A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

ugytudjuk.hu 2024-02-26 12:46:17
Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

A rozácea egy olyan bőrbetegség, amely égő, viszkető érzéssel, tartós bőrpírral jár, ugyanis a hajszálerek ez esetben láthatóvá válnak. Ronthat az állapoton az erős napsugárzás, bizonyos ételek fogyasztása, például a csípős, fűszeres ételeké, illetve maga a stressz is. 

Szerencsére tehetünk ellene, méghozzá leginkább úgy, ha a szépségápolási rutin elemeit gondosan válogatjuk meg. Érdemes körülnézni például a BIOLA Webshop arctisztítói között is, ugyanis több olyan készítményt találunk, amely rozáceás bőrre javasolt. 

Mi állhat a rozácea hátterében?

Szerepet játszhatnak a kialakulásában a külső környezeti hatások, mint a hideg idő és az erős szél, illetve ahogyan korábban már említettük, ételek és italok is kiváltó tényezők lehetnek. Ide sorolandó az alkohol is. A vegyi szemléletű kozmetikumok szintén előidézhetik, és súlyosbíthatják a panaszokat. Természetesen genetikai hajlam is közrejátszhat. 

Célszerű olyan kozmetikumokat választani, amelyek kizárólag bőrbarát, természetes alkotóelemekből készültek, vagyis gyógynövény-kivonatokban és növényi olajokban gazdagok. Nagyon fontos, hogy nyugtató, bőrregeneráló hatóanyagokat tartalmazó tisztítókat, arcápolókat szerezzünk be.

Nyugtatás és hidratálás az érzékeny bőr számára

A legfontosabb, hogy kíméletes, de hatékony arctisztítót alkalmazzunk, olyat, amely különösképpen javasolt vízhiányos, rozáceás bőrre. Ilyen például a Bio kökény arctej, mellyel könnyen eltávolíthatjuk az egész napos szennyeződéseket, valamint a sminket is, méghozzá irritáció kiváltása nélkül. 

A gondos tisztítás mellett nem maradhat ki a rutinból egy nappali hidratálókrém sem, mint például a Naturissimo Szalmagyopár-áfonya arckrém, melyet nemcsak az arcunkon, hanem a dekoltázsunkon is alkalmazhatunk. 

Szintén remek választás a BIOLA Bio acai-ruta a.r. krém, mely hatékony segítség a kipirosodásra, rozáceára hajlamos bőr számára. A legfontosabb teendőnk tehát a bőrnyugtatás, azaz az irritáció és a gyulladás megszüntetése, valamint a gondos hidratálás és táplálás. 

Milyen összetevők lehetnek a segítségünkre?

A természet erejét kihasználva, forduljunk bátran a gyógynövényekhez. Nem véletlen, hogy a rozáceára fejlesztett kozmetikumokban fellelhetők növényi kivonatok, mint például az édesgyökér kivonata, amely gyulladáscsökkentő hatással bír, de megtalálható ezen készítményekben a páfrányfenyő-kivonat, amely segít az irritáció enyhítésében, az orvosi somkóró és a kerti ruta kivonatai pedig antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatásúak, valamint szerepet játszanak a hajszálerek mikrokeringésének normalizálásban. A szalmagyopár kivonata bőrélénkítő, továbbá serkenti a nyirokkeringést. 

Gondoskodjunk bőrünkről felelősséggel, döntsünk a természetes, nyugtató, regenerációt segítő arcápolók mellett!

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.