Kanász-Nagy Máté az LMP XIII. kerületi zöld polgármesterjelöltje

Farkas Bazsi 2024-02-06 20:34:20
Önállóan indul a kerületben a zöld párt.

Önállóan indul az önkormányzati választáson az LMP a főváros XIII. kerületében, az LMP polgármesterjelöltje Kanász-Nagy Máté országgyűlési frakcióvezető-helyettes lesz.

Ungár Péter társelnök kedden, online is követhető sajtótájékoztatón kiemelte: az LMP az önkormányzati választási kampányban az emberek legszűkebb lakókörnyezetét érintő témákat helyezi a középpontba.

Számos olyan önkormányzati vezető van, aki nagyon régóta tölti be a hivatalát és aki már nem feltétlenül a legalkalmasabb erre a pozícióra, ezért az LMP alternatívát, modern megoldást kínál a XIII. kerületiek számára Kanász-Nagy Máté személyében. Olyan zöld polgármesterre van szükség, aki a kerület egészével foglalkozik, azon részeivel is, amelyek eddig kisebb figyelmet kaptak.

Kanász-Nagy Máté közölte: elfogadja a felkérést, és olyan kampányt szeretne folytatni, ami megadja a kerületiek számára a választás lehetőségét. Van zöld út, zöld politika, amire szavazhatnak. Kiállt a zöld felületek megvédése, fejlesztése, az újabb parkosítás mellett.
Meg kell védeni a kerületet a folyamatos és agresszív lakópark-építkezésektől. Ezzel összefüggésben az LMP elutasítja, hogy felhőkarcolókat, újabb nagyobbnál nagyobb plázákat építsenek Budapest közepére, Angyalföld mellé. Óriási mind a fővárosi, mind a kerületi vezetés felelőssége abban, hogy a maxi-Dubaj beruházás milyen formában valósul majd meg.

Olyan házszigetelési programra van szükség a kerületben, amely a valódi rezsivédelmet szolgálja; rendezni kell a parkolási helyzetet, és az ipari műemlékvédelemmel is foglalkozni kell - írja közleményben a párt. 

Szólj hozzá!

Megújulhat a Sokorópátkai út Győr-Ménfőcsanakon

Állami kezelésű az út, de az önkormányzat is beszáll a felújításába.

Ungár Péter: Donáth Anna az Európai Gyermekvédelmi Hatóság létrehozásnak mozgalmával megvezeti a választókat

Az LMP parlamenti képviselője arról ír, hogy a gyermekvédelmet Magyarországon rendbe tenni jelenleg csak az Orbán-kormány tudja.

Kellemes tavaszi idővel indul a hét

A déli, délkeleti szelet csak néhol kísérik élénk lökések.

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.