LMP: valódi egyeztetésre van szükség a fővárosi tömegközlekedés menetrendjéről

Farkas Bazsi 2024-01-26 12:50:58
A járatritkítási csomag körül kialakult botrány úgy látszik "szerencsére véget ért", Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy visszavonja az intézkedést.

Az LMP szerint valódi egyeztetésre van szükség az utasokkal, a civil szervezetekkel és a kerületek vezetésével a budapesti tömegközlekedés menetrendjéről.

Gál József, az ellenzéki párt szóvivője pénteki, online is követhető sajtótájékoztatóján azt mondta: a január 19-e óta tartó, a járatritkítási csomag körül kialakult botrány úgy látszik "szerencsére véget ért", Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy visszavonja az intézkedést.

Az LMP üdvözli a főpolgármester döntését, értékelésük szerint ez volt az egyetlen helyes és jó megoldás a kialakult botrányra. Gál József örömét fejezte ki, hogy Karácsony Gergely az LMP és a civilek nyomására elfogadta a járatritkítás visszavonásáról szóló javaslatot.

Az ellenzéki párt szóvivője utalt a 2019-ben meghirdetett fővárosi klímavészhelyzetre és rámutatott: az egyetlen zöldmegoldás nem a járatok ritkítása, hanem épp azok sűrítése és kedvező menetrend kialakítása lenne.

Azt is szeretnék elérni, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által hivatkozott mérési adatok kerüljenek nyilvánosságra jelenleg és a jövőben is, ahogy az abból készült elemzések is - mondta.

A politikus reagált arra is, hogy Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója sajtóhírek szerint egy háttérbeszélgetésen azt mondta: az utasokat a járatritkításról szóló társadalmi egyeztetésbe nehéz lett volna bevonni, mert "az olyan, mintha hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele".

Gál József szerint a vezérigazgatónak távoznia kell a posztjáról.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.