Egy naptár praktikus kellék otthonra és az irodába

ugytudjuk.hu 2024-02-19 16:24:49
Bár ma már az okostelefonok, a számítógépek és az okosórák és -karkötők korában számos eszközbe beírhatjuk a legfontosabb teendőinket, az emlékeztetőket, továbbra is a papíralapú naptárak nyújtják a leglátványosabb megoldást.

Az idő múlásának figyelemmel kísérésére megalkotott naptárak valamilyen formában régóta az emberiség részei, noha a ma használt Gergely-naptár csak a 15-16. században jelent meg. Viszont azóta is az életünk része, és ma már többféle formája közül választhatunk.

Sokak álal kedveltek a munka közben mindig kéznél lévő asztali naptárak, otthonainkban pedig jobban szeretjük a fali változatokat, de zsebnaptárak, határidőnaplók is sokak számára szolgálnak emlékeztetőül. Mi mindenre használhatóak? És miért ragaszkodunk még ma is hozzájuk?

Jegyezzük le, hogy ne felejtsük el!

Egy online naptár rendkívül praktikus, hiszen számos eszközön elérhető, amelyek szinkronizálásával ugyanazon e-mail-címmel belépve bárhonnan elérhető, így nem okoz gondot, ha az irodai PC-n jegyezzük be, mert este az okostelefonunkon is meg tudjuk nézni. Persze még ma sem mindenki számára ennyire egyértelmű ennek a használata, illetve sokan jobban szeretik fizikai felületen megjeleníteni, vizualizálni az emlékeztetőket, jegyzeteket. 

Hasznos, ha egy születés- vagy névnapot bekarikázunk a naptárban, így szemet szúr, és nem maradunk le a köszöntésről, de praktikus lehet bejegyezni egy lefoglalt orvosi időpontot, egy színházi előadást, a befizetési határidőket. Erre alkalmas lehet egy asztali vagy fali kalendárium, egy évkönyv, egy határidőnapló, egy mindig kéznél lévő zsebnaptár. Kerülhetnek bele dátumok, közlemények, és közvetlen családtagjainkkal meg is oszthatjuk az időbeosztásunkat, ha látható helyre tesszük. 

Grafománok kedvencei

A billentyűzetek korában lassan elfelejtünk kézzel írni, nehezünkre eshet a betűk megformálása, ezért is lehet jó egy naptár. Vannak, akik szeretik és továbbra is fontosnak tartják a kézírást, amely egyedi. És lehetőséget ad arra, hogy kiéljük a szépérzékünket, hiszen a szépírásnak nagy divatja van napjainkban, sokan hódolnak e szenvedélyüknek. Gyakorolhatjuk kicsiben is, egy-egy rövid bejegyzés formájában a naptárban. Egy határidőnaplóban akár még rajzokat, skicceket is készíthetünk a szöveg mellé, ezzel is kiemelve a mondandónkat, és így akár képeskönyvvé is válhat év végére az egyszerű füzet. 

Dekoratív emlékek

Kedveltek a fényképes, akár egyedileg összeállított naptárak, amelyekben 1-1 héthez vagy hónaphoz a gyerekeinkről, a családunkról, kutyánkról vagy macskánkról készült fotókat helyezhetjük el. Nagyszerű ajándék lehet távol élő szeretteinknek, a nagyszülőknek. De gyönyörködhetünk művészi alkotásokban, így a fali vagy asztali kalendáriumok dekorációként szolgálhatnak. Választhatunk kisebb vagy nagyobb, álló vagy fekvő naptárakat. 

Év végén, következő év elején mindig nagyobb a kereslet a különböző naptárak iránt, sokan keresnek maguknak vagy ajándékba praktikus kellékeket az idő múlásának dokumentálásához.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.