Gyermekbántalmazás miatt marasztalták el a Fidesz egyik szombathelyi képviselőjelöltjét

Farkas Bazsi 2024-02-28 17:37:00
Érzelmileg bántalmazott egy kiskorú sportolót Pődör Zoltán. Hende Csaba, a párt választókerületi elnöke már 2 éve tudott erről.

A jobboldalon a családi értékek, gyermekek védelme, a gyermek, mint érték, az a mi politikai krédónk, hitvallásunknak a középpontjában áll - ezt a Fidesz központi Facebook-oldalának egyik bejegyzésében lehet olvasni.

Kérdés, hogy mennyire összeegyeztethető a párt ez a fajta krédója Pődör Zoltán, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ügyvezető-elnök képviselőjelölti indulásával.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Pődört ugyanis 2022-ben azért marasztalta el a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Tanácsa, mert érzelmileg bántalmazott egy 15 éves sportolólányt.

Az esetről korábban már írtunk, azonban az elmúlt napok eseményei és a Fidesz bejelentett szigorított gyermekvédelmi törvény tervezete kapcsán merült fel bennünk, hogy milyen módon indulhat el valaki a kormánypárt támogatását élvezve, úgy, hogy határozatban mondták ki róla, hogy gyermekbántalmazó.

Fotó: Hende Csaba Facebook-oldal

“A Fegyelmi Tanács megállapította, hogy az eljárás alá vont sportszervezet magatartása, a Sportról szóló 2004. évi I. törvény, a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004./III. 12. kormányrendelet, illetve az ezek alapján kiadott Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzatának 12. § (1)-(3) bekezdésébe foglalt előírásokba ütközik, tekintettel arra, hogy a sportszakember megsértette a Magyar Kézilabda Szövetség Etikai és Gyermekvédelmi Szabályzata III. fejezetének (3) bekezdésének a.) c.) e.) pontjait, valamint az (5) bekezdésének b.) g.)  h.) pontjait, mikor is Marton Jázmin kiskorú sportoló eltanácsolásának módja és közlése során 

Pődör Zoltán sportszakemberhez méltatlan módon járt el, érzelmileg bántalmazva ezzel a sportolót és ezáltal fegyelmi vétséget követett el, 

ezért a Fegyelmi Tanács a sportszervezetet, a Fegyelmi Szabályzat 25. § (1) d.) pontja alapján az alábbi büntetéssel sújtja:

A Fegyelmi Tanács az eljárás alá vont sportszervezetet 350.000-Ft (azaz Háromszázötvenezer forint) megfizetésére kötelezi.” - olvasható a Magyar Kézilabda Szövetség weboldalán. Az ügyvezető-elnök fellebezést nem nyújtott be a határozat ellen, így beismerte tettét.

Pődör egyébként a mai napig nem kért nyilvánosan elnézést az esetért, az akkor 15 éves Jázmintól. Sőt, miután a Fegyelmi Tanács határozata nyilvánosságra kerül, az SZKKA weboldalán egy olyan közlemény jelent meg, amelyben lényegében azt írták, hogy aki ezentúl sem tartja be az általuk írt etikai kódexet, azzal hasonló módon - tehát az érzelmi bántalmazás sem kizárva - fognak bánni.

Nemrég Horváth Gábor, fideszes önkormányzati képviselőről derült ki, hogy nyilvánosan állt ki a bicskei gyermekmolesztáló igazgató tetteit eltussolni próbáló bűnsegéd mellett. Horváthot azóta az LMP, az Éljen Szombathely! Egyesület és Koczka Tibor (Pro Savaria) önkormányzati képviselő is arra szólította fel, hogy adja vissza a mandátumát.

Mi hiába kérdeztük a képviselőt mandátuma sorsáról, arcát eltakarva elmenekült a kérdések elől.

Hende néma volt az ügyben

Még a Fegyelmi Tanács határozatának kiadásakor kerestük Hende Csabát, az SZKKA tiszteletbeli elnökét, hogy tudott-e az esetről és, hogy mi a véleménye arról, hogy az általa képviselt klubban ilyen előfordulhat.

Hendétől akkor nem érkezett válasz.

Most ismét levelet küldtünk neki és a Szombathelyi Fidesznek is. Ebben azt kérdezzük, hogy hogyan lehetett Pődör a Fidesz képviselőjelöltje úgy, hogy Hende tudott a gyermekbántalmazási ügyéről, ráadásul ő, mint választókerületi elnök hagyta jóvá a jelöléseket. 

Csak nem eltussolta Pődör ügyét a tagság előtt?

Mit szól ehhez Kocsis Máté?

Pődör elmarasztalása idején Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője volt a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. Kocsis az elmúlt napokban többször is a gyermekvédelem szigorítása mellett érvelt.

"A gyermek sérthetetlen, bántalmazása a legsúlyosabb büntetést vonja maga után." 

"A gyermekekkel szembeni bűnelkövetőknek nincs kegyelem! "- többek között ez olvasható Kocsis Facebook-oldalán.

Hogy mit szól ahhoz a frakcióvezető, hogy pártja támogatja a gyermekbántalmazásért elmarasztalt Pődört, azt tőle kérdeztük meg.

Egyelőre válasz nem érkezett.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.