A Jobbik-Konzervatívok Róna Pétert kérte fel az európai parlamenti választási lista vezetésére

Farkas Bazsi 2024-02-09 16:50:32
A párt meggyőződése, hogy Róna az Európai Parlament képviselőjeként sokat tehet hazánk mélyponton lévő nemzetközi helyzetének javításáért.

Róna Péter nemzetközi hírű közgazdász, és azon túl, hogy osztja politikai közösségünk konzervatív értékeit, sokat tehet hazánk nemzetközi megítélésének javításáért, amely az Orbán-kormány tevékenységének köszönhetően drámaian megromlott. Az Orbán vezette Fidesz Magyarország ezeréves történelmi hagyományait megtagadva ki akarja vezetni hazánkat a nyugati demokráciák szövetségi rendszeréből, EU-s és észak-atlanti szövetségeseinket elárulva az orosz agresszió és a terjeszkedő kínai imperializmus kiszolgálója lett. Ez a külpolitika hazánk súlyos elszigetelődéséhez vezetett, elvesztettük erkölcsi hitelünket és érdekérvényesítő képességünket. Gazdaságunk hanyatlik, amit jól mutat, hogy szakembereink és fiataljaink százezrei hagyják el szülőföldjüket, valamint a születések száma is rekordalacsony. A fogyó népességet Orbánék külföldiek betelepítésével akarják pótolni - írja szerkesztőségünkhöz juttatott közleményében a párt.

Az EU-s fejlesztési forrásokhoz nem jutunk hozzá, mivel azok a nemzeti vagyon nagy részével együtt az Orbán-klientúrához kerülnek. Általános a korrupció és a pazarlás. Az állam eladósodása az egekben, az infláció nálunk a legmagasabb az EU-ban, az életszínvonal és a bérek viszont a legalacsonyabbak. Az elhibázott gazdaság-, pénzügyi és monetáris politika mellett az Orbán-kormány fejlesztéspolitikája – amely érdekében korlátozzák a munkavállalói jogokat és a környezetvédelmi előírásokat – külföldi érdekeket szolgál és azt eredményezi, hogy a magyar gazdaság visszafordíthatatlanul elkanyarodik a fejlett világ gazdaságaitól, csökken a termelékenysége és versenyképessége.

Európában páratlan módon korlátozzák a szólás- és sajtószabadságot, az akadémiai és művészeti szabadságot és autonómiát, a civil szervezetek tevékenységét. Ebben a súlyos nemzetközi helyzetben vállalta el Róna professzor európai parlamenti listánk vezetését. Róna Péter európai ismertséggel bír, kiterjedt kapcsolatai vannak a nemzetközi üzleti és akadémiai világban, és évtizedek óta kapcsolatban áll az európai politika alakítóival. Személye a biztosíték arra, hogy olyan ember fog képviselni bennünket, aki mindig ápolta 1956 eszményét, igaz magyar és igazi európai.

Meggyőződésünk, hogy Róna Péter az Európai Parlament képviselőjeként sokat tehet hazánk mélyponton lévő nemzetközi helyzetének javításáért és annak bemutatásáért, hogy a magyar nép nem azonos Orbánékkal. Ugyanezen meggyőződésünkből javasoltuk Róna professzort 2022-ben az ellenzék közös köztársaságielnök-jelöltjének, amelyért most felkértük EP-listánk vezetésére  - zár így a párt közleménye.

Szólj hozzá!

Megújulhat a Sokorópátkai út Győr-Ménfőcsanakon

Állami kezelésű az út, de az önkormányzat is beszáll a felújításába.

Ungár Péter: Donáth Anna az Európai Gyermekvédelmi Hatóság létrehozásnak mozgalmával megvezeti a választókat

Az LMP parlamenti képviselője arról ír, hogy a gyermekvédelmet Magyarországon rendbe tenni jelenleg csak az Orbán-kormány tudja.

Kellemes tavaszi idővel indul a hét

A déli, délkeleti szelet csak néhol kísérik élénk lökések.

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.