Ungár Péter: Donáth Anna az Európai Gyermekvédelmi Hatóság létrehozásnak mozgalmával megvezeti a választókat

Farkas Bazsi 2024-03-04 08:45:00
Az LMP parlamenti képviselője arról ír, hogy a gyermekvédelmet Magyarországon rendbe tenni jelenleg csak az Orbán-kormány tudja.

Nemrég láttam, hogy Donáth Anna, a Momentum elnöke azért indított aláírásgyűjtést, hogy létrejöjjön az Európai Gyermekvédelmi Hatóság - így kezdi Ungár Péter, az LMP parlamenti képviselője legutóbbi Facebook-bejegyzést.

A politikus ezzel folytatja: Önmagában persze érthető és támogatható, hogy európai színvonalat követel a gyermekvédelemben, ráadásul tényleg vannak olyan EU-s gyermekvédelmi programok, amelyekből hazánk alig vesz részt, illetve az EU-s Gyermekgarancia program hazai bevezetése is bőven hagy kivetni valót maga után.

De, ettől még a tény az, hogy a gyermekvédelem tagállami hatáskör. Az EU nem képes emelni a hazai gyermekvédelmi dolgozók bérének a színvonalát, nem képes növelni a normatívát, és nem képes újra érdemleges állami szerepvállalást bevezetni a nevelőszülői hálózatban. Ez egy tény. Aki azt állítja, hogy a gyermekvédelem gondjait meg tudja oldani az EU, az vagy tragikusan tudatlan vagy hazudik.

A gyermekvédelmet rendbe tenni jelenleg csak az Orbán-kormány tudja. Nem értem miért jó úgy tenni, mintha ezt meg lehetne Brüsszelből oldani. Az, hogy öt év tapasztalattal egy gyermekvédelmi dolgozó 282 527 forintot keres, hogy tizenkét gyermek van egy lakásotthonban, és alig van állami szerepvállalás a nevelőszülői hálózatban, az Orbán Viktor felelőssége, nem Ursula von der Leyené és nem az Európai Parlamenté. És nem is tudja ezeket senki más megoldani, csak a magyar kormány.

Nem kell Európai Gyermekvédelmi Hatóság, mert nem is lesz és nem is lehet. Béremelés kell, több pénz kell a gyermekvédelembe és az államnak vissza kell térnie a nevelőszülői hálózatba. Új protokollok kellenek, megbecsült szakemberek, felújított intézmények.
De ezt mi magyarok tudjuk csak elérni, azzal, hogy ha nyomást helyezünk a magyar kormányra. Nem fogják külföldön megoldani helyettünk.

Szomorú, hogy a magát az igazság kultúrájának beállító politikai szervezet egy ilyen fontos ügyben egyértelműen megvezeti a választókat.  

Ha már itt tartunk, a választók megvezetésénél, beszélnünk kell arról is, hogy Donáth Anna tegnap teljes joggal kritizálta a DK pedofilozó plakátjait. A kritikája sok szempontból igaz, de hogy ha Donáth Anna hányingert érzett az „Isten? Haza? Pedofil!” plakátok miatt, akkor mit érzett, amikor a teljes a Momentum frakció „Stop Pedofidesz!” feliratú szöveggel jelent meg az Országgyűlésben?
Felállni a DK-val közös színpadra, megállapodni a DK-val szinte minden önkormányzati helyben, majd ugyanazért hányingerkeltőnek nevezni őket, mint amit a Momentum maga csinál az álszentség és a következetlenség egyik legerősebb koktélja. 
Az LMP egy valamit kér a választóktól: ne dőljenek be a Momentum ellentmondásos valótlanságainak.

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban. 

Szólj hozzá!

Fókuszban a csapatépítés!

A csapatépítőkért van, aki rajong, ám többen akadnak, akik a szemüket forgatva értesülnek a következő alkalomról. Miért van ez így? Azért, mert a csapatépítésről mindenkinek mások az élményei, és igen, akad olyan, hogy nem éppen kellemesek.

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.