Beépítené a szombathelyi volt kemping területét és a turizmusra, mint kitörési pontra helyezné a hangsúlyt Szombathelyen a Mi Hazánk

Farkas Bazsi 2024-04-04 18:46:00
A párt az esélytelenek nyugalmával indul el, ám szerintük akár még a következő polgármestert is ők adhatják.

Ahogy arról gyorshírünkben beszámoltunk bemutatta polgármester-jelöltjét, és képviselőjelöltjeit a Mi Hazánk Szombathelyen. A párt polgármester-jelöltje Danka Lajos, korábbi Kisgazda parlamenit képviselő, és Söpte korábbi polgármestere.

A jelöltek listája és rövid életrajzuk cikkünk alján található.

5 éve alakult a Mi Hazánk és vele együtt a Vas megyei területi szervezet - kezdte így Giczy József, a párt megyei elnöke. Kérdésünkre, hogy a párt ebben az öt évben mit tett Szombathelyért, vagy az itt élő emberekért válaszként az jött, hogy az elmúlt évek alatt a szervezet felépítése, a párt helyi működésének megszervezése folyt, ami most jutott el odáig, hogy jelölteket tudnak állítani az önkormányzati választáson.

Fotó: Farkas Bazsi

A megyei elnök arra is kitért, hogy a Mi Hazánk nem a politikai acsarkodást szeretné folytatni, hanem véget vetnének a Fidesz gyűlölködésének és javító szándékkal közelítenének a baloldalhoz. 

Bemutatkozásában Danka szinte ugyanazt mondta el, mint amit a helyi Fidesz is kommunikál. Vagyis, hogy elmaradt Szombathely a környék más nagyvárosaitól, Zalaegerszegtől és Soprontól.

A polgármester-jelölt szerint megválasztása esetén a turizmusra helyezé a hangsúlyt. De megoldandó problémának nevezte Szombathely hiányos északi és nyugati elkerülőjének megépítését. Bár ez nem önkormányzati, hanem kormányzati feladat - tesszük hozzá.

A választási eredmény tekintetében elhangzott, hogy minimum 2 mandátumot tartanak reálisnak, de Danka azt is elképzelhetőnek tartja, hogy ő, a polgármesteri székre is esélyes.

Némileg ellentmond, hogy a megyei elnök néhány percre rá, úgy nyilatkozott, hogy az esélytelenek nyugalmával indulnak el az önkormányzati választáson.

Azoknak a nemzeti érzelmű választóknak kívánunk alternatívát nyújtani, akik elégedetlenek a mostani szombathelyi jobboldal kínálta lehetőséggel - fogalmazott Giczy.

Több fejlesztési terv is elhangzott. Például a volt camping területének rendezése. Kérdésünkre, hogy mit tud kezdeni az önkormányzat egy magántulajdonnal, az az elképzelés fogalmazódott meg, hogy segíteni kell a jogszabályi környezettel azt, hogy a tulajdonos azt a területet beépíthesse.

A Romkert fejlesztése is megfogalmazódott, illetve a 11-es Huszár laktanya hasznosítása, mint szociális lakások és, vagy mint szálloda. Ez utóbbi egyébként szintén része lenne annak a turisztika fejlesztésnek, ami a párt programjának egyik sarokköve. Ezt hamarosan a sajtón keresztül ismertetni is fogja a Mi Hazánk.

Kérdésre elhangzott, hogy Danka Lajos a párt listavezetője is, és amennyiben elegendő szavazatot gyűjtenek össze, úgy be is fog ülni a közgyűlésbe.

Képviselő jelöltek:        

1. Herény, Kámon, Minerva ltp.        
Szekér István        tanár, festőművész, tősgyökeres herényi család tagja, az utolsó herényi bíró unokája, ő a példaképe, három gyermek édesapja, fontosnak tartja a korlátlan készpénzhasználat alkotmányos jogát, és a WHO-val kötött szerződések felülvizsgálatát, a külső városrészek fejlesztését ugyanolyan fontosnak tartja, mint a belváros korszerűsíté- sét 

2. Stromfeldtől a Széll Kálmán utcáig    
Giczy József        könyvkiadó és a Savaria Antikvárium vezetője, a Mi Hazánk Mozgalom megalakulásától a párt tagja, öt éve a párt Vas vármegyei elnöke, Szombathe- lyen született, jelenleg is itt él, hosszú évekig a Haladás VSE atlétája, többszörös megyei bajnok, majd az egyesület atlétika szakosztályának technikai vezetője, az egészségügy, a sport és a kultúra területén tudna a város működésében részt venni

3. Olad lakótelep                
Pintér Csaba        1962-ben született Szombathelyen, Oladon lakik, híradás ipari végzettségű, rádió-Tv műszerész, villanyszerelő, jelenlegi munkahelyén épületvillamos- sági munkát végez, egy gyermek édesapja, tagja a Mi Hazánk Mozgalom Pártnak                

4. Derkovits lakótelep kelet                
Marton Zsolt        vendéglátós, a Derkovitson, a Szűrcsapó utcában lakik születése óta, két gyermek édesapja, lokálpatrióta, nagy természetjáró, természetvédő, állatbarát, a szombathelyi zöldfelületek színvonalának megemelését nagyon fontosnak tartja 

5. Derkovits lakótelep nyugat        
Saly Antal        kereskedelmi eladó, ismert fitness edző, gyerekkora óta a Derkovit- son, a Szűrcsapó utcában lakik, jól ismeri a körzet problémáit, az ott lévő parkok felújítá- sát elengedhetetlennek tartja, a camping területének hosszú agóniájának megszüntetését, és a Tófürdő egy részének téliesítését javasolja

6.  K-i városrész, Ipartelep, Zanat        
Kolonits László    régész-muzeológus, régészeti osztályvezető-helyettes, folyóirat-főszerkesztő, publicista, az Éhen Gyula lakótelepen nőtt fel, ahová tősgyökeres nyugat-dunántúli családja három generációval korábban telepedett be, 14 megyében és Székely-földön is részt vett különféle régészeti projektek lebonyolításában, vezetésében, szabad-idejében a civil szférában is tevékenykedik. 

