Utak és járdák újultak meg, gyalogátkelőhelyek létesültek Szombathely Kámon-Herény-Minerva városrészében

Farkas Bazsi 2024-01-23 18:12:00
Fél éve bízták meg László Győző alpolgármestert a körzet menedzselésével. A politikus most számolt be az eredményekről.

Úgy látom, hogy segítségre van szüksége, ezért ki fogom jelölni László Győző alpolgármester urat, hogy ő járja körbe ezt a témát, ennek az útfelújításnak a kapcsán tegyen nekem javaslatot ezzel kapcsolatban, és majd meglátjuk, hogy ő el tudja-e ezt intézni vagy sem. Ha mindez sikerül, akkor valószínűleg tényleg Önt, mint képviselőt fogják minősíteni a lakók - ez volt az a kijelentés, amivel 2023 júniusában a közgyűlés alatt Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester kijelölte László Győző (Éljen Szombathely!) alpolgármestert a Kámon-Herény-Minerva városrész menedzserének.

A történetnek annyi előzménye volt, hogy a körzet választott önkormányzati képviselője Horváth Gábor (Fidesz-KDNP) már korábban is, és ezen a közgyűlésen is azt szajkózta, hogy bár többször kérte, levelezte, utasította a hivatalt mégsem történt semmi a szükségszerű utca felújításokkal. Leginkább a Rumi Rajki István utca állapotát kifogásolta a képviselő.

Horváth egyébként ellentmondásba keveredett saját magával, hiszen a 2023-as költségvetést úgy szavazta meg, hogy abban nem szerepelt a egyetlen olyan utca felújításának költsége sem, amit később a városvezetéstől követelt.

Ha Önnek ennyi baja van velünk, akkor miért szavazta meg a város költségvetését legutóbb? Amiben pontosan megvan, hogy mire költünk, mire nem. Ezek az utcák ilyen módon nem voltak benne, Ön meg mégis megszavazta. Azaz egyetértett velünk, hogy a mi közös pénzünket mire költsük. Nem támogatta azt külön, hogy az Ön körzetére fordítsuk. Én úgy gondolom, hogy egy képviselőnek rengeteg fajta terület van, amin dolgozik, és vannak, akik igen komolyan veszik a munkájukat, és el is érik az eredményt, és van, aki nem. Én úgy látom, hogy Ön az utóbbi kategóriába tartozik - mondta a júniusi közgyűlésen Nemény a képviselőnek.

Alig telt el 4 hónap, októberben elkészült a Rumi Rajki István utca felújítása. És nem csak az utca kapott új aszfaltot, de a Szent Imre utca és a Rumi Rajki, valamint a Paragvári és Szófia utcák kereszteződését is felújították.

László Győző alpolgármester a napokban egy összegző videót tett közzé, amelyben egyrészt hivatalosan is bejelenti, hogy ő lesz az, akit az Éljen Szombathely! Egyesület indít a körzetben, másrészt pedig felsorolja, hogy út és járdafelújítás, gyalogátkelő létesítés is belefért ebbe a 6 hónapba. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Kifütyülték Dézsi Csaba Andrást Győrszentivánon

Fél percre ment fel a színpadra a fideszes polgármester, nem fogadták szívesen.

Milyen beltéri falfestéket válasszunk a lakás tisztasági festéséhez?

Közeleg a nyár, a lakásfelújítás időszaka, amikor sokan állnak neki maguk az otthonuk tisztasági festésének, hogy a megkopott, bekoszolódott falak újra szép színben ragyoghassanak.

Tálalástan, textiltechnológia, kisállattenyésztés - ezek a tantárgyak izzasztották meg Lenkai Nórát

Megnéztük, mit is kellett tanulni a háztartásökonómia és életvitel szakon.

Száz köbméter fát vágott ki Natura 2000-es területen a sárvári férfi

A fakitermeléssel a fasor megszűnt élőhelyként létezni.

Kis szünet után péntek délután jönnek a záporok, zivatarok

A délkeleti, majd délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.