Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Farkas Bazsi 2024-02-26 17:17:51
Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

Közleményt jutatott el szerkesztőségünkhöz az Éljen Szombathely, ezt alább változtatás nélkül közöljük:

A napokban nyilvánosságban megjelentek szerint a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője, Horváth Gábor a pedofil bűncselkemények eltussolásáért elítélt K. Endre védelmében, tetteit relativizáló, bűnösségét mosdató nyilvános bejegyzést tett közzé Facebook oldalán. 

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad.  

Tettét azonban súlyosbítja, hogy nem csak az írást publikálta, hanem fontosnak tartotta hozzá tenni és a szövegből kiemelni, hogy K. Endre élete azóta meghurcoltatás, és a képviselő figyelmét az áldozatokra felhívó hozzászólást –amiben többek közt arra hívták fel a figyelmét, hogy az egyik áldozat öngyilkos lett, többen pedig lelki értelemben haltak meg – röhögő fejes szmájlival látta el, azt kiröhögte. A képviselő ugyanakkor egyetértett azzal a megjegyzéssel, amely szerint az ügy „mesterségesen felfújt hisztéria melynek áldozata a Köztársasági elnök asszony és Varga Judit..." 

Az elmúlt hetekben folyamatosan azt halljuk a Fidesz központi kommunikációjában, hogy a jobboldalon a tetteknek következményei vannak. Úgy gondoljuk Horváth Gábor tettei sem maradhatnak következmények nélkül, álláspontunk szerint méltatlanná vált arra, hogy városunk képviselője maradjon. 

Felszólítjuk Lenkai Nórát, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, hogy határolódjon el Horváth Gábortól, vagy vállalja fel, hogy egyetért gondolataival.

Felszólítjuk a Fidesz és KDNP helyi szervezeteit, valamint a Fidesz-KDNP szombathelyi frakcióját, hogy amennyiben képviselőjük saját magától haladéktalanul nem vonja le az egyetlen lehetséges konzekvenciát, végezzék el helyette, és tegyék meg a szükséges lépéseket. 

Pedofil cselekményekhez kapcsolható bűnelkövetők esetén nincs helye sem mellébeszélésnek, sem az elkövetők kimosdatásának. Az ilyen jellegű cselekmények határozott és egyértelmű elítélése az elvárható minimum valamennyi közéleti szereplőtől! Érdeklődve várjuk, vajon a szombathelyi Fidesz-KDNP és annak polgármesterjelöltje ezt magára nézve is kötelezőnek érzi-e. 

Tóth Kálmán
Éljen Szombathely!
frakcióvezető

Szólj hozzá!

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek.