Ungár Péter: Novák Katalinnak és Varga Juditnak politikai értelemben végük van

Farkas Bazsi 2024-02-09 07:54:00
Az LMP társelnöke Facebook-posztban reagált Orbán Viktor bejelentésére.

Tegnap videóban tett bejelentést Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, és mondta el, hogy a pedofil-ügy miatt szigorítani fogják az alaptörvényt. A bejelentés után Ungár Péter, az LMP társelnöke Facebook-posztban reagált:

Orbán Viktor a kegyelmi ügy kirobbanása után szűk egy héttel ma megszólalt, és Alaptörvény módosítást kezdeményezett, melynek értelmében pedofil bűnözők nem kaphatnak kegyelmet a továbbiakban. Persze látnunk kell a konkrét szöveget, de az LMP elvi szinten támogatni tudja a javaslatot. De. 

Egyrészt ez az áldozatoknak semmilyen megnyugvást nem hoz, tehát legfeljebb részmegoldás. A történet úgy lesz kerek, ha Novák Katalin és Varga Judit elmagyarázzák végre miért történt meg ez, és miután ezt megtették benyújtják a lemondásukat. Én arra számítok, hogy ez meg is fog történni. Nem azért, mert bárki ezt mondja, hanem azért, mert Orbán Viktor mondatai alapján ők nem kaptak kegyelmet, politikai értelemben végük van.

De van még egy tanulsága ennek az egész történetnek, főleg azoknak a magyaroknak a számára, akik a jelenlegi kormányt támogatják, mert valójában itt őket verték át. Mert ez az egész történet azt mutatja meg nagyon pontosan, hogy az ő értékeik sem számítanak. A Fidesz nem azért beszélt arról tavaly ősszel, hogy Európa legszigorúbb gyermekvédelmi törvényét fogják benyújtani, mert fontos nekik ez az ügy. Amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a törvényt végül soha nem nyújtották be, mert a kommunikációs terv máshogy alakult.
A gyermekvédelem ügyében semmi sem akadályozta volna meg a kormánypártokat, hogy széles társadalmi konszenzust teremtsenek, mégis az egész gyermekvédelem semmi más nem volt a kormány számára, mint egy olcsó politikai termék. A világ egy szörnyű, veszélyes hely, és aki ezt kihasználja és a legvédtelenebbekkel szemben követ el bűncselekményeket a legsúlyosabb büntetést érdemli. Ez egy fontosabb dolog, mint hogy mivel lehet pártpolitikai hasznot húzni.

Legyünk őszinték egymással, Novák Katalin vagy Varga Judit nem azért kerültek pozícióba, mert alkalmasak annak a betöltésére, hanem azért, mert nem jelentettek veszélyt Orbán Viktor hatalmára, és sok követőjük van a közösségi médiában. Orbán Viktor pedig azért nem szólalt meg már a botrány másnapján, mert nem elvi, hanem pragmatikus döntést akart hozni. Mert azt belátni, hogy itt többen súlyosan hibáztak nem egy hétig, hanem kettő percig tartott volna.

Ez a mostani botrány nem a betegség, hanem a tünet. Rendkívül súlyos, embereknek elviselhetetlen fájdalmat okozó tünet. De a betegség az, hogy olyanok vezetik ezt az országok, akik már semmit sem gondolnak komolyan, akik a hatalmat nem töltik ki semmivel, és minden, amit mondanak, csak szlogen.

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban.

Szólj hozzá!

Megújulhat a Sokorópátkai út Győr-Ménfőcsanakon

Állami kezelésű az út, de az önkormányzat is beszáll a felújításába.

Ungár Péter: Donáth Anna az Európai Gyermekvédelmi Hatóság létrehozásnak mozgalmával megvezeti a választókat

Az LMP parlamenti képviselője arról ír, hogy a gyermekvédelmet Magyarországon rendbe tenni jelenleg csak az Orbán-kormány tudja.

Kellemes tavaszi idővel indul a hét

A déli, délkeleti szelet csak néhol kísérik élénk lökések.

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.