Kettős szombathelyi gyalogos gázolás: nem volt fennakadás a forgalomban, ezért nem jelent meg a hír a rendőrség oldalán

Farkas Bazsi 2024-01-22 14:25:40
Sokan azon a véleményen vannak, hogy a hatóság és a média összejátszva el akarta tussolni a balesetet.

Január 18-án, csütörtökön a délelőtti órákban történt egy baleset Szombathelyen. A Jókai utca egyik gyalogátkelőjén ütött el egy autó két diáklányt, akik a kijelölt gyalogátkelőhelyen sétáltak át.

A 112press.hu azután kérdezett rá az esetre, miután a Facebook-on gyakorlatilag hadjárat indult a szombathelyi sajtó ellen. A kommentelők szerint ugyanis a média szándékosan hallgatta el az esetet.

Többen arról írtak, hogy tudni vélik, hogy a gázolást egy Mercedes típusú autóval követték el, sofőrje pedig egy öltönyös úr volt, aki a kommentelők szerint valószínű, hogy akkora befolyással rendelkezett, hogy elintézte a média hallgatását.

A Facebook-felhasználók által közreadott balesetet a rendőrség és a mentők is megerősítették a 112press.hu szerkesztőségének.

Bár az olvasók valószínű azt gondolják, hogy a helyi média beépített rendőrségi forrással, az irodákban elhelyezett forródróttal vagy más egyéb kémfilmekből ismert eszközökkel dolgozik el kell mindenkit keserítenünk. Az újságíró is csak ugyanolyan forrásokból dolgozik, mint minden más állampolgár. Vagy a helyszínen a baleset egyik szemtanúja, vagy pedig éppen a hatóság értesíti a médiát egy ilyen esetről.

Ebben ügyben egyik sem történt meg. Bár eset az előző napi rendőrségi összefoglalóban egy szűkszavú, nem konkretizált jelentéssel azért bekerült: 

Vas vármegyében 2024. január 18-án 5 óra és 2024. január 19-én 5 óra közötti időben egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Hogy a hatóság miért nem tartotta fontosnak, hogy erről részletesebben írjon a police.hu-n azt tőlük kérdzetük meg. A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbi választ küldte szerkesztőségünknek:

Elektronikus úton a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz érkezett megkeresésével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom. A baleset lakott területen belül történt, a forgalom elterelése a környező utcákon megoldható volt, a belváros forgalmában nem okozott jelentős fennakadást, amely indokolttá tették volna a police.hu oldalon történő közzétételt.

A baleset érintettjeinek mihamarabbi felépülést kívánunk! 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.