LMP: Nagy Márton összevissza beszél

Farkas Bazsi 2024-04-03 13:29:25
A miniszter a Magyar Akkumulátor Szövetség ügyvezetőjével karöltve rajong a víz- és energiazabáló iparágért.

Korábban Nagy Márton miniszter úgy nyilatkozott, hogy minél kevesebb energiaintenzív iparág kell egy országnak ahhoz, hogy versenyképes maradjon. Miközben tehát tisztában van a túltolt akkumulátorgyártás tragikus következményeivel, most mégis a Magyar Akkumulátor Szövetség ügyvezetőjével karöltve rajong a víz- és energiazabáló iparágért - írja szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményében az LMP.

A párt így folytatja: Sajtóhírek szerint Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter és Kaderják Péter, a Magyar Akkumulátor Szövetség ügyvezetője közösen áttekintették a hazai és globális akkumulátorgyártás helyzetét, és kifejezetten elégedettek voltak az ágazat teljesítményének várható alakulásával. Nem véletlen, hogy a megbeszélésen nem vett részt Lantos Csaba környezetvédelemért felelős miniszter. Így véletlenül sem kellett foglalkozniuk az akkumulátorgyártás árnyoldalával. 

Miközben ugyanis a kormány újabb és újabb győzelmi jelentéseket gyárt az iparágról, egymást érik hazánkban az emberek sérülését, mérgezését, vagy épp környezetünk elszennyezését okozó üzemi balesetek. A gödi Samsung-gyártól, a SungEel bátonyterenyei és szigetszentmiklósi üzemein át a CATL debreceni telephelyéig szinte minden hazánkban működő nagyvállalat már érintett. Pár nappal ezelőtt pedig újra az SK Innovation komáromi telephelyén történt súlyos baleset. Nem beszélve arról, hogy a kormányzat úgy dobja oda a víz- és energiazabáló akkumulátorgyártó nagyvállalatoknak természeti erőforrásainkat, mintha azok korlátlanul állnának rendelkezésünkre. 

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja válaszokat vár Nagy Mártontól arra vonatkozóan, hogy pontosan miről egyeztettek Kaderják Péterrel, illetve hogy szóba kerültek-e az akkumulátorgyártás környezeti hatásai és biztonsági kockázatai.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.