Sérülés nélkül, kompletten várja az olaszok elleni EB-selejtezőt a magyar férfi kosárlabda válogatott

Farkas Bazsi 2024-02-24 18:00:00
Borítanák a papírformát.

Vasárnap este telt ház előtt, a szombathelyi Arena Savariában fogadja az olasz férfi kosárlabda válogatottat, a magyar csapat, azon a selejtező sorozaton, amelynek a tétje a jövő évi kontinens tornára való kijutás. 

A héten már játszottak egy tétmeccset Hangáék, ám az izlandi kiránduláson nem sikerült legyőzni a házigazdákat, így 70-65-ös végeredménnyel egy vereség áll a magyar csapat neve mellett a csoportban, ahol az izlandiak, és az olaszok mellett, a törökök a további ellenfelek.

Fotó: szombathely.hu/Bonyhádi Zoltán

Nem foglalkozunk a múlttal, az már mögöttünk van, most a jövőre, vagyis a vasárnapi meccsre koncentrálunk - mondta Gasper Okorn szövetségi kapitány. A szakvezető elmondta, hogy bár papíron az olasz csapat az esélyesebb, a hazai teltházas aréna, és a közönség bíztatása, a meccs hangulata, amit már nem egy szombathelyi válogatott meccsen tapasztaltak meg, mindenképpen arra fogja őket ösztönözni, hogy borítsák ezt a papírformát.

Kérdésünkre Okorn nyugatott, hogy minden játékos egészséges, teljes a keret, a sűrű menetrendhez és az utazásokhoz pedig már hozzászoktak a profi játékosok, így ebből semmilyen probléma nem adódhat.

Szombathelyen 1994-re nyúlik vissza a kosárlabda válogatott szereplése. Ekkor rendezték az első Pannon Kupát, amin a nemzeti ötös, egy az aktuálisan Magyarországon játszó légiósokból összerakott együttes, a Falco és a Körmend csapata vett részt. 

De játszottak itt tétmeccset is annak idején - ezt már Báder Márton korábbi válogatott játékos jelenlegi MKOSZ elnök elevenítette fel. A franciák elleni meccsen például a vendég játékosok azt a kérdést tették fel amikor a Sugár úti “kiscsarnokba” beléptek, hogy hol lesz majd a tétmeccs. Nem akarták elhinni, hogy abban a csarnokban fognak élesben is játszani. 

Elhangzott, hogy a válogatott gerincét a Falco adja. Ezzel kapcsolatban Nemény András (Éljen Szombathely!) szombathelyi polgármester azt mondta, hogy az látszik, hogy megtérül az a befektetés, amit az elmúlt években a szombathelyi kosárlabda csapatba invesztáltak. A fő cél az volt, hogy túlnyomóan magyar játékosokkal építsék fel a csapatot. Ennek minősége pedig jól látszik, hiszen a válogatottban 7 falcós kosaras kapott helyet. 

A tájékoztatón részt vevő két játékos Hanga Ádám, és Perl Zoltán is arról beszélt, hogy mindenképpen szeretnék kijavítani az izlandi hibát, és győzelemmel megajándékozni a szombathelyi közönséget.

Elhangzott az is, hogy az olasz szurkolók szervezetten nem jönnek, így a vendgszektort is felszabadították a hazai drukkereknek, pillanatok alatt fogytak el ezek a jegyek is.

A Magyarország-Olaszország férfi kosárlabda mérkőzést vasárnap este 17:50-től az M4 Sport+ élőben sugározza. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.