Az LMP feljelentést tesz a SungEel akkumulátorfeldolgozó gyárában történtek ügyében

Pintér Bence 2024-02-15 14:45:31
A nikkel levegőben mért koncentrációja esetében a határérték kétezerszeresét mérték.

Az LMP feljelentést tesz a dél-koreai SungEel cég egyik akkumulátorhulladék feldolgozó üzemében készült videón látható újabb, feltételezhető jogszabálysértés ügyében.

Keresztes László Lóránt, az Országgyűlés fenntartható bizottságának LMP-s elnöke csütörtöki, online is követhető sajtótájékoztatóján szóvá tette, hogy a cég magyarországi üzemeiben jelentős károsanyag-határtúllépéseket mértek, s a sorozatos jogsértésen ért cég most olyan magyar állampolgárokat fenyegetett meg, akik azért küzdenek, hogy a lakókörnyezetüket megvédjék.

Az atlatszo.hu portál peres úton megszerzett információira hivatkozva kiemelte: többször is rákkeltő anyagok veszélyeztették a munkavállalókat, és bizonyos esetekben a kötelező orvosi vizsgálatok is elmaradtak. Ezeket a jogsértéseket többszöri vizsgálat után sem orvosolták – jegyezte meg.

Kitért arra is, hogy az egyik üzemben a nikkel levegőben mért koncentrációja esetében a határérték kétezerszeresét mérték, s erre az üzemre mondta korábban a kormányhivatal: nem lesz jelentős környezeti hatása a működésének, ezért környezetvédelmi engedély sem szükséges.

Említett egy másik példát is, az egyik akkumulátorhulladék-feldolgozó üzem zárt rendszerű darálójának szabálytalan működéséről, ami jelentős mennyiségű károsanyag felszabadulását eredményezte. Az erről szóló videó nyilvánosságra kerülése után a cég civil érdekvédőt fenyegetett meg – mondta Keresztes László Lóránt, aki mindezt felháborítónak tartja.

Az LMP szerint az nem szuverenitásvédelem, hanem a nemzeti érdekek elárulása, ha milliárdokkal olyan cégeket támogatnak, amelyek a munkavállalók biztonságát, egészségét veszélyeztetik, szennyezik a környezetet és magyar törvényeket sorozatosan semmibe veszik. Az ellenzéki párt azt követeli a kormánytól, hogy ne csak a szavak szintjén, hanem a tetteiben is álljon ki az emberek érdekei mellett, ne tartsanak vissza információkat, s elvárják azt is, hogy a munkavállalók egészségét veszélyeztető eseményeknél a személyes felelősségre vonás se maradjon el – közölte.

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is