A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Farkas Bazsi 2024-03-01 12:01:05
Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A napokban többször is szóba került a Szomathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, illetve az a támogatás, amit a városvezetés megszavazott, ám feltételekhez szabta. A szombathelyi városvezetés most az alábbi közleményben reagál az eseményekre:

Az idei költségvetésben az SZKKA-nak szánt támogatási összeget 30-ról 40 millió forintra emeltük, míg a tavalyról fennmaradó 15 millió forint támogatáshoz való hozzáférést jelentősen könnyítettük.

Mint az ismeretes, a tavaly szeptemberi közgyűlésen valamennyi képviselő egyhangú szavazatával fogadtuk el azt a határozatot, mely szerint a klub részére történő további támogatások kifizetéséhez szükséges a klub teljes körű átvilágítása. Pődör Zoltán 2023. október 20-i sajtóközleményében vállalta a törvényes átvilágítást, valamint ígéretet tett Felügyelő Bizottság felállítására, melybe az Önkormányzat egy tagot delegálhat.

Annak ellenére, hogy a Pődör Zoltán által bejelentett Felügyelő Bizottság felállítására azóta sem került sor, annak érdekében, hogy a klub működését segítsük, úgy döntöttünk, hogy a tavalyról még fennmaradó 15 millió forintos támogatáshoz való hozzáférés esetén az egyetlen feltétel az egyébként a klubvezető által ígért Felügyelő Bizottság felállítása. Tekintettel arra, hogy a Szombathelyi Haladás és a Falco KC csapatainál is önkormányzati felügyelő bizottsági tag követi nyomon az önkormányzat által támogatott sportklubok törvényes működését, úgy gondoljuk, hogy ez egy reális elvárás.

Az idei emelt szintű 40 millió forintos támogatáshoz is haladéktalanul hozzájuthat a klub, amint teljesíti a közgyűlés által egyhangúlag elfogadott átvilágítást.

Nem kérünk olyat, amit a klub vezetése nem vállalt, ugyanakkor a transzparencia és átláthatóság mindannyiunk - elsősorban a kézilabdázó gyerekek - közös érdeke.

Ezúton kérjük Pődör Zoltánt, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyünk ki mindent az asztal fölé, hívjon össze részvételünkkel egy szülői - szurkolói ankétot, ahol mindenki felteheti kérdéseit és ahol lehetőség van arra, hogy közösen találjuk meg a klub sikerét szolgáló legjobb utat.

A tiszta helyzetekben és a közvetlen kommunikációban hiszünk.

 

Hajrá SZKKA, Éljen Szombathely!
Dr. László Győző alpolgármester

Szólj hozzá!

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek.