Felügyelő bizottságot nem állított fel, de a közpénzért tartja a markát a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Farkas Bazsi 2023-12-21 08:01:42
Októberben írták, hogy megalapítják a FEB-et, azóta semmi sem történt az ügyben.

"(...) azt a megállapítást tettük laikusként, szakértő bevonása nélkül, hogy vannak olyan jogszabályi feltételek is egy klub működésénél, vagy egyesület és cég működésénél, aminek jelen pillanatban úgy tűnik, hogy nem felel meg a Kézilabda Klub. Ezért szükséges az, hogy ezt szakértők mondják meg, hogy ez így van, nem így van, és hogyha így van, akkor mi kell ahhoz, hogy szabályosan működjön, mert hogyha ez megtörténik, az mindannyiunk érdeke. Tehát nem arról szól a történet, hogy nem akarjuk támogatni, hanem hogy ténylegesen úgy akarjuk támogatni, hogy minden rendben legyen és ez a feltétele, úgy gondolom, hogy ez a Klub érdeke valójában, hogy megtörténjen" - ezt Nemény András (Éljen Szombathely!) szombathelyi polgármester mondta a város szeptember 28. közgyűlésén, ahol azért volt téma a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, mert a már a költségvetésben biztosított 30 millió forinton túl újabb 5 millió forintos támogatási kérelmet adott be a klub. 

A képviselők végül arról szavaztak, hogy amennyiben az SZKKA, beleértve a Kft.-t és az egyesületet is, vállalja a teljes pénzügyi átvilágítást úgy lehívhatja az újabb önkormányzati támogatást. Fontosnak tartották hangsúlyozni, hogy egyik 

Legutóbb aztán októberben adott ki egy közleményt a klub vezetősége, a csapat weboldalán megjelent írásban többek között az szerepelt, hogy:

"A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia teljesen transzparensen, átláthatóan működik. Annak érdekében, hogy ezt az átláthatóságot tovább növeljük, úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy felügyelőbizottságot."

A közlemény szerint a FEB-be az önkormányzat is delegált volna tagot, ám az egyesületet valamint a Kft. ellenőrző testület azóta sem alakult meg. Információink szerint egyébként azok a közhasznú szervezetek, amelyek évi 50 millió forintos árbevétel felett produkálnak egyébként is kötelesek felügyelő bizottságot működtetni. Előfordulhat tehát, hogy az SZKKA működése eddig is megkövetelte volna, hogy felügyelő bizottságot működtessenek.

Kérdésekkel fordultunk az SZKKA ügyvezető elnökéhez, Pődör Zoltánhoz. Azt kérdeztük tőle, hogy megalakult-e a felügyelő bizottság, amennyiben igen, kik a tagjai?

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a szeptemberi testületi határozat után, fordultak-e, akár a Kft., akár az egyesület nevében támogatásért a szombathelyi önkormányzathoz?

Választ innen nem kaptunk, viszont a városháza válaszolt megkeresésünkre.

"A Kft.-től 15 millió forintos támogatási kérelem érkezett az önkormányzathoz" - írta a szombathelyi városháza sajtósa.

Csakhogy a felügyelő bizottság a mai napig nem kezdte meg működését, viszont a klub így is szeretné a már jóváhagyott összeg fennmaradó részét és az újabban, kitétellel megszavazott 5 millió forintos támogatást is.

Várjuk a további fejleményeket, hogy mikor lesz hajlandó a felügyelő bizottsági alakuló ülést összehívni a klub, ha már a közpénzekből biztosított támogatásra ismét bejelentkeztek.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.