Nem mondott le Horváth Gábor

Farkas Bazsi 2024-02-29 12:16:00
Gyermekvédelmi határozatot fogadott el a szombathelyi közgyűlés.

“Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlése mélyen elítéli a gyermekeket ért erőszak, a fizikai, érzelmi,  lelki bántalmazás, megalázás minden formáját. A leghatározottabban elítéli az elkövetőket, és azokat is, akik bármilyen módon segítették őket. A közgyűlés elfogadhatatlannak tartja a bűnös tettek lekicsinylését, a bűnösök mentegetését, felmentését, vagy az elkövetett cselekmények súlyának csökkentését. Akik ebben közreműködnek, ebben részt vesznek ugyanúgy bűnösök, számukra sincs kegyelem, tettükkel méltatlanná válnak a közéleti szereplésre. Szombathely Megyei Jogú Város képviselő-testülete ezúton is kifejezi együttérzését az áldozatokkal.” - ezt a határozati javaslatot tette a mai szombathelyi közgyűlésen Koczka Tibor (Pro Savaria) önkormányzati képviselő. 

Koczka mindezt annak következményeként terjesztette elő, hogy a héten attól volt hangos a szombathelyi közélet, hogy Horváth Gábor (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő Facebook-posztban állt ki K. Endre, a bicskei gyermekbántalamzó segédje mellett.

Horváth elsőként felolvasott egy nyilatkozatot, amelyben azt mondta, hogy semmi olyat nem tett, ami miatt elnézést kellene kérnie. Egyébként pedig elítéli a pedofíl cselekmények minden formáját. Arra szólított fel, hogy mutassák meg, hogy ő hol állt ki a bűnsegéd mellett.

Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!) képviselő azzal szembesítette Horváthot, hogy eltüntette a Facebook-posztját, ez számára azt mutatja, hogy az vállalhatatlan volt.

Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester azt mondta, hogy semmi más út nincsen Horváth előtt, mint bocsánatot kérni. 

Továbbra is együtt fogunk dolgozni, mint képviselő és polgármester, de mint magánember semmiféle közösséget nem tudok Önnel vállalni - mondta Nemény.

Horváth később visszakozott, és a korábban sziklaszilárdan amellett kiálló képviselő, hogy ő semmi bántót nem tett, mégis azt mondta, hogy elnézést kér azoktól, akiket esetleg megbántott.

A vita további menetében a Fidesz frakció vadul Gyurcsányozni kezdett. Szerintük ugyanis “ez az egész cirkusz” azért robbant ki, mert Gyurcsány Ferenc utasította rá a helyi képviselőket.

A testület végül 20 igen szavazattal, egybehangzóan fogadta el Koczka Tibor javaslatát. 

Horváth Gábor nem mondott le a mandátumáról. 

Frissítés

Az elfogadott határozat Illés Károly javaslatával együtt került megszavazásra. Illés javaslata pedig ez volt:

A közgyűlés egyetért azzal, hogy Magyarországon legyen az egyik legszigorúbb gyermekvédelmi törvény, továbbá kinyilvánítja, hogy az önkormányzat által fenntartott intézményekben minden tőle telhetőt megtesz a gyermekek védelme érdekében.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.