Csütörtökön 5 órakor érkezik Joulupukki Szombathelyre

Farkas Bazsi 2023-12-05 16:33:27
Az igazi finn Mikulás másfél órát tölt a a városban. Itt vannak a látogatás részletei.

December 7-én, csütörtökön 17.00 és 18.30 között Szombathelyre, az Adventi Vásárba látogat Joulupukki, az igazi finn Mikulás!

Mivel várhatóan sokan akarnak találkozni vele és a szervezők szándéka az, hogy ez minél többeknek sikerüljön is, kéréseket és szabályokat alkottak a látogatás kapcsán.

Ezek pedig a következők:

•    A Mikuláslátogatás helyszíne a szombathelyi Fő tér Adventi nagyszínpada. Ide fog érkezni 17 órakor Joulupukki és itt fogja fogadni a hozzá érkező gyerekeket.

•    A színpad jobb oldalán elhelyezett lépcsőn haladhatnak fel a Mikulás elé a gyerekek, majd a színpad bal oldalán elhelyezett lépcsőn hagyhatják el a helyszínt. Ez lesz tehát a színpadi haladási irány.

•    Ahhoz, hogy eljuss Joulupukkihoz, sorba kell állni! Ez azt jelenti, hogy a jobb oldali lépcsőhöz vezető út ki lesz kordonozva és a Mikuláshoz csak az juthat el, aki beáll a kordonok között kialakított sorba. Ennek érdekében lezárásra kerül a Kossuth Lajos utca a Hefele Menyhért utcai kereszteződéstől. A várakozó, színpadra vezető sorba itt lehet majd beállni. Kérünk mindenkit, hogy a sorba csak azok álljanak be, akik tényleg találkozni akarnak a Mikulással! Érdemes időben érkezni, mindenkitől türelmes várakozást kérnek a szervezők!

•    A legkisebbeket, 6 éves korig egy szülő felkísérheti a színpadra. A nagyobb gyerekek 6 és 14 éves kor között szülői kíséret nélkül is felmehetnek a színpadra a Mikuláshoz, egyszerre maximum 4 fő. Úgyhogy a nagyobbaknak érdemes előre 3-4 fős csoportokat alakítani.

•    A szülőknek a színpad előtt kordonnal kijelölt folyosót biztosítunk, ahonnan fotózhatnak és áthaladhatnak a bal oldali lépcsőhöz, ahol gyermeküket várhatják!

•    Annak érdekében, hogy minél több „kisember” feljusson Joulupukkihoz, 14 éves kor felett a Mikulás látogatása nem ajánlott! Kérjük a „nagyobb és felnőtt gyermekek” megértését!

A rendezvényt a közterület-felügyelet, a Claudius Polgárőr Egyesület, a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgárőrség, a Vépi Polgárőr Egyesület, a Dobos Security Kft. és a Szombathelyi Rendőrkapitányság biztosítja majd. Arra kérik a szülőket, hogy a hivatalos személyek kéréseit és utasításait fogadják el a gyermekek biztonsága érdekében!

Szólj hozzá!

Megújulhat a Sokorópátkai út Győr-Ménfőcsanakon

Állami kezelésű az út, de az önkormányzat is beszáll a felújításába.

Ungár Péter: Donáth Anna az Európai Gyermekvédelmi Hatóság létrehozásnak mozgalmával megvezeti a választókat

Az LMP parlamenti képviselője arról ír, hogy a gyermekvédelmet Magyarországon rendbe tenni jelenleg csak az Orbán-kormány tudja.

Kellemes tavaszi idővel indul a hét

A déli, délkeleti szelet csak néhol kísérik élénk lökések.

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.