7. Belváros                    
dr. Danka Lajos     tanár, közgazdász PhD., volt országgyűlési képviselő, frakcióveze- tő helyettes, a környezetvédelmi bizottság alelnöke, volt szombathelyi vasútigazgató, söptei önkormányzati képviselő, polgármester, a Települési Önkormányzatok Szövetsé- gének közlekedéspolitikai tanácsnoka, a Haladás Vasutas Sportegyesület elnökségi tagja

8. Hunyadi Kun Béla között, KISZ ltp.    
Némethy Csaba    geográfus, településfejlesztéssel, területfejlesztéssel, környezetvé- delemmel foglalkozik, költségvetés módosító javaslatokat dolgozott ki a Szombathely-Körmend, valamint Szombathely-Kőszeg összekötő főutak kiszélesítése, biztonságosabbá tétele érdekében, fontosnak tartja a közterületek, lakótelepek közegészségügyi megóvását, a vízi közművek felújítását, a városi élelmiszerellátó láncok átvilágítását

9. Joskar Ola lakótelep            
Magyari Ákos        villanyszerelő, elektrikus, kettő gyermek édesapja, szeret utazni, kirándulni ország határon belül és kívül, felkeresni magyarságunk emlékeit, sport és zene rajongó, új a közéletben, célja egy olyan Magyarország, egy olyan Szombathely, ahonnan nem vágynak el a fiataljaink, gyermekeink, egy büszke és hazaszerető ifjúságért szeretne dolgozni

10. Szőlős, Gyöngyöshermán, Szentkirály    
dr. Tóth László    jogász, négy gyermek édesapja, volt kőszegi jegyző, a MDF alapító tagja 1988-ban, 40 év közigazgatási tapasztalat, az Írottkő Natúrparkért egyesület alapító-ja, a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel kitüntetettje, a Mi Hazánk Mozgalom párt megyei szervezete jogi szakértője

11. Olad plató, Kárpáti, Homok utak és környékük
Darázs Hajnalka    12 éves ikerlányok édesanyja, a Mi Hazánk Mozgalom gazdasági és turisztikai kabinetjének tagja, a szombathelyi választókerület vezetője, 2010 óta egy szombathelyi utazási iroda könyvelője, a Város gazdasági és turisztikai fejlődésén tudna segíteni.

12. Petőfi telep, Újperint, Brenner, KISZ ltp.
Kovács Jenő        építőmérnök, környezetvédelmi szakmérnök, tíz gyermek édesapja, lokálpatrióta, ismert közélet ember, a körzetnek két ciklusban képviselője, a megyei köz- útkezelő volt igazgatója, szórványkutató, előadásokat tartott, tart Erdélyről, Kárpátaljáról, az Őrvidékről, számos kitüntetés birtokosa, az M 86-os út kezdeményezője, a megvalósí- tásának motorja, az Apáczai Csere János Alapítvány kuratóriumi elnöke, az Éhen Gyula kör volt alelnöke.

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Hatalmas pusztítást végzett a tűz Csönge mellett

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók.

Dézsi Csaba András valótlanságot terjesztett az Ugytudjuk.hu-val kapcsolatban

Pedig csak a cégjegyzéket kellett volna megnéznie Győr leköszönő polgármesterének.

Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére

Pénteken a Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában lesz erőteljesebb a felhőképződés.

Bíró Attila lett a győri női vízilabdacsapat szakmai igazgatója

A korábbi szövetségi kapitány Bíró Attila lett a női vízilabda ob I/B-ben szereplő Győri VSE szakmai igazgatója.

Bemutatták az új győri gyártású Cupra Terramart

Győrben a tervek szerint naponta 770 járművet gyártanak, ennek 60 százaléka Audi Q3 lesz, 40 százaléka pedig Cupra Terramar.

Egyelőre marad a nyár

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között várható.

Úgy néz ki Dézsi Csaba András kikerült a győri egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumából

1,5 millió forintos érvágás ez a leköszönő győri polgármesternek.

Szombathelyi gázolás szemtanúit keresik

A Rohonci út és a Bartók Béla körút kereszteződésében történt a baleset.

„Unokázós” csalások miatt emeltek vádat Vasban

10 sértettnek közel 47 millió forint kárt okozott a megvádolt nő.

Idős ápoltat lopott meg egy sárvári nő

Közel másfél millió forintot zsákmányolt.

51. évadát kezdi meg a Savaria Szimfonikus Zenekar

Mozaik bérlet, Hollywood Classics, Wagner.

Te gondoltál már a nyugdíjas éveidre?

Bár a hírekben időről időre foglalkoznak a nyugdíjrendszerrel, illetve annak problematikájával, a legtöbb ember addig nem foglalkozik vele, amíg a saját bőrén meg nem érzi a rendszer hátulütőit.

Távozik a holland válogatottól a Győri Audi ETO KC vezetőedzője

Úgy érezte, már nem ő a megfelelő ember a feladatra.

Teljes útlezárás a 87-es főúton

Baleset miatt forgalomkorlátozásra kell számítani Táplánszentkereszt térségében.