Koczka: Hende Csaba egy politikai pilótajátékot űz Szombathelyen

Farkas Bazsi 2024-02-16 18:37:00
A Pro Savaria önkormányzati képviselője szerint a helyi Fidesz éppen úgy működik, mint egy pilótajáték, mindig a régóta bent lévők járnak legjobban.

Politikai pilótajátékot űz Szombathelyen Hende Csaba - ezzel a témával tartott ma sajtótájékoztatót Koczka Tibor (Pro Savaria) önkormányzati képviselő. A politikus elmondta, hogy a kormánypárt helyben úgy működik, hogy a piramis csúcsán lévők, mint például Hende csakis jól járnak folyamatosan, az új belépők pedig, akik a piramis aljára kerülnek, ők azok akik, mindig, hónapról hónapra cserélődnek és változnak.

A frissen bejelentett jelöltek között senki nincsen, aki 5 évvel ezelőtt indult volna és nem jutott be a közgyűlésbe. Hende Csaba ismét azzal a céllal indul neki a választásnak, hogy meg kell újítani a szombathelyi Fideszt. Éppen ez történt 10 évvel ezelőtt is, amikor azzal keresett meg, hogy szüksége van megújításhoz a tapasztalatomra. Balek voltam, bedőltem. Aztán az első frakcióülésen kiderült, hogy arra kellünk, hogy végrehajtsuk Hende vagy a központ utasításait - mondta Koczka.

A képviselő emlékeztetett, hogy 1998 és 2002 között volt az utolsó olyan polgármester, akit a Fidesz indított és a párt tagja is volt. Szabó Gábor után Molnár Miklós, Puskás Tivadar, Balázsy Péter és most Lenkai Nóra sem tagja a pártnak.

Koczka kifejtette, hogy a Fidesz polgármester-jelölti castingján Illés Károly (Fidesz-KDNP), Melega Miklós (Fidesz-KDNP), Horváth Bianka és Lenkai Nóra is szóba került. Végül a politikai tapasztalattal semmilyen formában nem rendelkező Lenkaira esett a választás.

Lenkai egy bizottsági ülésen kijelentette, hogy nem kíván politikus lenni, nagyon jól érzi magát az egyetemen, ezzel pedig hazugságba keveredett. Koczka azt a tanácsot adta Lenkainak, hogy a politikában soha nincsen olyan, hogy soha.

Hende pedig végül 30 bátor ember mögé bújva kérte fel Lenkait arra, hogy legyen polgármester-jelölt - összegzett Koczka.

A Pro Savaria képviselője azzal zárt, hogy felszólította Lenkait, hogy függessze fel munkáját az egyetemen és koncentráljon a jelölti feladatokra. Hiszen jelen helyzetben összekeveredik a politikai és az egyetemi szerepe. 

Koczka emlékeztetett, hogy 130 millió forinttal támogatja minden évben a szombathelyi önkormányzat az ELTE szombathelyi kampuszát. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek.