Utak és járdák újultak meg, gyalogátkelőhelyek létesültek Szombathely Kámon-Herény-Minerva városrészében

Farkas Bazsi 2024-01-23 18:12:00
Fél éve bízták meg László Győző alpolgármestert a körzet menedzselésével. A politikus most számolt be az eredményekről.

Úgy látom, hogy segítségre van szüksége, ezért ki fogom jelölni László Győző alpolgármester urat, hogy ő járja körbe ezt a témát, ennek az útfelújításnak a kapcsán tegyen nekem javaslatot ezzel kapcsolatban, és majd meglátjuk, hogy ő el tudja-e ezt intézni vagy sem. Ha mindez sikerül, akkor valószínűleg tényleg Önt, mint képviselőt fogják minősíteni a lakók - ez volt az a kijelentés, amivel 2023 júniusában a közgyűlés alatt Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester kijelölte László Győző (Éljen Szombathely!) alpolgármestert a Kámon-Herény-Minerva városrész menedzserének.

A történetnek annyi előzménye volt, hogy a körzet választott önkormányzati képviselője Horváth Gábor (Fidesz-KDNP) már korábban is, és ezen a közgyűlésen is azt szajkózta, hogy bár többször kérte, levelezte, utasította a hivatalt mégsem történt semmi a szükségszerű utca felújításokkal. Leginkább a Rumi Rajki István utca állapotát kifogásolta a képviselő.

Horváth egyébként ellentmondásba keveredett saját magával, hiszen a 2023-as költségvetést úgy szavazta meg, hogy abban nem szerepelt a egyetlen olyan utca felújításának költsége sem, amit később a városvezetéstől követelt.

Ha Önnek ennyi baja van velünk, akkor miért szavazta meg a város költségvetését legutóbb? Amiben pontosan megvan, hogy mire költünk, mire nem. Ezek az utcák ilyen módon nem voltak benne, Ön meg mégis megszavazta. Azaz egyetértett velünk, hogy a mi közös pénzünket mire költsük. Nem támogatta azt külön, hogy az Ön körzetére fordítsuk. Én úgy gondolom, hogy egy képviselőnek rengeteg fajta terület van, amin dolgozik, és vannak, akik igen komolyan veszik a munkájukat, és el is érik az eredményt, és van, aki nem. Én úgy látom, hogy Ön az utóbbi kategóriába tartozik - mondta a júniusi közgyűlésen Nemény a képviselőnek.

Alig telt el 4 hónap, októberben elkészült a Rumi Rajki István utca felújítása. És nem csak az utca kapott új aszfaltot, de a Szent Imre utca és a Rumi Rajki, valamint a Paragvári és Szófia utcák kereszteződését is felújították.

László Győző alpolgármester a napokban egy összegző videót tett közzé, amelyben egyrészt hivatalosan is bejelenti, hogy ő lesz az, akit az Éljen Szombathely! Egyesület indít a körzetben, másrészt pedig felsorolja, hogy út és járdafelújítás, gyalogátkelő létesítés is belefért ebbe a 6 hónapba. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.