Mosonmagyaróvár után Sopronban is szétesett a DK

Pintér Bence 2024-04-08 14:04:46
Az elnök maradt, a helyi szervezet tagjainak többsége kilépett vagy felfüggesztette tagságát.

Pintér Bence a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje lesz a 2024-es önkormányzati választáson.

Tisztázó posztot tett közzé Facebookon Simon Zoltán, a DK soproni elnöke, amelyben azt írja: marad a DK helyi elnöke, és a DK továbbra is a soproni párbeszédes képviselőt, Jakál Adriennt támogatja polgármesterjelöltként.

A tisztázó posztra azért volt szükség, mert az elmúlt két hétben felbolydult az ellenzéki összefogás ügye Sopronban is. Kilépett a DK-ból Csiszár Mária, aki magát „a párt oszlopos tagjaként” jellemezte, és egy posztban le is írta a történetet, miszerint Budapestről kaptak utasítást, hogy Jakál Adriennt kell támogatni, ezzel azonban a helyi szervezet nem értett egyet.

„Pár nap múlva két felsővezető lejött és megegyezett Jakál Adriennel, hogy ha maga mellé tudja állitani még az MSZP-t és a Momentumot, akkor hajlandó a helyi DK támogatni, erre két hónapot kapott Adrienn” – szerepel a posztban. Ez a megegyezés azonban nem sikerült, az MSZP és a Momentum másik jelöltet támogatna, eközben a Jobbik és az LMP pedig egy harmadik vonalon mozog, bár a kezdeti tárgyalásokon még ők is részt vettek.

Ezután a DK vezetése utasította a helyieket, hogy akkor is Jakált kell támogatni. Lapunk információi szerint ezután a helyi DK szervezet többsége kilépett, vagy felfüggesztette tagságát.

Talán erre a posztra utalva írta Simon a saját posztjában, hogy „senki ne dőljön be sértődött emberek megalapozatlan információinak, amelyek a helyi DK szervezetét érintik”, de lapunknak két, egymástól független forrás is hasonlóan mesélte el a történetet.

Ahogy arról a Telex még márciusban beszámolt: a megyében Mosonmagyaróváron már szétesett a Demokratikus Koalíció helyi szervezete, amely elutasította, hogy a Glázer Tímea által Győrrel összefüggésben a Jobbikkal kötött alku keretében helyben nem Szabó Miklóst, hanem a jobbikos Magyar Zoltánt kellett volna támogatniuk. Cserébe a Jobbik Győrben Glázer Tímea polgármesterjelöltségét támogatta. Ábrahám Tivadar, a volt helyi DK elnök a Szabó Miklós mögött álló koalíció (MPKE, MMM, Momentum, LMP, MSZP) tagjaként indul az önkormányzati választáson.

Szólj hozzá!

Kifütyülték Dézsi Csaba Andrást Győrszentivánon

Fél percre ment fel a színpadra a fideszes polgármester, nem fogadták szívesen.

Milyen beltéri falfestéket válasszunk a lakás tisztasági festéséhez?

Közeleg a nyár, a lakásfelújítás időszaka, amikor sokan állnak neki maguk az otthonuk tisztasági festésének, hogy a megkopott, bekoszolódott falak újra szép színben ragyoghassanak.

Tálalástan, textiltechnológia, kisállattenyésztés - ezek a tantárgyak izzasztották meg Lenkai Nórát

Megnéztük, mit is kellett tanulni a háztartásökonómia és életvitel szakon.

Száz köbméter fát vágott ki Natura 2000-es területen a sárvári férfi

A fakitermeléssel a fasor megszűnt élőhelyként létezni.

Kis szünet után péntek délután jönnek a záporok, zivatarok

A délkeleti, majd délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.