Győr önkormányzata a legkevésbé átlátható a nagyvárosok közül

Pintér Bence 2024-03-21 17:10:47
Akár évi egymilliárd forintot is lehet spórolni az átláthatósági program segítéségével, amelynek rangsorában Győr az utolsó előtti lett.

Pintér Bence a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje lesz a 2024-es önkormányzati választáson.

A 2024-es önkormányzati választások előtt az Ez a Minimum! átláthatósági programot meghirdető Átlátszó.hu, a K-Monitor és a Transparency International Magyarország újból elvégezte a programban résztvevő önkormányzatok értékelését, kiegészítve a kezdeményezésben nem résztvevő önkormányzatokkal – számol be az Átlátszó.

A három szervezet felmérése szerint a programhoz csatlakozó önkormányzatok átlagosan harmadával értek el jobb eredményt, mint az Ez a Minimum! program kapcsán átláthatósági vállalást nem tett önkormányzatok.

Az élen Budapest momentumos vezetésű VIII. kerülete (Józsefváros) végzett, megelőzve a DK-s vezetésű XI. kerületet (Újbuda) és a szintén momentumos vezetésű VI. kerületet (Terézváros), míg a leginkább átlátható vidéki önkormányzat Baja lett. Szombathely a 10. helyen végzett. A legkevesebb és legrosszabb minőségű közérdekű adat Budapest a fideszes vezetésű V. kerületének (Belváros) honlapján érhető el,

a vidéki nagyvárosok közül pedig Győr végzett a lista alján.

Hogy a vizsgálaton kívül a való világban mivel jár a program befogadása, azt jól jelzi Pikó András józsefvárosi polgármester interjúja, amelyben elmondta:

„Azzal, hogy a legszigorúbban tartottuk magunkat az antikorrupciós elveinkhez, körülbelül 5 milliárdot spóroltunk meg az előző ciklushoz képest. Ez volt az alapja, hogy fejleszteni tudtuk a kerületet.”

Az elmúlt években számos alkalommal írtunk arról, hogy a gyéri önkormányzat, illetve a győri önkormányzati cégek működése átláthatatlan, ezen felül közérdekű adatigénylésekre annyira nem akarnak válaszolni, hogy a Győr-Szollal és a GYHG-val több mint egy éve pereskedünk azért, hogy jozzák nyilvánosságra: milyen alvállalkozóknak, milyen munkákra mennyi pénzt fizettek ki, de utóbbi a harmadfokú, jogerős bírósági döntések ellenére sem adja ki az adatokat.

Szólj hozzá!

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak.