Csütörtökön 5 órakor érkezik Joulupukki Szombathelyre

Farkas Bazsi 2023-12-05 16:33:27
Az igazi finn Mikulás másfél órát tölt a a városban. Itt vannak a látogatás részletei.

December 7-én, csütörtökön 17.00 és 18.30 között Szombathelyre, az Adventi Vásárba látogat Joulupukki, az igazi finn Mikulás!

Mivel várhatóan sokan akarnak találkozni vele és a szervezők szándéka az, hogy ez minél többeknek sikerüljön is, kéréseket és szabályokat alkottak a látogatás kapcsán.

Ezek pedig a következők:

•    A Mikuláslátogatás helyszíne a szombathelyi Fő tér Adventi nagyszínpada. Ide fog érkezni 17 órakor Joulupukki és itt fogja fogadni a hozzá érkező gyerekeket.

•    A színpad jobb oldalán elhelyezett lépcsőn haladhatnak fel a Mikulás elé a gyerekek, majd a színpad bal oldalán elhelyezett lépcsőn hagyhatják el a helyszínt. Ez lesz tehát a színpadi haladási irány.

•    Ahhoz, hogy eljuss Joulupukkihoz, sorba kell állni! Ez azt jelenti, hogy a jobb oldali lépcsőhöz vezető út ki lesz kordonozva és a Mikuláshoz csak az juthat el, aki beáll a kordonok között kialakított sorba. Ennek érdekében lezárásra kerül a Kossuth Lajos utca a Hefele Menyhért utcai kereszteződéstől. A várakozó, színpadra vezető sorba itt lehet majd beállni. Kérünk mindenkit, hogy a sorba csak azok álljanak be, akik tényleg találkozni akarnak a Mikulással! Érdemes időben érkezni, mindenkitől türelmes várakozást kérnek a szervezők!

•    A legkisebbeket, 6 éves korig egy szülő felkísérheti a színpadra. A nagyobb gyerekek 6 és 14 éves kor között szülői kíséret nélkül is felmehetnek a színpadra a Mikuláshoz, egyszerre maximum 4 fő. Úgyhogy a nagyobbaknak érdemes előre 3-4 fős csoportokat alakítani.

•    A szülőknek a színpad előtt kordonnal kijelölt folyosót biztosítunk, ahonnan fotózhatnak és áthaladhatnak a bal oldali lépcsőhöz, ahol gyermeküket várhatják!

•    Annak érdekében, hogy minél több „kisember” feljusson Joulupukkihoz, 14 éves kor felett a Mikulás látogatása nem ajánlott! Kérjük a „nagyobb és felnőtt gyermekek” megértését!

A rendezvényt a közterület-felügyelet, a Claudius Polgárőr Egyesület, a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgárőrség, a Vépi Polgárőr Egyesület, a Dobos Security Kft. és a Szombathelyi Rendőrkapitányság biztosítja majd. Arra kérik a szülőket, hogy a hivatalos személyek kéréseit és utasításait fogadják el a gyermekek biztonsága érdekében!

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.