Egy naptár praktikus kellék otthonra és az irodába

ugytudjuk.hu 2024-02-19 16:24:49
Bár ma már az okostelefonok, a számítógépek és az okosórák és -karkötők korában számos eszközbe beírhatjuk a legfontosabb teendőinket, az emlékeztetőket, továbbra is a papíralapú naptárak nyújtják a leglátványosabb megoldást.

Az idő múlásának figyelemmel kísérésére megalkotott naptárak valamilyen formában régóta az emberiség részei, noha a ma használt Gergely-naptár csak a 15-16. században jelent meg. Viszont azóta is az életünk része, és ma már többféle formája közül választhatunk.

Sokak álal kedveltek a munka közben mindig kéznél lévő asztali naptárak, otthonainkban pedig jobban szeretjük a fali változatokat, de zsebnaptárak, határidőnaplók is sokak számára szolgálnak emlékeztetőül. Mi mindenre használhatóak? És miért ragaszkodunk még ma is hozzájuk?

Jegyezzük le, hogy ne felejtsük el!

Egy online naptár rendkívül praktikus, hiszen számos eszközön elérhető, amelyek szinkronizálásával ugyanazon e-mail-címmel belépve bárhonnan elérhető, így nem okoz gondot, ha az irodai PC-n jegyezzük be, mert este az okostelefonunkon is meg tudjuk nézni. Persze még ma sem mindenki számára ennyire egyértelmű ennek a használata, illetve sokan jobban szeretik fizikai felületen megjeleníteni, vizualizálni az emlékeztetőket, jegyzeteket. 

Hasznos, ha egy születés- vagy névnapot bekarikázunk a naptárban, így szemet szúr, és nem maradunk le a köszöntésről, de praktikus lehet bejegyezni egy lefoglalt orvosi időpontot, egy színházi előadást, a befizetési határidőket. Erre alkalmas lehet egy asztali vagy fali kalendárium, egy évkönyv, egy határidőnapló, egy mindig kéznél lévő zsebnaptár. Kerülhetnek bele dátumok, közlemények, és közvetlen családtagjainkkal meg is oszthatjuk az időbeosztásunkat, ha látható helyre tesszük. 

Grafománok kedvencei

A billentyűzetek korában lassan elfelejtünk kézzel írni, nehezünkre eshet a betűk megformálása, ezért is lehet jó egy naptár. Vannak, akik szeretik és továbbra is fontosnak tartják a kézírást, amely egyedi. És lehetőséget ad arra, hogy kiéljük a szépérzékünket, hiszen a szépírásnak nagy divatja van napjainkban, sokan hódolnak e szenvedélyüknek. Gyakorolhatjuk kicsiben is, egy-egy rövid bejegyzés formájában a naptárban. Egy határidőnaplóban akár még rajzokat, skicceket is készíthetünk a szöveg mellé, ezzel is kiemelve a mondandónkat, és így akár képeskönyvvé is válhat év végére az egyszerű füzet. 

Dekoratív emlékek

Kedveltek a fényképes, akár egyedileg összeállított naptárak, amelyekben 1-1 héthez vagy hónaphoz a gyerekeinkről, a családunkról, kutyánkról vagy macskánkról készült fotókat helyezhetjük el. Nagyszerű ajándék lehet távol élő szeretteinknek, a nagyszülőknek. De gyönyörködhetünk művészi alkotásokban, így a fali vagy asztali kalendáriumok dekorációként szolgálhatnak. Választhatunk kisebb vagy nagyobb, álló vagy fekvő naptárakat. 

Év végén, következő év elején mindig nagyobb a kereslet a különböző naptárak iránt, sokan keresnek maguknak vagy ajándékba praktikus kellékeket az idő múlásának dokumentálásához.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek.