Sérülés nélkül, kompletten várja az olaszok elleni EB-selejtezőt a magyar férfi kosárlabda válogatott

Farkas Bazsi 2024-02-24 18:00:00
Borítanák a papírformát.

Vasárnap este telt ház előtt, a szombathelyi Arena Savariában fogadja az olasz férfi kosárlabda válogatottat, a magyar csapat, azon a selejtező sorozaton, amelynek a tétje a jövő évi kontinens tornára való kijutás. 

A héten már játszottak egy tétmeccset Hangáék, ám az izlandi kiránduláson nem sikerült legyőzni a házigazdákat, így 70-65-ös végeredménnyel egy vereség áll a magyar csapat neve mellett a csoportban, ahol az izlandiak, és az olaszok mellett, a törökök a további ellenfelek.

Fotó: szombathely.hu/Bonyhádi Zoltán

Nem foglalkozunk a múlttal, az már mögöttünk van, most a jövőre, vagyis a vasárnapi meccsre koncentrálunk - mondta Gasper Okorn szövetségi kapitány. A szakvezető elmondta, hogy bár papíron az olasz csapat az esélyesebb, a hazai teltházas aréna, és a közönség bíztatása, a meccs hangulata, amit már nem egy szombathelyi válogatott meccsen tapasztaltak meg, mindenképpen arra fogja őket ösztönözni, hogy borítsák ezt a papírformát.

Kérdésünkre Okorn nyugatott, hogy minden játékos egészséges, teljes a keret, a sűrű menetrendhez és az utazásokhoz pedig már hozzászoktak a profi játékosok, így ebből semmilyen probléma nem adódhat.

Szombathelyen 1994-re nyúlik vissza a kosárlabda válogatott szereplése. Ekkor rendezték az első Pannon Kupát, amin a nemzeti ötös, egy az aktuálisan Magyarországon játszó légiósokból összerakott együttes, a Falco és a Körmend csapata vett részt. 

De játszottak itt tétmeccset is annak idején - ezt már Báder Márton korábbi válogatott játékos jelenlegi MKOSZ elnök elevenítette fel. A franciák elleni meccsen például a vendég játékosok azt a kérdést tették fel amikor a Sugár úti “kiscsarnokba” beléptek, hogy hol lesz majd a tétmeccs. Nem akarták elhinni, hogy abban a csarnokban fognak élesben is játszani. 

Elhangzott, hogy a válogatott gerincét a Falco adja. Ezzel kapcsolatban Nemény András (Éljen Szombathely!) szombathelyi polgármester azt mondta, hogy az látszik, hogy megtérül az a befektetés, amit az elmúlt években a szombathelyi kosárlabda csapatba invesztáltak. A fő cél az volt, hogy túlnyomóan magyar játékosokkal építsék fel a csapatot. Ennek minősége pedig jól látszik, hiszen a válogatottban 7 falcós kosaras kapott helyet. 

A tájékoztatón részt vevő két játékos Hanga Ádám, és Perl Zoltán is arról beszélt, hogy mindenképpen szeretnék kijavítani az izlandi hibát, és győzelemmel megajándékozni a szombathelyi közönséget.

Elhangzott az is, hogy az olasz szurkolók szervezetten nem jönnek, így a vendgszektort is felszabadították a hazai drukkereknek, pillanatok alatt fogytak el ezek a jegyek is.

A Magyarország-Olaszország férfi kosárlabda mérkőzést vasárnap este 17:50-től az M4 Sport+ élőben sugározza. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.