit kell várni, mire a projekt elkészül. Ezt követően sor kerül egy egyeztetésre, amely során minden részlet tisztázásra kerül. A pontos árajánlatot csak mindezek fényében kapja meg a megrendelő.

Az üzlet megköttetése

A webprogramozók csak akkor állnak neki a munkának, ha már minden sínen van, az ügyfél és a cég pedig lepapírozták a dolgokat. Ez a mai világban elengedhetetlen, hiszen ahogy a közmondás is tartja, “a szó elszáll, az írás megmarad”.

Az AB Plusz ezért küld egy végleges árajánlatot, ami a későbbiek során már nem fog változni, csak akkor, ha az ügyfél jelentős változtatást kér az eredetileg megbeszéltekhez képest. A kisebb változtatásokat ugyanis ez a cég rugalmasan kezeli. Az árajánlat azt is tartalmazza, hogy pontosan mikorra készül el a honlap.

Amennyiben a megrendelő elfogadja az árajánlatot, akkor következhet a szerződés megkötése. Az elküldött szerződést két példányban aláírva kell postai úton elküldeni, amiből egy példányt visszaküldenek az ügyfél számára.

Kezdődhet a valódi munka!

A számos megelőző lépést követően végre elkezdődhet a lényeg, a weboldal készítése. A szakemberek a megbeszélteknek megfelelően dizájn terveket készítenek, amelyekből lehet választani. Akár még kisebb módosításokat is lehet kérni rajtuk.

Ha a dizájn is véglegessé vált, akkor belevetik magukat a webprogramozók a munkába. Elkészülnek a funkciók, a folyamat során pedig folyamatosan kommunikál az ügyfél és a webfejlesztők. Amennyiben elkészül a projekt, a megrendelő tesztelheti azt, és az AB Plusz csak akkor tekinti befejezettnek, ha mindent rendben talál az ügyfél.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.