Egy naptár praktikus kellék otthonra és az irodába

ugytudjuk.hu 2024-02-19 16:24:49
Bár ma már az okostelefonok, a számítógépek és az okosórák és -karkötők korában számos eszközbe beírhatjuk a legfontosabb teendőinket, az emlékeztetőket, továbbra is a papíralapú naptárak nyújtják a leglátványosabb megoldást.

Az idő múlásának figyelemmel kísérésére megalkotott naptárak valamilyen formában régóta az emberiség részei, noha a ma használt Gergely-naptár csak a 15-16. században jelent meg. Viszont azóta is az életünk része, és ma már többféle formája közül választhatunk.

Sokak álal kedveltek a munka közben mindig kéznél lévő asztali naptárak, otthonainkban pedig jobban szeretjük a fali változatokat, de zsebnaptárak, határidőnaplók is sokak számára szolgálnak emlékeztetőül. Mi mindenre használhatóak? És miért ragaszkodunk még ma is hozzájuk?

Jegyezzük le, hogy ne felejtsük el!

Egy online naptár rendkívül praktikus, hiszen számos eszközön elérhető, amelyek szinkronizálásával ugyanazon e-mail-címmel belépve bárhonnan elérhető, így nem okoz gondot, ha az irodai PC-n jegyezzük be, mert este az okostelefonunkon is meg tudjuk nézni. Persze még ma sem mindenki számára ennyire egyértelmű ennek a használata, illetve sokan jobban szeretik fizikai felületen megjeleníteni, vizualizálni az emlékeztetőket, jegyzeteket. 

Hasznos, ha egy születés- vagy névnapot bekarikázunk a naptárban, így szemet szúr, és nem maradunk le a köszöntésről, de praktikus lehet bejegyezni egy lefoglalt orvosi időpontot, egy színházi előadást, a befizetési határidőket. Erre alkalmas lehet egy asztali vagy fali kalendárium, egy évkönyv, egy határidőnapló, egy mindig kéznél lévő zsebnaptár. Kerülhetnek bele dátumok, közlemények, és közvetlen családtagjainkkal meg is oszthatjuk az időbeosztásunkat, ha látható helyre tesszük. 

Grafománok kedvencei

A billentyűzetek korában lassan elfelejtünk kézzel írni, nehezünkre eshet a betűk megformálása, ezért is lehet jó egy naptár. Vannak, akik szeretik és továbbra is fontosnak tartják a kézírást, amely egyedi. És lehetőséget ad arra, hogy kiéljük a szépérzékünket, hiszen a szépírásnak nagy divatja van napjainkban, sokan hódolnak e szenvedélyüknek. Gyakorolhatjuk kicsiben is, egy-egy rövid bejegyzés formájában a naptárban. Egy határidőnaplóban akár még rajzokat, skicceket is készíthetünk a szöveg mellé, ezzel is kiemelve a mondandónkat, és így akár képeskönyvvé is válhat év végére az egyszerű füzet. 

Dekoratív emlékek

Kedveltek a fényképes, akár egyedileg összeállított naptárak, amelyekben 1-1 héthez vagy hónaphoz a gyerekeinkről, a családunkról, kutyánkról vagy macskánkról készült fotókat helyezhetjük el. Nagyszerű ajándék lehet távol élő szeretteinknek, a nagyszülőknek. De gyönyörködhetünk művészi alkotásokban, így a fali vagy asztali kalendáriumok dekorációként szolgálhatnak. Választhatunk kisebb vagy nagyobb, álló vagy fekvő naptárakat. 

Év végén, következő év elején mindig nagyobb a kereslet a különböző naptárak iránt, sokan keresnek maguknak vagy ajándékba praktikus kellékeket az idő múlásának dokumentálásához.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Hatalmas pusztítást végzett a tűz Csönge mellett

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók.

Dézsi Csaba András valótlanságot terjesztett az Ugytudjuk.hu-val kapcsolatban

Pedig csak a cégjegyzéket kellett volna megnéznie Győr leköszönő polgármesterének.

Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére

Pénteken a Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában lesz erőteljesebb a felhőképződés.

Bíró Attila lett a győri női vízilabdacsapat szakmai igazgatója

A korábbi szövetségi kapitány Bíró Attila lett a női vízilabda ob I/B-ben szereplő Győri VSE szakmai igazgatója.

Bemutatták az új győri gyártású Cupra Terramart

Győrben a tervek szerint naponta 770 járművet gyártanak, ennek 60 százaléka Audi Q3 lesz, 40 százaléka pedig Cupra Terramar.

Egyelőre marad a nyár

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között várható.

Úgy néz ki Dézsi Csaba András kikerült a győri egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumából

1,5 millió forintos érvágás ez a leköszönő győri polgármesternek.

Szombathelyi gázolás szemtanúit keresik

A Rohonci út és a Bartók Béla körút kereszteződésében történt a baleset.

„Unokázós” csalások miatt emeltek vádat Vasban

10 sértettnek közel 47 millió forint kárt okozott a megvádolt nő.

Idős ápoltat lopott meg egy sárvári nő

Közel másfél millió forintot zsákmányolt.

51. évadát kezdi meg a Savaria Szimfonikus Zenekar

Mozaik bérlet, Hollywood Classics, Wagner.

Te gondoltál már a nyugdíjas éveidre?

Bár a hírekben időről időre foglalkoznak a nyugdíjrendszerrel, illetve annak problematikájával, a legtöbb ember addig nem foglalkozik vele, amíg a saját bőrén meg nem érzi a rendszer hátulütőit.

Távozik a holland válogatottól a Győri Audi ETO KC vezetőedzője

Úgy érezte, már nem ő a megfelelő ember a feladatra.

Teljes útlezárás a 87-es főúton

Baleset miatt forgalomkorlátozásra kell számítani Táplánszentkereszt térségében.