Nem mondott le Horváth Gábor

Farkas Bazsi 2024-02-29 12:16:00
Gyermekvédelmi határozatot fogadott el a szombathelyi közgyűlés.

“Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlése mélyen elítéli a gyermekeket ért erőszak, a fizikai, érzelmi,  lelki bántalmazás, megalázás minden formáját. A leghatározottabban elítéli az elkövetőket, és azokat is, akik bármilyen módon segítették őket. A közgyűlés elfogadhatatlannak tartja a bűnös tettek lekicsinylését, a bűnösök mentegetését, felmentését, vagy az elkövetett cselekmények súlyának csökkentését. Akik ebben közreműködnek, ebben részt vesznek ugyanúgy bűnösök, számukra sincs kegyelem, tettükkel méltatlanná válnak a közéleti szereplésre. Szombathely Megyei Jogú Város képviselő-testülete ezúton is kifejezi együttérzését az áldozatokkal.” - ezt a határozati javaslatot tette a mai szombathelyi közgyűlésen Koczka Tibor (Pro Savaria) önkormányzati képviselő. 

Koczka mindezt annak következményeként terjesztette elő, hogy a héten attól volt hangos a szombathelyi közélet, hogy Horváth Gábor (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő Facebook-posztban állt ki K. Endre, a bicskei gyermekbántalamzó segédje mellett.

Horváth elsőként felolvasott egy nyilatkozatot, amelyben azt mondta, hogy semmi olyat nem tett, ami miatt elnézést kellene kérnie. Egyébként pedig elítéli a pedofíl cselekmények minden formáját. Arra szólított fel, hogy mutassák meg, hogy ő hol állt ki a bűnsegéd mellett.

Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!) képviselő azzal szembesítette Horváthot, hogy eltüntette a Facebook-posztját, ez számára azt mutatja, hogy az vállalhatatlan volt.

Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester azt mondta, hogy semmi más út nincsen Horváth előtt, mint bocsánatot kérni. 

Továbbra is együtt fogunk dolgozni, mint képviselő és polgármester, de mint magánember semmiféle közösséget nem tudok Önnel vállalni - mondta Nemény.

Horváth később visszakozott, és a korábban sziklaszilárdan amellett kiálló képviselő, hogy ő semmi bántót nem tett, mégis azt mondta, hogy elnézést kér azoktól, akiket esetleg megbántott.

A vita további menetében a Fidesz frakció vadul Gyurcsányozni kezdett. Szerintük ugyanis “ez az egész cirkusz” azért robbant ki, mert Gyurcsány Ferenc utasította rá a helyi képviselőket.

A testület végül 20 igen szavazattal, egybehangzóan fogadta el Koczka Tibor javaslatát. 

Horváth Gábor nem mondott le a mandátumáról. 

Frissítés

Az elfogadott határozat Illés Károly javaslatával együtt került megszavazásra. Illés javaslata pedig ez volt:

A közgyűlés egyetért azzal, hogy Magyarországon legyen az egyik legszigorúbb gyermekvédelmi törvény, továbbá kinyilvánítja, hogy az önkormányzat által fenntartott intézményekben minden tőle telhetőt megtesz a gyermekek védelme érdekében.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Kifütyülték Dézsi Csaba Andrást Győrszentivánon

Fél percre ment fel a színpadra a fideszes polgármester, nem fogadták szívesen.

Milyen beltéri falfestéket válasszunk a lakás tisztasági festéséhez?

Közeleg a nyár, a lakásfelújítás időszaka, amikor sokan állnak neki maguk az otthonuk tisztasági festésének, hogy a megkopott, bekoszolódott falak újra szép színben ragyoghassanak.

Tálalástan, textiltechnológia, kisállattenyésztés - ezek a tantárgyak izzasztották meg Lenkai Nórát

Megnéztük, mit is kellett tanulni a háztartásökonómia és életvitel szakon.

Száz köbméter fát vágott ki Natura 2000-es területen a sárvári férfi

A fakitermeléssel a fasor megszűnt élőhelyként létezni.

Kis szünet után péntek délután jönnek a záporok, zivatarok

A délkeleti, majd délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.