Fű alatt jelölték volna ki új beépítésre szánt területnek a szentiváni Ipari Park-bővítés területét

Pintér Bence 2024-02-21 19:23:53
A szentiváni civilek közbelépése után visszavonták az előterjesztést, ami új beépítésre szánt területként jelölte volna ki a szentiváni 400 hektárt az előzetes vizsgálatok mellőzésével.

„Tegnap ismét sikerült lefülelni egy szabálytalan lépést, amellyel megakadályoztuk a 400 hektár új beépítésre szánt területként történő kijelölését!” – jelentette Facebookon Dr. Balog-Farkas Renáta, a Szentiváni Civilek képviselőjelöltje.

A poszt szerint egy tavaly novemberi polgármesteri határozat alapján SZTM 2023-012 szám alatt településrendezési eljárást kezdeményezett a főépítész.

Az eljárás tárgya öt másik ügy mellett a szentiváni tervezett Ipari Park-bővítés 400 hektárának új beépítésre szánt területként történő kijelölése volt,

a poszt szerint elbújtatva egy szabályozási tervlap korrekciójának említése mögé.

Az eljárás dokumentumait a város honlapjára partnerségi egyeztetés rovatba feltöltötték, még partnerségi egyeztetést is tartottak, azonban a tervezési folyamat elindítását nem kezdeményezték az E-tér rendeszerben. Ezen felül a Városstratégiai Bizottság elé kerülő anyagból sem derült ki, hogy mit is szavaznának meg pontosan a képviselők. A partnerségi egyeztetésen egyébként elhangzott: új területeket magasabb rendű jogszabályi megkötés miatt nem lehet felvenni a térképre, csak régieket levenni róla.

Ehhez képest a régi és az új térképen látható, hogy a szentiváni 400 hektár ennek ellenére bekerült az újonnan beépítésre szánt területek közé, pedig erről nem döntött korábban a közgyűlés. Ugye tavaly ősszel viszont már kiderült, hogy a városvezetés a közgyűlési döntés hiánya és a lakossági ellenállás ellenére különösen veszélyes ipari övezetként (GIPZ) tekint a területre a kormányrendelet alapján. Ráadásul az egyik vontkozó dokumentum azzal érvel a biológiai aktivitásérték változásának vizsgálata ellen, hogy nem jelölnek ki új beépítésre szánt területet, ami, mint láthatjuk, nem igaz.

Dr. Balog-Farkas Renáta a javaslatot felfedezve, Dr. Sik Sándor szentiváni fideszes képviselő segítségével telefonon vette fel a kapcsolatot a hivatal dolgozóival, ahol elmondhatta az eljárás hibáit, ismertette velük, hogy mit írtak az iratokba, és

ennek eredményeként az előterjesztést a főépítész visszavonta.

„Az iratok alapján nagyon úgy tűnik, hogy – ha mi nem vesszük észre, nem értesítjük őket - a képviselőknek úgy kellett volna tegnap dönteniük, hogy nem is tudják, hogy miről szavaznak valójában, hisz a dokumentáció hiányos volt, nem tartalmazta a rendezési terv módosítási eljárás teljes iratcsomagját” – írta a Szentiváni Civilek képviselőjelöltje.

Szólj hozzá!

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek.