Melyik napelem passzol a legjobban a rendszerhez?

ugytudjuk.hu 2024-02-13 12:40:18
Aki napelemes rendszert szeretne ma telepíteni, annak bizony rengeteg változót kell szem előtt tartania és szempontot mérlegelnie, hogy a végeredmény a lehető legtökéletesebb lehessen.

Ám azért ma már sokkal egyszerűbb dolga is van azoknak, akik ilyen fenntartható módon szeretnék az energiatermelést megoldani. Mert a kínálat egyre csak bővül, a tapasztalat is ezzel egyenes arányban gazdagodik. Azért a bőséges kínálat között is el lehet igazodni, ha van hozzá kellő szakértői támogatás.

Az egyes napelemek összevetése

A Wagner Solar Hungária napelem panelek összehasonlító oldalán nagyon részletes ismertetőt találhatsz. Az információk pedig rengeteg támogatást nyújtanak ahhoz, hogy a legtökéletesebb és leginkább a te lehetőségeidhez és igényeidhez illeszkedő megoldást tudd majd megvalósítani.

Vannak például az úgynevezett “szívós napelemek”. Nem, ne gondolj arra, hogy azért hívják ezeket így, mert sok borsot törnének a felhasználók orra alá! Ellenkezőleg, a Solarwatt cég Drezdában gyártott üveg-üveg technológiával készülő új generációs napelemei sokkal nagyobb teherbírásúak, mint az elődeik. Ezek a prémium árkategóriás elemek abban az esetben jelentenek jó megoldást, ha valaki hosszabb megtérülési időszakban gondolkodik.

Sok típus

Ma már léteznek “alkalmazkodó napelemek” is. Értsd ezt úgy, hogy ezek a remek termékek nem csupán a szó fizikai értelmében rugalmasak, hanem még az adott körülményekhez és az időjárási viszontagságokhoz is. A Hyundai zsindely, azaz shingled technológiás napelemei számára a magas só- vagy páratartalom, az erős UV-sugárzás sem jelent ám gondot. A részleges árnyékoltság esetén például csak az árnyékkal érintett cellasora „kapcsol le”. Emiatt pedig sokkal nagyobb felület maradhat benne a termelésben a többi technológiához viszonyítva.

A “közvetlen napelemek” pedig amellett, hogy klasszikusan a napból közvetlenül érkező sugarakból termelnek energiát, még a cellákon áthaladó és a környezetből visszaverődő fényt is képesek hasznosítani. A Solarwatt részben áttetsző üveg-üveg panelje ilyen. Ezekkel a napelemekkel aztán a kevésbé előnyös fényviszonyokból is a legtöbbet lehet kihozni.

Hogy szép is legyen

Többeket az riaszt vissza a napelemek telepítésétől, hogy a szép tetőburkolaton azok nem mutatnak jól. De nekik is van már jó megoldás. Elegáns napelemek jelentek meg a piacon, amelyekkel úgy lehet a napból energiát nyerni, hogy az nem megy az esztétika rovására. A Hyundai Full Black napelem zsindelyes terméke egyszínű köntösben került piacra. Ám a szépség a teljesítményt lerontja egy kicsit. Az biztos azonban, hogy a sötét tetőn remekül mutat, és hozza a zsindelyes napelemek minden előnyét, s még védve is van a veszélyes túlmelegedéstől.

Ha napelemet keresel, akkor a Wagner Solar Hungária szakértelmére mindig bátran hagyatkozhatsz. Nézz körül gazdag kínálatukban, és használd a napelem kalkulátort is!

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.

19 fa menekült meg Szombathelyen a kivágástól

És még így is elkészül a csapadékelvezető az Erdei Iskola úton.

Másodfokon is elítélték a betegektől plusz pénzt beszedő Vas megyei orvost

A vádlott a rokonoktól összesen 4 millió 53 ezer 707 forintot kapott.

Milyenek a tökéletes, ünnepi eseményekhez illő bankettbútorok?

A rendezvényhelyszínek tulajdonosai, üzemeltetői számára komoly fejtörést okoz, hogy milyen konferenciabútorokat szerezzenek be, amelyek minden igényt kielégítenek, és a hétköznapiak mellett díszes eseményekre is megfelelőek lehetnek. 

Parkoló autókat tört egy részeg sofőr Szombathelyen

Két napra rá - ekkor már jogsi nélkül - megint részegen vezetett.

A körzeti megbízottat hívogatta a Győr-Moson-Sopron megyei fiatalkorú zaklató

A telefonba egyetlen esetben szólt bele, közölve, hogy „még nem tudod, kivel kezdtél ki, meglesz még ennek a következménye.”

Törzsvendégnek lenni kiváltság!

Utazni, kiszakadni a megszokott mókuskerékből alapvetően csodálatos élmény, de mégiscsak megnyugtatóbb, ha a szálláshely, ahol ritka pihenőidőt tölti, régi ismerősként fogadja.

Vádat emeltek a szombathelyi Fő téren garázdálkodó fiatal fiúval szemben

Gyermekkorú társaival együtt bántalmazott egy kiskorú sértettet.