Mosonmagyaróvár után Sopronban is szétesett a DK

Pintér Bence 2024-04-08 14:04:46
Az elnök maradt, a helyi szervezet tagjainak többsége kilépett vagy felfüggesztette tagságát.

Pintér Bence a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje lesz a 2024-es önkormányzati választáson.

Tisztázó posztot tett közzé Facebookon Simon Zoltán, a DK soproni elnöke, amelyben azt írja: marad a DK helyi elnöke, és a DK továbbra is a soproni párbeszédes képviselőt, Jakál Adriennt támogatja polgármesterjelöltként.

A tisztázó posztra azért volt szükség, mert az elmúlt két hétben felbolydult az ellenzéki összefogás ügye Sopronban is. Kilépett a DK-ból Csiszár Mária, aki magát „a párt oszlopos tagjaként” jellemezte, és egy posztban le is írta a történetet, miszerint Budapestről kaptak utasítást, hogy Jakál Adriennt kell támogatni, ezzel azonban a helyi szervezet nem értett egyet.

„Pár nap múlva két felsővezető lejött és megegyezett Jakál Adriennel, hogy ha maga mellé tudja állitani még az MSZP-t és a Momentumot, akkor hajlandó a helyi DK támogatni, erre két hónapot kapott Adrienn” – szerepel a posztban. Ez a megegyezés azonban nem sikerült, az MSZP és a Momentum másik jelöltet támogatna, eközben a Jobbik és az LMP pedig egy harmadik vonalon mozog, bár a kezdeti tárgyalásokon még ők is részt vettek.

Ezután a DK vezetése utasította a helyieket, hogy akkor is Jakált kell támogatni. Lapunk információi szerint ezután a helyi DK szervezet többsége kilépett, vagy felfüggesztette tagságát.

Talán erre a posztra utalva írta Simon a saját posztjában, hogy „senki ne dőljön be sértődött emberek megalapozatlan információinak, amelyek a helyi DK szervezetét érintik”, de lapunknak két, egymástól független forrás is hasonlóan mesélte el a történetet.

Ahogy arról a Telex még márciusban beszámolt: a megyében Mosonmagyaróváron már szétesett a Demokratikus Koalíció helyi szervezete, amely elutasította, hogy a Glázer Tímea által Győrrel összefüggésben a Jobbikkal kötött alku keretében helyben nem Szabó Miklóst, hanem a jobbikos Magyar Zoltánt kellett volna támogatniuk. Cserébe a Jobbik Győrben Glázer Tímea polgármesterjelöltségét támogatta. Ábrahám Tivadar, a volt helyi DK elnök a Szabó Miklós mögött álló koalíció (MPKE, MMM, Momentum, LMP, MSZP) tagjaként indul az önkormányzati választáson.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.