Kettős szombathelyi gyalogos gázolás: nem volt fennakadás a forgalomban, ezért nem jelent meg a hír a rendőrség oldalán

Farkas Bazsi 2024-01-22 14:25:40
Sokan azon a véleményen vannak, hogy a hatóság és a média összejátszva el akarta tussolni a balesetet.

Január 18-án, csütörtökön a délelőtti órákban történt egy baleset Szombathelyen. A Jókai utca egyik gyalogátkelőjén ütött el egy autó két diáklányt, akik a kijelölt gyalogátkelőhelyen sétáltak át.

A 112press.hu azután kérdezett rá az esetre, miután a Facebook-on gyakorlatilag hadjárat indult a szombathelyi sajtó ellen. A kommentelők szerint ugyanis a média szándékosan hallgatta el az esetet.

Többen arról írtak, hogy tudni vélik, hogy a gázolást egy Mercedes típusú autóval követték el, sofőrje pedig egy öltönyös úr volt, aki a kommentelők szerint valószínű, hogy akkora befolyással rendelkezett, hogy elintézte a média hallgatását.

A Facebook-felhasználók által közreadott balesetet a rendőrség és a mentők is megerősítették a 112press.hu szerkesztőségének.

Bár az olvasók valószínű azt gondolják, hogy a helyi média beépített rendőrségi forrással, az irodákban elhelyezett forródróttal vagy más egyéb kémfilmekből ismert eszközökkel dolgozik el kell mindenkit keserítenünk. Az újságíró is csak ugyanolyan forrásokból dolgozik, mint minden más állampolgár. Vagy a helyszínen a baleset egyik szemtanúja, vagy pedig éppen a hatóság értesíti a médiát egy ilyen esetről.

Ebben ügyben egyik sem történt meg. Bár eset az előző napi rendőrségi összefoglalóban egy szűkszavú, nem konkretizált jelentéssel azért bekerült: 

Vas vármegyében 2024. január 18-án 5 óra és 2024. január 19-én 5 óra közötti időben egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Hogy a hatóság miért nem tartotta fontosnak, hogy erről részletesebben írjon a police.hu-n azt tőlük kérdzetük meg. A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbi választ küldte szerkesztőségünknek:

Elektronikus úton a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz érkezett megkeresésével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom. A baleset lakott területen belül történt, a forgalom elterelése a környező utcákon megoldható volt, a belváros forgalmában nem okozott jelentős fennakadást, amely indokolttá tették volna a police.hu oldalon történő közzétételt.

A baleset érintettjeinek mihamarabbi felépülést kívánunk! 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.