A Jobbik-Konzervatívok Róna Pétert kérte fel az európai parlamenti választási lista vezetésére

Farkas Bazsi 2024-02-09 16:50:32
A párt meggyőződése, hogy Róna az Európai Parlament képviselőjeként sokat tehet hazánk mélyponton lévő nemzetközi helyzetének javításáért.

Róna Péter nemzetközi hírű közgazdász, és azon túl, hogy osztja politikai közösségünk konzervatív értékeit, sokat tehet hazánk nemzetközi megítélésének javításáért, amely az Orbán-kormány tevékenységének köszönhetően drámaian megromlott. Az Orbán vezette Fidesz Magyarország ezeréves történelmi hagyományait megtagadva ki akarja vezetni hazánkat a nyugati demokráciák szövetségi rendszeréből, EU-s és észak-atlanti szövetségeseinket elárulva az orosz agresszió és a terjeszkedő kínai imperializmus kiszolgálója lett. Ez a külpolitika hazánk súlyos elszigetelődéséhez vezetett, elvesztettük erkölcsi hitelünket és érdekérvényesítő képességünket. Gazdaságunk hanyatlik, amit jól mutat, hogy szakembereink és fiataljaink százezrei hagyják el szülőföldjüket, valamint a születések száma is rekordalacsony. A fogyó népességet Orbánék külföldiek betelepítésével akarják pótolni - írja szerkesztőségünkhöz juttatott közleményében a párt.

Az EU-s fejlesztési forrásokhoz nem jutunk hozzá, mivel azok a nemzeti vagyon nagy részével együtt az Orbán-klientúrához kerülnek. Általános a korrupció és a pazarlás. Az állam eladósodása az egekben, az infláció nálunk a legmagasabb az EU-ban, az életszínvonal és a bérek viszont a legalacsonyabbak. Az elhibázott gazdaság-, pénzügyi és monetáris politika mellett az Orbán-kormány fejlesztéspolitikája – amely érdekében korlátozzák a munkavállalói jogokat és a környezetvédelmi előírásokat – külföldi érdekeket szolgál és azt eredményezi, hogy a magyar gazdaság visszafordíthatatlanul elkanyarodik a fejlett világ gazdaságaitól, csökken a termelékenysége és versenyképessége.

Európában páratlan módon korlátozzák a szólás- és sajtószabadságot, az akadémiai és művészeti szabadságot és autonómiát, a civil szervezetek tevékenységét. Ebben a súlyos nemzetközi helyzetben vállalta el Róna professzor európai parlamenti listánk vezetését. Róna Péter európai ismertséggel bír, kiterjedt kapcsolatai vannak a nemzetközi üzleti és akadémiai világban, és évtizedek óta kapcsolatban áll az európai politika alakítóival. Személye a biztosíték arra, hogy olyan ember fog képviselni bennünket, aki mindig ápolta 1956 eszményét, igaz magyar és igazi európai.

Meggyőződésünk, hogy Róna Péter az Európai Parlament képviselőjeként sokat tehet hazánk mélyponton lévő nemzetközi helyzetének javításáért és annak bemutatásáért, hogy a magyar nép nem azonos Orbánékkal. Ugyanezen meggyőződésünkből javasoltuk Róna professzort 2022-ben az ellenzék közös köztársaságielnök-jelöltjének, amelyért most felkértük EP-listánk vezetésére  - zár így a párt közleménye.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.