Fű alatt jelölték volna ki új beépítésre szánt területnek a szentiváni Ipari Park-bővítés területét

Pintér Bence 2024-02-21 19:23:53
A szentiváni civilek közbelépése után visszavonták az előterjesztést, ami új beépítésre szánt területként jelölte volna ki a szentiváni 400 hektárt az előzetes vizsgálatok mellőzésével.

„Tegnap ismét sikerült lefülelni egy szabálytalan lépést, amellyel megakadályoztuk a 400 hektár új beépítésre szánt területként történő kijelölését!” – jelentette Facebookon Dr. Balog-Farkas Renáta, a Szentiváni Civilek képviselőjelöltje.

A poszt szerint egy tavaly novemberi polgármesteri határozat alapján SZTM 2023-012 szám alatt településrendezési eljárást kezdeményezett a főépítész.

Az eljárás tárgya öt másik ügy mellett a szentiváni tervezett Ipari Park-bővítés 400 hektárának új beépítésre szánt területként történő kijelölése volt,

a poszt szerint elbújtatva egy szabályozási tervlap korrekciójának említése mögé.

Az eljárás dokumentumait a város honlapjára partnerségi egyeztetés rovatba feltöltötték, még partnerségi egyeztetést is tartottak, azonban a tervezési folyamat elindítását nem kezdeményezték az E-tér rendeszerben. Ezen felül a Városstratégiai Bizottság elé kerülő anyagból sem derült ki, hogy mit is szavaznának meg pontosan a képviselők. A partnerségi egyeztetésen egyébként elhangzott: új területeket magasabb rendű jogszabályi megkötés miatt nem lehet felvenni a térképre, csak régieket levenni róla.

Ehhez képest a régi és az új térképen látható, hogy a szentiváni 400 hektár ennek ellenére bekerült az újonnan beépítésre szánt területek közé, pedig erről nem döntött korábban a közgyűlés. Ugye tavaly ősszel viszont már kiderült, hogy a városvezetés a közgyűlési döntés hiánya és a lakossági ellenállás ellenére különösen veszélyes ipari övezetként (GIPZ) tekint a területre a kormányrendelet alapján. Ráadásul az egyik vontkozó dokumentum azzal érvel a biológiai aktivitásérték változásának vizsgálata ellen, hogy nem jelölnek ki új beépítésre szánt területet, ami, mint láthatjuk, nem igaz.

Dr. Balog-Farkas Renáta a javaslatot felfedezve, Dr. Sik Sándor szentiváni fideszes képviselő segítségével telefonon vette fel a kapcsolatot a hivatal dolgozóival, ahol elmondhatta az eljárás hibáit, ismertette velük, hogy mit írtak az iratokba, és

ennek eredményeként az előterjesztést a főépítész visszavonta.

„Az iratok alapján nagyon úgy tűnik, hogy – ha mi nem vesszük észre, nem értesítjük őket - a képviselőknek úgy kellett volna tegnap dönteniük, hogy nem is tudják, hogy miről szavaznak valójában, hisz a dokumentáció hiányos volt, nem tartalmazta a rendezési terv módosítási eljárás teljes iratcsomagját” – írta a Szentiváni Civilek képviselőjelöltje.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.