Mától február végéig torlódásra és lezárásokra kell készülni Szombathelyen a Bocskai István körút környékén

Farkas Bazsi 2024-02-05 18:29:15
Szennyvízcsatornát kell cserélni.

A VASIVÍZ ZRt. tájékoztatása szerint a Bocskai István körút és a Losonc utca kereszteződésében szennyvízcsatorna rekonstrukciós munkákat végeznek 2024. február 5. – február 29. között, mely során forgalomkorlátozásra és útlezárásra kell számítani az arra közlekedőknek, amely a buszközlekedést is érinti.  

A feladat elvégzése két ütemben történik:

I. ütemben február 5-től február 12-ig a Vörösmarty utca - Bocskai körút közötti zöldterületen folynak a munkálatok. Ezen időszak alatt a Vörösmarty Mihály utcában, a Bocskai István körúton és a 11-es Huszár úton sebességkorlátozások lesznek érvényben, valamint útszűkületre kell számítani.

A II. ütemben, előreláthatólag február 12-től február 29-ig a Bocskai körúton és a Losonc utcában folytatódik a szennyvízcsatorna rekonstrukció mintegy 80 fm hosszúságban. A csatorna 3 méter mélyen van, ezért szükséges a teljes útszakasz lezárása. A Losonc utca a munkálatok idejére ideiglenesen kétirányúsításra kerül és zsákutcává alakul.

A Szombathelyi Neumann János Általános Iskolába és a Szombathelyi Donászy Magda Óvodába érkezők parkolását Szombathely MJV Önkormányzata a 11-es Huszár úti laktanya udvarán kordonokkal körbezárva ideiglenes parkoló kialakításával segíti.

A Vörösmarty utca - Horváth Boldizsár körút -  11-es Huszár úti körforgalomban, valamint a Márkus Emília utcában további forgalomkorlátozásokra, forgalmirend változásokra kell számítani.

Az útlezárások miatt a buszközlekedés a Vasútállomás irányából a Bocskai István körút helyett várhatóan a Semmelweis Ignác és a Vörösmarty Mihály utcákon keresztül valósul meg, ahol egy ideiglenes megállóhely kialakítására is sor kerül. A Horváth Boldizsár körút és a 11-es Huszár út felől érkező járatok a Márkus Emília utca felé közlekednek majd, ahol szintén ideiglenes megállóhelyet alakítanak ki. Erről bővebb tájékoztatás a Blaguss Agora Hungary Kft. közleményében /https://blaguss-szombathely.hu/ olvasható. 

Az ideiglenes parkoló, valamint az ideiglenes buszmegállók elhelyezését a térkép szemlélteti.

Szólj hozzá!

Megújulhat a Sokorópátkai út Győr-Ménfőcsanakon

Állami kezelésű az út, de az önkormányzat is beszáll a felújításába.

Ungár Péter: Donáth Anna az Európai Gyermekvédelmi Hatóság létrehozásnak mozgalmával megvezeti a választókat

Az LMP parlamenti képviselője arról ír, hogy a gyermekvédelmet Magyarországon rendbe tenni jelenleg csak az Orbán-kormány tudja.

Kellemes tavaszi idővel indul a hét

A déli, délkeleti szelet csak néhol kísérik élénk lökések.

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.