Elhunyt a szombathelyi Gyermekek háza volt igazgatója, Csorba Katalin

Farkas Bazsi 2023-12-22 09:42:05
A gyerekek Kati nénije 79 éves volt.

Elment a valamikori úttörőház, a Bagolyvár egykori igazgatónője, Csorba Katalin. 79 évesen, türelemmel viselt betegség után hunyt el - osztották meg tegnap a szomorú hírt.

A Bagolyvár vezetői székébe 1972-ben került az akkori Fürst (ma Neumann) iskolából és nyugdíjazásáig (2003) ebben a székben vált Szombathely város ikonikus szereplőjévé.

Fotó: Garas Kálmán

31 évig vezette az ország egyik legsikeresebb gyermekeknek szánt közművelődési intézményét. A kezdeti időszakban képes volt az úttörőmozgalom lehetőségeit jól hasznosítani a gyermekek érdekében. Ahogyan lehetett, kiváló, elkötelezett munkatársakat gyűjtött maga köré, akikkel együtt legendás programokat szerveztek évről évre. Bagolyvári vigasságok hétvégéken (jesszus, 150 gyerek a nagyteremben diszkózik, csak a lépcső élje túl), megannyi szakkör (volt olyan év, hogy 30 különféle szakkör is indult), kiállítások, Ki mit tud-ok, nyári kalandtáborok, tehetségkutató versenyek és ki tudná mindezt még sorolni - emlékeztek meg róla. 

Magam is sokat jártam a Gyermekek házába, amikor még a Bagolyvár adott otthon az intézménynek. Itt kóstoltam elsőként ázsiai ételt, amikor a ‘90-es évek elején egy kisiskolásoknak egy délutánra, egy Szombathelyre szakadt ázsiai urat arra kért, meséljen a távol keleti világrészről. De ide jártunk rajzszakkörre, és itt ismerkedett meg sok gyerek az akvaritszika alapjaival is.

Generációm Kati nénije, nyugodjon békében!

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.