Golomán György célja az európai kupaporond

Farkas Bazsi 2023-12-11 10:18:31
A magyar válogatott kosárlabdázó a következő három évben szeretne feljebb lépni, és megmutatni magát az európai kupaporondon.

Golomán Görgy, a spanyol bajnokságban szereplő Girona magyar válogatott kosárlabdázója a következő három évben szeretne feljebb lépni, és megmutatni magát az európai kupaporondon.

A 27 éves játékos az M1 aktuális csatornának elárulta, sok új dologhoz kellett alkalmazkodnia, de már belerázódott a spanyol kosárlabda-kultúrába, amely kicsit eltér a többitől. Kiemelte, hogy kifejezetten jó kapcsolatot ápol az NBA- és kétszeres világbajnok Marc Gasol klubelnökkel, aki tavaly még játékosként segítette a csapatot.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

"Az a fajta játékos vagyok, aki nem feltétlenül a statisztikákban mutatja meg magát, inkább azt csinálom, amiben a csapatomnak segítségére lehetek. A csapategység a lényeg, illetve az, hogy én ebbe be tudtam épülni, és húsz percet játszom" - mondta Golomán, aki azt is elárulta, hogy egyéves szerződése van a Gironánál, melynél nagyon jól érzi magát, de ha lesz lehetősége, akkor szeretne feljebb lépni. Elmondása szerint ebből az együttesből akár egy erős eurokupás vagy egy gyengébb euroligás csapathoz is kerülhetne, és az európai kupaporondon szeretné látni magát a következő három évben.

A körmendi születésű játékos Gasper Okornra, a válogatott kedden kinevezett szövetségi kapitányára is kitért, akivel már korábban dolgozott együtt fél szezont a Falcónál. Közölte, jó tapasztalatai vannak a szlovén trénerrel, bár a kinevezése óta még nem beszéltek.

"Hogy a csapatból mit fog tudni kihozni, az csak az edzéseken és a meccseken derül ki, de én bizakodó vagyok, mert olyan edzőről van szó, aki ismeri a játékosok többségét. Velem is dolgozott már együtt, és pozitívak a tapasztalataim, ezért várom már, hogy belevágjunk" - hangsúlyozta Golomán.

A válogatott következő megméretése a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozata lesz, amelyet Izlandon kezd meg február 22-én, a kvartettből az első három csapat jut ki az Eb-re.

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.