Hogyan válaszd ki a számodra ideális szakmát?

ugytudjuk.hu 2024-03-18 16:02:21
Sok olyan ember van, aki nap mint nap mással foglalkozik, mint amit valójában szeretne.

Igaz, kell a fizetés, de egy lélekölő, monoton munka hosszú távon az egészségre is rossz hatással van. Érdemesebb inkább egy kicsit megfigyelni magunkat és rájönni, mihez lenne igazán kedvünk, majd ez alapján egy jól fizető munkát választani.

A pszichológiai, önismereti és karriertesztek segíthetnek a döntésben. Ha pedig megvan, mi a szívünk vágya, akkor a munkakeresés is könnyebb, hiszen célirányosan fog történni. Érdemes akár továbbképezni is magunkat: például a thebrightacademy.hu hobbi és kreatív tanfolyamai között sok szuper tréninget találhatunk.

A hobbim az életem!

Sokaktól halljuk ezt a kifejezést, de érdemes tudni, hogy a hobbi lehet egyben kenyérkereső foglalkozás is. Ha például szeretsz fényképezni, akkor egy fotós tanfolyam – ami a The Bright Academy oldalán is indul – megfelelő alap lehet. Ha megtanulsz egy-két trükköt, szakmai fogást, akkor akár termékfotósként vagy esküvői fotósként is elhelyezkedhetsz a későbbiekben: ezek igen keresett szakmák manapság.

De ha azon kapod magad, hogy a szabadidődben lakberendezési magazinokat olvasol, pontosan tudod, milyen kanapé illik egy rusztikus nappaliba, esetleg az építészeti szakkifejezésekkel is tisztában vagy, akkor lehetnél lakberendező is!

A lehetőségek végtelenek: tölts ki pár pszichológiai tesztet, amiből megtudhatod, mi az, ami igazán érdekel téged. Talán már gyerekkorodban is pontosan tudtad, hogy regényíró szeretnél lenni… Nosza, végezd el a TBA Kreatív írás tanfolyamát!

Mit mutatnak meg a pszichológiai tesztek?

Nagyon sokféle változata van az ilyen kérdőíveknek. Van, hogy több lehetőség közül kell kiválasztani a rád igaz állítást, de olyan is akad, ahol 1-5-ig skálázni kell a válaszokat. A kapott eredmény általában megmutatja, mennyire térsz el az átlagostól, mi az, amiben különlegesebb vagy, mint mások.

A karriertesztek is ide tartoznak, ezek is sok érdekes információval szolgálhatnak. Egy ilyen feladatlapot kitöltve megtudhatod, mennyire vagy rugalmas, kreatív, rendszerelvű vagy épp kommunikatív.

Ha őszintén válaszolsz a kérdésekre, kiderülhet, hogy te alapvetően introvertált vagy, és nem szívesen társalogsz idegen emberekkel: ez esetben nem biztos, hogy az ingatlanközvetítő szakma lesz a neked való.

Ha viszont pörgősebb vagy, szeretsz szervezkedni, imádsz benne lenni a dolgok sűrűjében, mehetsz rendezvényszervezőnek vagy HR menedzsernek is.

Ha megvan az a terület, ahol el tudod képzelni magad, de nincs meg hozzá a végzettséged még, az sem baj, hiszen nagyon sok tanfolyam indul szerte az országban, és persze vannak online képzések is.

Az online tanfolyamok előnye

Ha ez utóbbi érdekel, akkor a fent említett oldalon mindenképp nézz szét, hiszen nemcsak hobbi és kreatív tanfolyamok közül választhatsz, hanem vannak szakmai képzések is. Marketinges, webfejlesztői, üzleti, de tanácsadói tréningek is elérhetők igen kedvező áron: mindet a saját időbeosztásodhoz igazodva végezheted el.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.