300 köbméter hulladékot szedtek össze a közterületekről Budapesten a szilveszteri bulizók után

Farkas Bazsi 2024-01-02 12:10:22
Január elsején, reggel 6 órakor kezdték meg a takarítást.

A Budapesti Közművek keretein belül működő FKF Köztisztasági Divízió munkatársai január elsején már reggel 6 órakor megkezdték a Társaság kezelésébe tartozó közterületek szilveszteri ünneplést követő takarítását.

Fotó: FKF


 
A szilveszteri éjszaka után hátramaradó hulladék eltakarítása minden évben nagy feladatot jelent az országban működő összes köztisztasági vállalatnak. Az FKF munkatársai az óévbúcsúztató közterületi rendezvények helyszínein, továbbá a Kis- és Nagykörúton, az aluljárókban és azok környékén január elsején már reggel 6 órakor megkezdték, és egész nap végezték kézi és gépi erővel az ünneplés utáni takarítást.
 
A Társaság számos speciális köztisztasági és hulladékbegyűjtő célgépet: köztük szállítójárműveket, kukásautókat, önfelszedő céljárműveket, orrseprős gépeket és takarítógépeket is bevetett az ünneplés utáni munkák során. A Budapesti Közművek 230 köztisztasági takarító munkatársa, valamint 40 járműve végezte a szilveszter utáni takarítást. A Társaság dolgozói több mint 300 köbméter hulladékot takarítottak össze és szállítottak el, hogy környezetbarát módon ártalmatlanítsák a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben, ahol energetikai hasznosítás során, távhőt és villamos energiát állítanak elő a beszállított hulladékból.
 
Az FKF természetesen minden kiemelt esemény után fokozott gépi és kézi erővel van jelen a közterületeken és végzi azok takarítását, azonban erőfeszítései kizárólag a lakosság, és a közterületeket használók együttműködése esetén vezetnek tartós eredményhez. A közterületek rendeltetésszerű használata , az azokat igénybe vevők felelős magatartása ugyanis jelentősen hozzájárul azok tisztaságához - írja szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményében az FKF.

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.