Melyik napelem passzol a legjobban a rendszerhez?

ugytudjuk.hu 2024-02-13 12:40:18
Aki napelemes rendszert szeretne ma telepíteni, annak bizony rengeteg változót kell szem előtt tartania és szempontot mérlegelnie, hogy a végeredmény a lehető legtökéletesebb lehessen.

Ám azért ma már sokkal egyszerűbb dolga is van azoknak, akik ilyen fenntartható módon szeretnék az energiatermelést megoldani. Mert a kínálat egyre csak bővül, a tapasztalat is ezzel egyenes arányban gazdagodik. Azért a bőséges kínálat között is el lehet igazodni, ha van hozzá kellő szakértői támogatás.

Az egyes napelemek összevetése

A Wagner Solar Hungária napelem panelek összehasonlító oldalán nagyon részletes ismertetőt találhatsz. Az információk pedig rengeteg támogatást nyújtanak ahhoz, hogy a legtökéletesebb és leginkább a te lehetőségeidhez és igényeidhez illeszkedő megoldást tudd majd megvalósítani.

Vannak például az úgynevezett “szívós napelemek”. Nem, ne gondolj arra, hogy azért hívják ezeket így, mert sok borsot törnének a felhasználók orra alá! Ellenkezőleg, a Solarwatt cég Drezdában gyártott üveg-üveg technológiával készülő új generációs napelemei sokkal nagyobb teherbírásúak, mint az elődeik. Ezek a prémium árkategóriás elemek abban az esetben jelentenek jó megoldást, ha valaki hosszabb megtérülési időszakban gondolkodik.

Sok típus

Ma már léteznek “alkalmazkodó napelemek” is. Értsd ezt úgy, hogy ezek a remek termékek nem csupán a szó fizikai értelmében rugalmasak, hanem még az adott körülményekhez és az időjárási viszontagságokhoz is. A Hyundai zsindely, azaz shingled technológiás napelemei számára a magas só- vagy páratartalom, az erős UV-sugárzás sem jelent ám gondot. A részleges árnyékoltság esetén például csak az árnyékkal érintett cellasora „kapcsol le”. Emiatt pedig sokkal nagyobb felület maradhat benne a termelésben a többi technológiához viszonyítva.

A “közvetlen napelemek” pedig amellett, hogy klasszikusan a napból közvetlenül érkező sugarakból termelnek energiát, még a cellákon áthaladó és a környezetből visszaverődő fényt is képesek hasznosítani. A Solarwatt részben áttetsző üveg-üveg panelje ilyen. Ezekkel a napelemekkel aztán a kevésbé előnyös fényviszonyokból is a legtöbbet lehet kihozni.

Hogy szép is legyen

Többeket az riaszt vissza a napelemek telepítésétől, hogy a szép tetőburkolaton azok nem mutatnak jól. De nekik is van már jó megoldás. Elegáns napelemek jelentek meg a piacon, amelyekkel úgy lehet a napból energiát nyerni, hogy az nem megy az esztétika rovására. A Hyundai Full Black napelem zsindelyes terméke egyszínű köntösben került piacra. Ám a szépség a teljesítményt lerontja egy kicsit. Az biztos azonban, hogy a sötét tetőn remekül mutat, és hozza a zsindelyes napelemek minden előnyét, s még védve is van a veszélyes túlmelegedéstől.

Ha napelemet keresel, akkor a Wagner Solar Hungária szakértelmére mindig bátran hagyatkozhatsz. Nézz körül gazdag kínálatukban, és használd a napelem kalkulátort is!

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.