A független ügyészségért tüntetett Győrben a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület

ugytudjuk.hu 2024-04-06 19:25:00
„A rendrakást helyben kell elkezdeni!”

Szombat délután, Magyar Péter tüntetésével párhuzamosan demonstrációt tartottak Győrben is a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület szervezésében. Az eseményen mintegy száz ember vett részt, akik átvonultak a Városháza térről a Király utcáva, ahol a helyi Fidesz irodája előtt tartottak tüntetést.

Az eseményen Pintér Bence, a TSZV, az LMP és a Momentum polgármesterjelöltje mondott beszédet. Pintér elmondta: az utóbbi hetekben a kegyelmi botrány, a Varga Judit-hangfelvétel, és Győrben a kúriai ítélet elszabotálása a kukás cég részéről mindenki számára világosan megmutatta, hogy a Fidesz végleg lerombolta a demokráciát Magyarországon.

„Rendet kell raknunk az országban, és szerintünk a rendrakást helyben kell elkezdeni” – mondta a polgármesterjelölt.

Ezután különféle ügyeket sorolt fel az Audi-földbotránytól kezdve a győrszentiváni tiltakozáson és a 2022-es intézménybezárásokon át a Dézsi Csaba András részére bérelt luxusautókig, amelyre úgy költött egymillió forintot havonta a város, hogy közben az óvódákban folyamatos munkaerőhiány van az alacsony bérek miatt.

Kátyús utakon zötykölődünk, borzalmasan magas lakásbérleti díjakat fizetünk ki, magunk festjük ki az óvodákat, eközben a fideszes elit luxusbált szervez az adófizetők pénzén, de a fideszes elitképző, az MCC itt a Káptalandombon is milliókért tart programokat”

– mondta Pintér Bence, aki beszélt még a szétrohadó vasútállomásról és a romokban heverő egészségügyről is.

„Fel kell ismernünk: a fideszes politikus, hívják akár Csabának, akár Zsoltnak, Tóninak vagy Juditnak, magasról tesz arra, hogy mi történik velünk, magyarokkal. És mivel ők már a pénzüknél vannak, magasról tesznek arra, hogy megérkeznek-e a győrieknek járó uniós támogatások. Ezért is le kell cserélni a fideszes városvezetést”

– összegzett a polgármesterjelölt, majd ezután röviden ismertette a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület választási programját. Átlátható önkormányzatot fognak létrehozni, amelyből kisöprik a korrupciót; igazásgos bérlakásrendszert hoznak létra, több pénzt adnak óvodáknak és a bölcsődéknek és megszüntetik a győriek pénzéből fizetett politikai propagandát.

Kiemelte: minden nagyobb beruházás elindítása előtt, még a tervezés közben ki fogják kérni a helyi lakosok véleményét. „A szentivánihoz hasonló igazságtalanság a veszélyes övezettel nem történhet meg újra a városban!” – mondta, mielőtt megkérte volna a tüntetőket, hogy június 9-én szavazzanak a Tiszta Szívvel a Városért képviselőire.

Ezután a tüntetők meghallgatták Magyar Péter beszédét felvételről, majd matricákkal üzeneteket ragasztottak a Fidesz-székházra. Ezeket a tüntetés vége után tíz perccel a Győr-Szol munkatársai eltávolították.

Pintért Bence az Ugytudjuk.hu győri főmunkatársa. 

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.